Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Baker Tilly waarschuwde gehackte Twentse gemeente eerder al voor cyberrisico’s
De gemeente Hof van Twente bleek op 1 december 2020 het slachtoffer te zijn geworden van een cyberaanval. In de periode voorafgaand daaraan waarschuwde controlerend accountant Baker Tilly meerdere keren voor de risico’s op informatiebeveiliging en een mogelijke computeraanval. De Twentse gemeente deed daar echter onvoldoende mee.
Lees verder »
Nieuwe auto’s mogen in EU vanaf 2035 geen CO2 meer uitstoten
In Brussel is een akkoord bereikt tussen het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten over het beperken van de CO2-uitstoot van auto’s. Vanaf 2035 zijn alle nieuwe personenauto’s en kleine bedrijfswagens die in de EU verkocht worden verplicht CO2-uitstootvrij.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 16 november en 7 december de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Nieuwe investeringsregeling voor plattelandsontwikkeling in de Staatscourant
Er komt een nieuwe subsidie voor plattelandsontwikkeling: Investeringsregeling POP3+ 2022. De regeling is al gepubliceerd in de Staatscourant. Halverwege november is meer informatie over deze subsidie te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees verder »
Zieke werknemer heeft recht op opgebouwde maar niet-genoten verlofuren
Het ontbreken van de verlofadministratie komt voor rekening en risico van de werkgever, oordeelt de rechtbank Limburg. Daarbij had de werkgever de werknemer moeten informeren over de gevolgen van het niet opnemen van verlofuren. Daarnaast geldt de jaarlijkse variabele bonus als vaste looncomponent die bij de berekening van de transitievergoeding moet worden meegenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Tijdens deze masterclass op 8 december geven Marja van den Oetelaar en Patrick Wille je antwoord op de vraag wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Daarnaast worden de verschillen tussen de diverse EU-landen behandeld én hoor je hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen. Inclusief het European VAT Handbook.

Lees verder »
AV3 2022 | Hoe automatisering het personeelstekort opvangt
Een accountantskantoor heeft behoefte aan een gebruiksvriendelijk boekhoudpakket om een goed financieel fundament neer te zetten. Daarom ging Vechtdal Accountants op zoek naar een boekhoudoplossing waarmee zowel een hoge automatisering als realtime inzicht in de administraties mogelijk is. Tijdens die zoektocht kwam het kantoor uit bij Visma | yuki.
Lees verder »
Onderzoeken na signalen misbruik STAP-register, enkele opleiders geschrapt
Na signalen dat opleiders zich met hun aanbod of werkwijze niet aan de subsidievoorwaarden voor het STAP-budget houden, is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoeken gestart naar bijna 250 opleiders. Daarvan zijn nu zes onderzoeken afgerond. Het ministerie laat weten dat er gewerkt wordt aan verdere aanscherping van de handhaving.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Whitepaper: langdurig verzuim bij uw klanten voorkomen

Wilt u als accountant langdurig ziekteverzuim bij uw klanten voorkomen? Om uw klanten beter te kunnen bijstaan met raad en daad, heeft verzuimspecialist Sazas een whitepaper over langdurig verzuim gemaakt. Dit whitepaper is erop gericht om u en uw klanten te helpen bij het voorkomen van langdurig verzuim. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van morgen start vandaag al met track en trace data-oogsten

Wijsheid achteraf heeft z’n langste tijd gehad, zo lijkt het. Adviseren en ingrijpen bij cliënten speelt zich in toenemende mate af in de tegenwoordige tijd. Nú weten of projecten rendabel zijn en waarom, dat gaat het verschil maken. Nú, niet later. Voor dat punt is bereikt valt er nog wel wat winst te behalen door […]

Lees verder »
Afgeblazen fusie Brabantse accountantskantoren eindigt bij rechtbank
De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft zich onlangs gebogen over een flink opgelopen geschil tussen twee accountantskantoren, nadat een fusie mislukte. Een in het vonnis geanonimiseerd kantoor en Ontdekkracht Accountants & Adviseurs besloten vooruitlopend op de beoogde fusie alvast samengevoegd vanuit Goirle te gaan werken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen nieuw feit, navorderingsaanslag erfbelasting van ruim €10,5 miljoen vernietigd
Wetsvoorstel online oprichting BV’s aangepast
Ook Consumentenbond eist compensatie voor alle gedupeerden spaartaks
Inkomensbeleid Belastingplan 2023: is meer uren werken lonend?
OPLEIDINGEN
Cursus Tax & Technology: belastingcontrole, data-analyse en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
6 december 2022
Capita selecta actualiteiten accountancy
Fiscount
6 december 2022
Cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
14 december 2022
VACATURES
Werkstudent accountancy MKB
Moore MTH
Veenendaal
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Den Haag
Senior Supervisor Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN