Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 3 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Afschaffen verpandingsverbod moet kredietverlening MKB stimuleren
Het kabinet is van plan om het gebruik van verpandingsverboden af te schaffen, om zo de kredietverlening aan bedrijven te stimuleren. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat door minister Dekker (Rechtsbescherming) bij de Tweede Kamer is ingediend.
Lees verder »
‘Harrier reset program 1.5’ als coronatool voor zoekende klanten
Iedereen moet zich aanpassen aan de veranderende omstandigheden als gevolg van de coronacrisis, ook accountantskantoren. SRA-bestuurslid Harry Marissen ontwikkelde het coronakompas voor leden en bouwde dat bij zijn eigen Groningse kantoor Harrier accountancy-bedrijfsadvies uit tot het Harrier reset program 1.5.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Digitale Accountancyweek 2020: mis het niet!

Tijden zijn veranderd en ook bij Exact is alles volop in beweging. Waar werken wij aan, hoe doen we dat nu en wat mag je de komende periode van ons verwachten? Dat ontdek je tijdens de Accountancyweek! Hét event voor relatiebeheerders, partners en adviseurs binnen Accountancy. Schrijf je nu in!

Lees verder »
Wwft aangepast voor makelaars, twee nieuwe meldergroepen
Per 21 mei 2020 is de Wwft aangepast voor makelaars, meldt de Financial Intelligence Unit – Nederland (FIU-Nederland). Ook is de wet uitgebreid met twee nieuwe meldergroepen.
Lees verder »
Veroordeling voor subsidiefraude met mestverwerkingmachines
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 56-jarige man uit Reusel veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. De Brabander sjoemelde met subsidie voor machines om mest te verwerken. Zijn twee bedrijven krijgen ieder een geldboete van 7.500 euro.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer kun je arbeidsvoorwaarden wijzigen en hoe pak je dat aan?

Als werkgever/ondernemer is het handig om het e.e.a. te weten van het huidige arbeidsrecht. Leónie van Meggelen, arbeidsrecht advocaat gaat aan de hand van een handig stappenplan in op wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden. Wanneer kan dat, hoe pak je dat aan en waar moet je dan aan denken? Op 4 juni van 12.00 – 13.00 uur. Slechts € 59,-. 1 PE-punt.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Jos Felix en zijn – bijna – papierloze kantoor

Jos Felix RA is de naamdrager van Felix MKB, een accountantskantoor in het Overijsselse IJsselmuiden. Strak georganiseerd, maar niet formeel. Zo zou je zijn kantoor – met een team van elf mensen – kunnen omschrijven. Zijn kantoor is niet helemaal papierloos, maar wel grotendeels. We zijn op onderzoek uitgegaan. En inderdaad, er staan nog wel […]

Lees verder »
Corona | Vakantiegeld vaak niet uitbetaald in getroffen sectoren
De evenementensector loopt ‘voorop’ in het niet uitbetalen van vakantiegeld. Dit blijkt uit de eerste resultaten van het Meldpunt Vakantiegeld van vakbond CNV.
Lees verder »
Pensioenfondsen tonen licht herstel
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei opgelopen van 90% naar 92%. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon
Lees verder »
RA meldt creatief boekhouden: einde arbeidsovereenkomst, recht op transitievergoeding 
De interne melding van creatief boekhouden die een registeraccountant deed en zijn vermeende disfunctioneren en slechte werkhouding leiden niet tot ernstig verwijtbaar handelen of nalaten, oordeelt de Rechtbank Rotterdam. Zijn werkgever – industriële dienstverlener Bilfinger – moet daarom een transitievergoeding betalen aan de als Manager Finance werkzame man.
Lees verder »
Corona | Alles over de nieuwe Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb
De Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) vervangt de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Wat verandert er? De regeling moet deels nog worden ingevuld. Lees hier wat er tot nu toe bekend is over de TVL:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Video | Klantcase HLB Blomer

Jan Peter Kok, accountmanager bij HLB Blomer vertelt in deze video wat hij waardeert in het werken met Twinfield: de koppeling met de verschillende pakketten van klanten en het persoonlijke contact met Twinfield.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wat te doen met het corona-effect op het MKB-familiebedrijf?
KvK: zeven op de tien ondernemers verwacht coronacrisis te overleven
‘AOV-plicht ZZP’ers in strijd met Europees recht’
Corona | NOW aanvragen en toch ontslag: hoe duur is dat?
OPLEIDINGEN
Webinar – Zakelijke financiering in de periode na Corona
Finturi
4 juni 2020
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
8 juni 2020
PinkWeb Webinar Festival – Formulier Online demo
Pinkweb
9 juni 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN