Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 26 augustus 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belgische accountantssector in greep van overnames
Het regent fusies en overnames in de markt van accountancy- en boekhoudkantoren in België. Miljardair Filip Balcaen wil de thuismarkt consolideren en Europees uitbreiden.
Lees verder »
Beruchtste boekhouder van Nederland nu ook in bioscoop
Is de weduwe door haar boekhouder vermoord? Geen vraag in een crimi van Agatha Christie maar een kwestie die Nederland sinds 1999 bezighoudt. De Deventer Moordzaak is tot speelfilm gemaakt. Vanaf 2 september in de bioscoop.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Move On 9 september: meld je aan!

Tijdens dit gratis online event van Wolters Kluwer presenteren we de nieuwe Twinfield Workspace, laten we zien welke innovaties je kunt verwachten in onze accountancy oplossingen én vertellen bekende sprekers hoe ontwikkelingen als duurzaam ondernemen en platforms as a service jou als accountant kansen bieden!

Programma en aanmelden »
Fors meer psychische klachten door thuiswerken
Het aantal psychische klachten is door thuiswerken fors toegenomen. Dat signaleren vakbonden en Zorg van de Zaak, een grote netwerkorganisatie van arbodiensten en zorgbedrijven.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten: de onderhandelingsfase

Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten is – en dat verbaast u vast niet – de onderhandelingsfase. Mediationtrajecten lopen veelal langs drie lijnen: inhoud, relatie en ego’s. Deze drie lijnen zijn sterk met elkaar verweven en beïnvloeden elkaar voortdurend. In veel gevallen speelt het ego de grootste rol, met name in de onderhandelingsfase (zonder de andere twee […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je op 11 oktober bij. De cursus is eerder beoordeeld met een 9,2!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Doe vóór 1 september opgave gegevens 2020 ex-ANBI
In Nederland gevestigde voormalige ANBI’s die hun status op of na 2013 hebben verloren, moeten de gegevens over 2020 vóór 1 september 2021 aanleveren bij…
Lees verder »
Door corona minder snelgroeiende bedrijven
Door de coronacrisis is het aantal snelgroeiende bedrijven met 17 procent afgenomen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met name in de horeca daalde het aantal snelle groeiers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 manieren voor accountants om klanten te helpen aan inzicht in hun cijfers

Is het je al eens overkomen dat je zag dat een klant belangrijke financiële beslissingen nam ‘op gevoel’? Of dat er ineens een dure bedrijfswagen of zelfs een heel nieuw pand was aangeschaft, terwijl de cijfers dat eigenlijk niet rechtvaardigden?

Lees verder »
Feuilleton-professional-in-de-knel-(18): Zoektocht
Darja las de app die ze zojuist van Beau kreeg. Het is wel wat onrustig. Maar dat komt wel vaker voor. Ik denk dat het komt doordat het in Coronatijd lastig is om met elkaar af te spreken. Ik hoop dat de lockdown inderdaad snel is afgelopen. De app werd afgesloten met een smiley. Het […]
Lees verder »
Flynth reageert op berichtgeving over machtsstrijd: ‘Financiële positie is solide’
Flynth heeft gereageerd op de berichtgeving over de machtsstrijd bij het accountantskantoor, waar eerder dit jaar de voltallige raad van commissarissen is verdwenen. Het bedrijf zegt zich er niet in te herkennen en benadrukt de solide financiële positie.
Lees verder »
Scholen verliezen kort geding om inspectierapporten
De Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) hebben woensdag bij de voorzieningenrechter geen gehoor gekregen met hun eis dat de Onderwijsinspectie afkeurende rapporten over (onder meer) de financiële handel en wandel moet intrekken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Negen supermarktbestuurders aangehouden om belastingfraude
Stevige winstgroei bij ABAB
OPLEIDINGEN
Bedrijfsopvolging binnen de agrarische familie (inclusief praktijkopdracht)
Fiscount
7 september 2021
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
8 september 2021
Yuki Expert Sessions met Marelle van Beerschoten: Hoe data jou helpt als toekomstgerichte accountant
Yuki
16 september 2021
VACATURES
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Opdrachtleider met belangstelling om ook ITGC thema op te pakken
Coney
Haarlem of Rotterdam
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN