Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 14 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingplan 2020 vrijwel ongeschonden door Tweede Kamer
De Tweede Kamer moet er donderdag nog over stemmen, maar het Belastingplan 2020 lijkt op basis van het woensdag gevoerde laatste debat grotendeels ongewijzigd te worden aangenomen.
Lees verder »
RJ-Uiting 2019-15: Ontwerprichtlijnen voor de verslaggeving van opbrengsten
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft geconstateerd dat in de praktijk behoefte is aan nadere guidance over de manier waarop opbrengsten worden verantwoord.
Lees verder »
Advertorial: Frauderisicofactoren in de praktijk

Frauderisicofactoren is de verplichte training voor alle accountants in 2019. Vergroot nu uw bewustwording en uw begrip van fraude. Breid uw vaardigheden uit en herken het niet naleven van de wet- en regelgeving.
Diverse data en locaties in 2019| 13.00-20.30 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 450
Bekijk de verschillende varianten en meld u aan

Advertorial: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier.

KPMG: Opvolging familiebedrijf zorgt voor forse vermogensoverdracht
Familiebedrijven in Europa maken zich op voor een grootschalige overdracht van eigendom en zeggenschap van de onderneming. Een overdracht die de komende jaren in Europa gaat zorgen voor één van de grootste transfers van vermogen tussen generaties.
Lees verder »
Transitievergoeding bij verwijtbaar gedrag en WAB?

Minister Koolmees van Sociale Zaken beantwoordt Kamervragen over de transitievergoeding voor falende werknemers en de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Uitgebreide jaarrekening

Met Visionplanner maak je voor iedere klant precies die jaarrekening die hij nodig heeft. Snel en efficiënt waar het kan. Uitgebreid en mooi opgemaakt voor klanten die dat op prijs stellen.
Download een voorbeeld van de uitgebreide jaarrekening

Lees verder »
Meer werklozen, maar arbeidsmarkt blijft krap
De spanning op de arbeidsmarkt is in het derde kwartaal van 2019 afgenomen, maar blijft hoog. De verruiming van de arbeidsmarkt is toe te schrijven aan een toename van de werkloosheid.
Lees verder »
Sterkere daling ondernemersvertrouwen
Het ondernemersvertrouwen kwam aan het begin van het vierde kwartaal lager uit dan in het voorgaande kwartaal. Desondanks zijn ondernemers nog steeds bovengemiddeld positief gestemd. De verwachtingen van ondernemers voor 2020 zijn positief, maar minder positief dan een jaar geleden.
Lees verder »
Accountant zat er warmpjes bij dankzij functie als penningmeester bij dorpshuis
Een accountant die penningmeester was van een stichting die een dorpshuis exploiteert moet van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch nog eens ruim 6000 euro terugbetalen aan de stichting, nadat hij eerder al meer dan een ton terug had betaald. De man maakte het geld naar zijn bedrijven over voor werkzaamheden die hij had verricht zonder dat de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het succes van Vanhier: innoveren met medewerkers en IT

De ambities zijn groot bij Vanhier accountants | adviseurs. Ze willen het mooiste kantoor van Noord-Holland zijn. Met mooiste bedoelt directeur Daan van der Poel: aantrekkelijk zijn voor klanten en medewerkers.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
RGS en SBR in accountancysoftware: Standaardisering levert gebruikers veel op

Standaardisering moet uiteindelijk zijn weg vinden binnen kantoren en de te gebruiken software binnen kantoren. Pas wanneer taxonomieën echt op elkaar aansluiten komt dat van de grond. In praktische termen: het moet voor een accountantskantoor weinig uitmaken of een rapportage voor een bank, de KvK of voor de Belastingdienst wordt opgesteld. Standaardisering is het sleutelwoord.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus Onderneming en echtscheiding
Fiscaal Vanmorgen
18 november 2019
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
18 november 2019
Financials Fundamentals
Caseware
13 december 2019
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
(SR.) Associate Healthcare | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Assistent Accountant
Van Velzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN