Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 12 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingdienst krijgt ruimte voor soepeler opstelling bij ondernemers met schulden
Om in de kern gezonde bedrijven met een problematische schuldenlast te ondersteunen zullen Belastingdienst en Douane zich tijdelijk soepeler opstellen bij een minnelijk saneringsakkoord. Ook heeft het kabinet een aanvullende maatregel getroffen om in uitzonderingsgevallen aanvullend uitstel van betaling te verlenen na 1 oktober 2021.
Lees verder »
Fiscale gevolgen thuiswerken: vragen en antwoorden
De Belastingdienst ontvangt veel vragen over de fiscale gevolgen van thuiswerken. Een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werk slimmer en bespaar tijd

Ervaar jij ook werkdruk door enorme piekmomenten? Laat de kwaliteit en tijdigheid van aangeleverde mutaties ook weleens te wensen over? En ben je als salarisadministrateur vaak afhankelijk van ondernemers? Tijd om de controle weer terug te krijgen met Salaris voor Exact Online Accountancy. Zo weet je wat er speelt, ben je compliant en realiseer je eenvoudig een flinke tijdswinst. Benieuwd hoe?

Bekijk de video »
‘Personeel Belastingdienst meldt misstanden niet vanwege werkklimaat’
Bij de Belastingdienst heerst een cultuur die het voorkomen en melden van misstanden bemoeilijkt. Vooral bij de Belastingtelefoon gaat het vaak mis. Dat schrijft NRC op basis van een nog niet gepubliceerd rapport dat is opgesteld op verzoek van de Tweede Kamer naar aanleiding van de toeslagenaffaire.
Lees verder »
‘Stimuleer duurzame landbouw met btw-verlaging’
Om de binnenlandse vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel te stimuleren kan worden gedacht aan subsidies voor boeren die duurzaam produceren en aan een btw-verlaging om duurzaam geproduceerde producten goedkoper te maken voor de consument. Dat schrijft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in een brief aan de minister van LNV.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Salarisadministratie aanbieden aan jouw klanten?

Breid jouw diensten uit en ondersteun klanten bij hun salarisadministratie. BCS helpt je achter de schermen en neemt de gehele salarisverwerking van jouw klanten uit handen. Profiteer van 40+ jaar ervaring in salarisadministratie en bied jouw klanten een zorgeloze ervaring.

Vraag vrijblijvend informatie aan »
AV-Magazine
Kansen en uitdagingen in de veranderlijke ZZP-markt

Het aantal ZZP’ers groeit al jaren hard, dit maakt deze ondernemers een groeimarkt voor accountants. De vraag is echter wel: voor hoe lang nog? Een update over de zelfstandige zonder personeel.

Lees verder »
Wetsvoorstel moet belastingheffing gebruikers digitale platformen verbeteren
Het ministerie van Financiën is een internetconsultatie gestart over een wetsvoorstel dat de Belastingdienst meer inzicht moet gaan geven in inkomsten die via digitale platformen worden behaald.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 consumententrends die het accountancyvak opschudden

Ons consumentengedrag is de afgelopen jaren zichtbaar veranderd. We willen gemak, snelheid en de beste online-klantervaring. De consument en dus ook de ondernemer verwacht dit ook van zijn accountant. Makkelijk en snel online financiële zaken regelen en 24/7 bereikbaarheid. Lees hier 3 consumententrends die het accountancyvak opschudden.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Reorganisaties verhogen het risico op verzuim: voorkom extra kosten

Als accountant heeft u te maken met klanten voor wie de coronacrisis grote impact heeft op de onderneming en bedrijfsvoering. In sommige branches is de vraag van klanten veranderd of zijn de kosten hoger dan de inkomsten. Dit geeft werkgevers grote zorgen. Met de NOW-regeling konden bedrijven in ieder geval het loon van hun medewerkers […]

Lees verder »
Belastingdienst weigert inzage dossier tegen beter weten in: dwangsom en veroordeling proceskosten
De Belastingdienst moet op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per week alsnog dossiers opsturen aan een recyclingbedrijf dat te maken kreeg met 33 navorderings- en naheffingsaanslagen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem geoordeeld. Die vindt ook dat de fiscus beter had moeten weten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Oud OM’er hoort werkstraf eisen wegens verduistering
DNB wil klimaatrisico weerspiegeld zien in vastgoedwaardering
Regeldruk en fiscaliteit maken houden van kapsalon onaantrekkelijk
Fiscus wijst 180.000 eenmanszaken op vervallen ondernemersportaal
OPLEIDINGEN
Opfriswebinar Oproepkrachten
Extendum
13 oktober 2021
Andere rechtsvormen en verslaggeving
Fiscount
2 november 2021
Inkomstenbelasting winst
Register Belastingadviseurs
16 november 2021
VACATURES
Junior administratief medewerker Nieuwegein, 32-40 uur
van helder
Nieuwegein
Beschermd: Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur MKB
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN