Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bestuur Juventus treedt af vanwege onderzoek naar boekhoudfraude
Het voltallige bestuur van Italiaanse voetbalgrootmacht Juventus is maandagavond afgetreden in verband met een onderzoek naar boekhoudfraude in de jaarrekeningen van de afgelopen drie jaar, inclusief voorzitter en eigenaar Andrea Agnelli.
Lees verder »
Regeling STAP-budget wordt strenger
Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt maatregelen om het STAP-budget gerichter te besteden en misbruik en oneigenlijk gebruik beter tegen te gaan en te voorkomen. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Grijp jij je kans, accountant?

Uit het ondernemersonderzoek voor accountancydiensten 2022 blijkt dat er volop kansen liggen voor accountants en administrateurs. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de relatie met je klant. Accountants scoren gemiddeld een 6,8 voor het proactief informeren van klanten over belangrijke ontwikkelingen in hun sector. Voldoende ruimte voor verbetering dus.

Lees verder »
Nultarief btw voor zonnepanelen op woningen: wat moet je weten?
De Belastingdienst heeft informatie op een rij gezet over de gevolgen van het wetsvoorstel waarmee vanaf 1 januari 2023 mogelijk 0% btw gaat gelden voor zonnepanelen op woningen.
Lees verder »
Aantal bedrijven dat na vijf jaar nog bestaat neemt toe
Bijna 65 procent van de nieuw opgerichte bedrijven in 2015 bestond vijf jaar later nog steeds. De kans dat een bedrijf na vijf jaar bestaat is daarmee groter geworden; van de in 2010 opgerichte bedrijven bestond in 2015 nog 56 procent. Ook voor nieuwe werkgevers steeg de kans dat ze vijf jaar later nog steeds […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw klanten verdienen de beste salarisprofessionals

Een NIRPA gecertificeerde salarisprofessional is altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Door Permanente Educatie is de kwaliteit gewaarborgd. Veel accountantskantoren kiezen voor een collectieve NIRPA registratie. U ook?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat betekenen het Haviltex-criterium, de Kelderluikcriteria en de maatman?

Het Haviltex-criterium, de Kelderluikcriteria en de maatman; drie juridische begrippen die vaak voorbijkomen als het gaat om de zorgplicht die een adviseur naar zijn klanten heeft. Stelt een klant je aansprakelijk wegens schending van je zorgplicht, dan kom je deze begrippen ongetwijfeld tegen. Maar het is ook belangrijk om ze te kennen als je je […]

Lees verder »
Ruim 20 procent meer omzet auto- en motorbranche
De auto-en motorbranche heeft in het derde kwartaal van dit jaar 20,5 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hiermee is een inhaalslag gemaakt na tekorten aan onderdelen in eerdere perioden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe krijg je klanten en medewerkers mee in een software-verandering?

Gedreven door ambitie, de marktomstandigheden of door klanten, heb je als bedrijf en dus ook als accountant te maken met veranderingen. Tussen de mogelijkheden van software en de toepassing en adoptie ervan door klanten en medewerkers zit ook een veranderproces. Het in gebruik nemen van geheel nieuwe software of nieuwe functies vraagt om verandering in […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Trends in cyberland; een wake-up call voor accountants

 ‘Your files have been encrypted! To decrypt the files, follow these instructions…’ Het is het schrikbeeld van elk accountantskantoor; op een dag ontdekken dat cybercriminelen het netwerk zijn binnengeglipt. Het systeem ligt plat, data van klanten zijn in handen van kwaadwillenden. Er wordt misschien een grote som geld geëist. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en […]

Lees verder »
Niet-bezwaarmakers krijgen zelfde rechten in box 3-massaalbezwaarprocedure
Belastingplichtigen met een box 3-vermogen die (nog) geen verzoek om ambtshalve vermindering over de jaren 2017-2020 hebben gedaan, krijgen bij een positieve uitkomst van de massaalbezwaarprocedure dezelfde rechten als mensen die al wel bezwaar hebben gemaakt. Dat bevestigt staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit) aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Boekhoudkantoren in de clinch over waardering onderhanden werk
Een kantoor in boekhouding en financiële diensten dat via een activa- en passivatransactie de activiteiten van een branchegenoot overnam, moet van de rechter de volledige overnamesom betalen. Die werd betwist omdat er tot verrassing van de koper nog een forse hoeveelheid onderhanden werk bleek te zijn, die via abonnementsfacturen al betaald was.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van PwC’er tot wereldverbeteraar: de bedenkster van de sociale cadeaukaart
Eerste concept-standaarden voor duurzaamheidsverslaggeving gepubliceerd
Horecabaas mocht overuren personeel minderen in coronatijd
Crisis raakt energie-intensieve industrie in Nederland harder dan elders in EU
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
1 december 2022
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en ZZP’ers – 1 december 2022
The Legal Company
1 december 2022
Cursus Tax & Technology: belastingcontrole, data-analyse en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
6 december 2022
VACATURES
Medewerker Facturatie
Flynth
Utrecht
Relatiebeheerder Accountancy & Advies | 24-40 uur per week
CROP
Ede, Amersfoort
(Senior) Manager Accountancy & Advies
HLB Witlox Van den Boomen
Gemert
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN