Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 9 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Alweer een overname door Visma: Cash Software
Visma neemt online bedrijfssoftware specialist Cash Software over, meldt het Scandinavische softwarebedrijf. Met de strategische overname, die volgt op de overnames van Visionplanner, Nmbrs en onlangs Yuki, blijft de Visma Group gestaag groeien in de Nederlandse accountancy- en ERP-markt.
Lees verder »
Ledenconsultatie NBA over NOW-standaarden 
De nieuwe NOW-standaarden die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de NBA zijn ontwikkeld liggen, zoals gebruikelijk, ter consultatie voor bij de leden van de NBA. In verband met de urgentie geldt een reactietermijn van twee weken
Lees verder »
ADVERTORIAL
Inschrijven voor SRA-Accountancy kring (start deze maand op 14 locaties)

Verrijk uw kennis in 2,5 uur middels 5 bijeenkomsten en verdien 15 PE-punten. Het jaarprogramma 2020-2021 bevat o.a. actualiteitenbijeenkomsten over HT en de nieuwe PE-regeling, IT en het accountantsberoep, externe verslaggeving, bijzondere onderzoekende praktijkhandreikingen en wwft en fraude. Alle sessies vinden plaats van 16.00 – 18.30 uur. Schrijf u nu in!

Lees verder »
Van der Vegte over NOW-protocol: “Niet vanuit ivoren toren bedacht”
Bij de totstandkoming van het dinsdagavond door minister Koolmees gepubliceerde accountantsprotocol voor de eindafrekening van de NOW 1 is nadrukkelijk de samenwerking gezocht met accountants die werkzaam zijn in het MKB, meldt NBA-voorzitter Marco van der Vegte in een reactie.
Lees verder »
Minister Koolmees maakt langverwacht accountantsprotocol eindafrekening NOW 1 bekend
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het accountantsprotocol voor de eindafrekening van de NOW 1 gepubliceerd dat hij de afgelopen tijd samen met de NBA heeft uitgewerkt. Vanaf begin oktober, het UWV streeft naar 7 oktober, kunnen bedrijven de eindafrekening aanvragen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale beheersing en HT bij gemeenten: Illusie of realiteit?

Veel gemeenten worstelen met het beheersen van de fiscaliteit. Taken voor gemeenten nemen toe, fiscale regelgeving wordt complexer en de ontwikkelingen als horizontaal toezicht. Wil Peters brengt je op 7 oktober op de hoogte van tax control framework en hoe je dit vorm en inhoud geeft. Hij gaat in op monitoring en statistische steekproeven.

Lees verder »
‘Zorgen PwC over continuïteit Tata Steel’
Controlerend accountant PwC heeft forse zorgen over de continuïteit van de Europese tak van het Indiase Tata Steel, melden verschillende media. Het verlieslijdende staalbedrijf, met fabrieken in IJmuiden en het Verenigd Koninkrijk, heeft torenhoge schulden.
Lees verder »
KPMG benoemt Claartje Bulten in Raad van Commisarissen 
KPMG heeft Claartje Bulten voor een periode van vier jaar benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen, meldt het Big Four-kantoor.
Lees verder »
Prinsjesdagstukken uitgelekt: koopkrachtstijging, werkloosheid groeit minder hard
De economie groeit in 2021 met 3,5 procent, verwacht het Centraal Planbureau. Dat blijkt uit de uitgelekte Prinsjesdagstukken die RTL Nieuws heeft ingezien.
Lees verder »
Omzetstijging DRV van 8% in 2019 door overname en autonome groei
DRV Accountants & Adviseurs zag in 2019 de omzet stijgen met 8% tot € 59,2 miljoen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vandaag is gepubliceerd. De groei is mede gerealiseerd door de aansluiting van HWH Accountants & Belastingadviseurs uit De Lier per 1 januari 2019.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
In 2021 eigenrisicodrager voor ZW/WGA? Let op de ontwikkelingen!

Werkgevers kunnen jaarlijks per 1 januari of 1 juli kiezen of zij publiek verzekerd willen worden of blijven, of dat zij eigenrisicodrager willen worden of blijven voor de ZW en/of de WGA. Wil een werkgever per 1 januari 2021 overstappen, dan moet hij/zij vóór 2 oktober a.s. een keuze hebben gemaakt. Voor bepaalde werkgevers wordt de […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Finturi is 2 jaar oud | Het verhaal van een Nederlandse Fintech Startup

Finturi is 2 jaar oud – een belangrijke mijlpaal. Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het eenvoudiger en toegankelijker maken van werkkapitaalfinanciering voor MKB-ondernemingen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe RJ-Uiting: tijdelijke huur- en leaseverlagingen vanwege de coronacrisis
Kabinet blijft erbij dat grensondernemers geen recht op Tozo hebben
Alsnog NOW-subsidie op niveau werkmaatschappij
Transitievergoeding in de loonaangifte: hoe doe je dat?
OPLEIDINGEN
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
15 september 2020
Webinar: Bedrijfseconomisch ontslag in onzekere tijden
Fiscount
16 september 2020
Webinar: Box 2 in de dagelijkse praktijk
Fiscount
9 oktober 2020
VACATURES
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Controleleider Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN