Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VEB vindt rapport CTA ‘gemiste kans’
Beleggersvereniging VEB heeft niet veel op met het tussenrapport met voorlopige bevindingen van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA). De commissie heeft geen oog voor de toekomst, vindt directeur Paul Koster. ‘Dit voelt als een gemiste kans.’
Lees verder »
‘Autokopers betalen honderden miljoenen BPM te veel’
Autokopers gaan als gevolg van nieuwe emissietesten vanaf 1 juli 2020 jaarlijks zo’n € 200 miljoen te veel BPM betalen op nieuwe auto’s, waarschuwen de verenigingen van autohandelaren Bovag en Rai. Dat melden zij naar aanleiding van onderzoek door KPMG. De verenigingen roepen het kabinet op de in het Belastingplan voorgestelde BPM-tabel aan te passen.
Lees verder »
Advertorial: Download gratis Bureaukaart Fiscaal 2019

Alles voor de belastingberekening op één A4. Met deze bureaukaart zie je in één oogopslag wat het marginaal effect bij jouw klant is. Dat is precies wat jij nodig hebt bij het plannen van de belastingdruk in kwartaal 4. Download de bureaukaart zodat jij tijdens belastingoptimalisatie in kwartaal 4 het verschil kunt maken.

Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Kleinere accountants niet blij met SIRA-handvatten
Kleine accountantsorganisaties voorzien problemen bij de naleving van de handvatten die de AFM vorige week publiceerde om integriteitsproblemen op te sporen en aan te pakken. Kantoren tot tien medewerkers vrezen dat ze daarvoor een gespecialiseerde kracht moeten inhuren.
Lees verder »
Accountant moet werk rond boekenonderzoek toelichten
Jünger Accountancy uit Heiloo krijgt drie jaar na dato alsnog ruim € 51.000 betaald voor werkzaamheden die zijn gedaan voor een klant die te maken kreeg met een boekenonderzoek van de Belastingdienst. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar geoordeeld. Wel moeten de facturen beter worden onderbouwd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Eenvoudig starten met e-facturatie?

Ook benieuwd hoe u eenvoudig kunt starten met e-factureren? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demo-sessies en ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen.

Lees verder »
Aanmelden voor nieuwe KOR: nog drie weken te gaan
Ondernemers die per 1 januari 2020 gebruik willen maken van de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR), moeten niet te lang wachten met aanmelden. Dat kan tot en met 19 november: de aanmeldtermijn sluit dus over drie weken.
Lees verder »
Rechter fluit AFM terug over uitleg Wft, boetes advieskantoor geschrapt
De rechtbank Rotterdam heeft geoordeeld dat de AFM de Wet op het financieel toezicht (Wft) onjuist heeft uitgelegd en op basis daarvan ten onrechte twee bestuurlijke boetes heeft opgelegd van 150.000 euro en 20.000 euro aan bestuurders van het voormalige Hilversumse advieskantoor Visie BV. De boetes zijn daarom door de rechter teruggedraaid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Unit4 Bedrijfssoftware introduceert Accountancy Gemak

Unit4 Bedrijfssoftware kondigt vandaag de lancering aan van Unit4 Accountancy Gemak. Met Accountancy Gemak werken accountants online vanuit één dataset en één platform voor het opstellen van de jaarrekening, de bankenrapportage en het opstellen van de belastingaangiftes.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (5) –
Fiscount
5 november 2019
The Yuki Company Conference
Yuki
4 november 2019
Financials Fundamentals
Caseware
5 november 2019
VACATURES
(SR.) Associate Healthcare | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Belastingadviseur, 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN