Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 30 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beurskleintjes blijven moeite houden om accountant te vinden
Het beursgenoteerde Alumexx is door Euronext op het strafbankje geplaatst omdat het nog altijd niet is gelukt om een OOB-accountant te vinden voor de controle van de jaarrekening 2019, meldt het bedrijf maandagavond. De CEO van Alumexx noemt het ‘spijtig dat de beschikbaarheid van OOB-accountants momenteel zo beperkt is.’
Lees verder »
Wat wijzigt er per 1 juli voor salarisadministrateurs?
Wat wijzigt er voor de salarisadministratie per 1 juli 2020? Of wat loopt er af op 30 juni? En hoe zit het na 1 juli? De aandachtspunten op een rij.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 7 stappen starten met No hands klantadminstraties

Als je de volgende stap wilt maken in het werkproces van je kantoor om efficiënter te
werken, is standaardiseren van je proces belangrijk. Maar hoe pak je dat aan en creëer je de ideale verwerkingsstraat? Lees in deze factsheet hoe je in 7 praktische stappen aan de slag kan met de No hands klantadministraties. Download de factsheet!

Lees verder »
Grotere bedrijven vragen relatief vaak uitstel van belastingbetaling aan
Bedrijven met meer dan tien werknemers doen relatief vaak een verzoek tot uitstel van belastingbetaling. Zo’n verzoek gaat vaak samen met het gebruik van andere noodsteunmaatregelen. Dat meldt het CBS, dat op verzoek van het Ministerie van EZK voorlopige cijfers over steunmaatregelen voor bedrijven op een rij heeft gezet.
Lees verder »
Eerste nieuwsbrief Loonheffingen 2021 pas in september
Er zijn op dit moment nog te weinig wijzigingen voor 2021 bekend om in juli al een nieuwsbrief Loonheffingen 2021 uit te brengen, meldt de Belastingdienst. Daarom verschijnt de eerste nieuwsbrief Loonheffingen 2021 dit jaar in september, na Prinsjesdag. Wat is er al wel bekend over de belastingplannen voor 2021? Lees het hier:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie en emotie

Kunt u uw cliënt overtuigen van de noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Wat zijn de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies tussen kinderen en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Wat te doen met de koude kant? Jeroen Knol geeft u op 2 juli de handvaten voor een adequaat advies.

Lees verder »
Transitievergoeding verlagen bij brede inzetbaarheid
De werkgever mag inzetbaarheidskosten op de transitievergoeding in mindering brengen als verworven kennis en vaardigheden zijn gebruikt voor een andere functie. Dat staat in een wijziging op het Besluit voorwaarden in mindering brengen kosten op transitievergoeding dat in het Staatsblad is gepubliceerd en op 1 juli in werking treedt.
Lees verder »
FIOD onderzoekt BTW-fraude met auto-import
De FIOD heeft maandag doorzoekingen gedaan in drie woningen in Oldenzaal, Rijssen en Hellendoorn en op twee bedrijfsadressen in Rijssen en Zwolle. Drie mannen (39, 43 en 51 jaar) worden verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift bij de import en in- en verkoop van auto’s.
Lees verder »
Omzet accon avm plust zonder overnames 2,2%
Accon avm heeft vorig jaar een omzet geboekt van € 90,3 (2018: 88,4) miljoen. De groei komt deze keer niet door overnames, geeft het bedrijf aan: ‘De focus is verlegd van groei door overnames naar autonome groei.’ De toename komt vrijwel geheel uit de adviespraktijk. Het medewerkersbestand groeide met 6%.
Lees verder »
Corona | MKB kan dinsdag TVL aanvragen
MKB-ondernemers die direct geraakt zijn door de coronamaatregelen kunnen vanaf dinsdagochtend 9 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) aanvragen. Die biedt een tegemoetkoming van maximaal € 50.000 voor de periode van juni tot en met september.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Peter Kemp – Kemp Accountants: ‘We werken nu efficiënter én zeker weten veilig’

Peter Kemp is eigenaar van Kemp Accountants. Een Eindhovens accountantskantoor met vier werknemers dat ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf bedient. Peter is al jaren tevreden gebruiker van Client Online: ‘Communicatie via het portaal verloopt gemakkelijk, veilig en erg efficiënt.’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Accountant heeft schijn tegen in Wirecard-affaire’
Nieuw box 3-plan komt op Prinsjesdag
Meldplicht grensoverschrijdende constructies verschoven naar 1 januari 2021
‘Pensioenakkoord funest voor arbeidsmobiliteit’
OPLEIDINGEN
Webinar: NOW 2.0 en update overige financiële corona maatregelen – in overzicht
Fiscount
1 juli 2020
Online cursus Vermogensoverdracht naar de kinderen: theorie en emotie
Fiscaal Vanmorgen
2 juli 2020
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN