Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoge Raad: recht op partneralimentatie bij echtscheiding niet voor huwelijk uit te sluiten
Kunnen aanstaande echtgenoten voorafgaand aan het huwelijk bij huwelijkse voorwaarden het recht op partneralimentatie in geval van echtscheiding uitsluiten? De Hoge Raad beantwoordt die vraag ontkennend en is, in lijn met eerdere rechtspraak, van oordeel dat zulke afspraken nietig zijn.
Lees verder »
Belastingadviseur ook in hoger beroep veroordeeld tot celstraf
Een belastingadviseur is door het gerechtshof Amsterdam wegens valsheid in geschrifte veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man claimde ten onrechte zorgkosten in een groot aantal IB-aangiften van klanten, die daar zelf niets vanaf wisten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Visionplanner Compilation: de beste oplossing voor samenstellen

MLE en Visionplanner brengen gedegen accountancy en innovatieve cloud software samen. Ons uniforme schaalbare werkproces voor samenstellen geeft ruimte om elke klant – klein of groot – met dezelfde software te bedienen. Regelgeving, SBR en externe content van branche-organisaties zijn binnen handbereik voor kwalitatieve dossiers.

Lees meer »
Wet excessief lenen bij eigen vennootschap: vragen Eerste Kamer beantwoord
Staatssecretaris Van Rij ( Fiscaliteit en Belastingdienst) geeft antwoord op vragen over de Wet excessief lenen. De vragen zijn gesteld door de leden van de fractie van het CDA in de Eerste Kamer.
Lees verder »
Maximum transitievergoeding per 1 januari 2023 omhoog
De transitievergoeding is per 1 januari 2023 maximaal € 89.000 bruto. Of, als het jaarsalaris hoger is dan € 89.000, maximaal één bruto jaarsalaris.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat is dan de financiële impact voor het lichaam? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 7 december online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
Hogere beslagvrije voet mogelijk voor huishoudens met hoge woonlasten
Mensen met schulden die te maken hebben met een langlopend beslag op hun inkomen, dienen volgens de huidige Wet vereenvoudiging beslagvrije voet hun woonkosten binnen zes maanden aan te passen aan hun lagere inkomen. Dit is volgens minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) niet realistisch, gezien de huidige schaarste op de woningmarkt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komt op korte termijn met maatregelen tegen achterstanden bij UWV. Er zijn namelijk nog steeds achterstanden bij de sociaal-medische beoordelingen. Zonder ingrijpen lopen deze steeds verder op. UWV kan de grote vraag naar sociaal-medische beoordelingen door verzekeringsartsen niet aan. Dit komt onder andere doordat de instroom in […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Acht miljoen groeikapitaal voor mkb-platform Credion en Fundion

Credion en Fundion hebben een investering van acht miljoen ontvangen en lanceren een groot digitaal platform voor mkb financiering. Finch Capital en bestaande aandeelhouders hebben hun vertrouwen in dit investeringsplatform uitgesproken en willen het ook snel Europees uitrollen. Alle partijen hebben samen de ambitie uitgesproken om binnen vier jaar ook minimaal in vier andere Europese […]

Lees verder »
Succes voor gepensioneerde accountant in strijd met fiscus na conflict met zoon over pensioen
Een exploitant van een accountants- en belastingadviesbureau ging in 2010 met pensioen, waarna zijn zoon het stokje overnam. Senior en junior kregen het daarna echter flink met elkaar aan de stok over het pensioen van senior, blijkt uit een recent gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Gelderland.
Lees verder »
Aanhoudingen FIOD na verdenking belastingfraude bij 17 bedrijven
De FIOD heeft afgelopen maandag drie verdachten aangehouden op verdenking van belastingfraude en witwassen. Het strafrechtelijk onderzoek werd opgestart naar aanleiding van een melding van de Belastingdienst van btw-fraude.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
OOvB neemt Brabants administratiekantoor over
Nultarief btw voor zonnepanelen op woningen: wat moet je weten?
Kabinet wil opmerkelijke belastingconstructies via consultatie in kaart brengen
Regeling STAP-budget wordt strenger
OPLEIDINGEN
Terugdringen afboeken uren
NBA Opleidingen
6 december 2022
Capita selecta actualiteiten accountancy
Fiscount
6 december 2022
Online cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 december 2022
VACATURES
(senior) Medewerker aangiftepraktijk
Scab
Tilburg
Beginnend Belastingadviseur (32-40 uur) – Beverwijk of Haarlem
De Hooge Waerder
Beverwijk/Haarlem
Opdrachtmanager Accountancy & Advies
Witlox van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Gemert, Valkenburg, Waalwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN