Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 5 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Big Brother bedreigt rust van thuiswerker
Jonge werknemers blijken minder te stress te ervaren dan voor de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Deloitte. Een ander onderzoek waarschuwt juist tegen ‘stressverhogende’ controles van de werkgever.
Lees verder »
Opvallend: ING ziet afname kredietvraag
Grote bedrijven hebben het afgelopen kwartaal minder krediet gevraagd bij ING. Dit is opvallend omdat het bedrijfsleven klaagt dat banken de hand op de knip houden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Dit jaar is helaas niet geschikt voor een (kennis)festival, maar wel voor een gezond alternatief: een online kennismarathon van 10 t/m 12 november. En dan denk jij misschien: Na zo’n vermoeiend jaar nog een marathon? Jazeker, want deze levert je juist energie én kennis op! Je stelt jouw eigen programma samen uit het uitgebreide cursusaanbod. Je update ontspannen je kennis en bereikt fluitend je PE-doelen. Loop jij een kennisrondje mee?

Lees verder »
Ook notarissen boos om inperking fiscale verschoningsrecht
Na de advocaten verzetten ook de notarissen zich tegen de inperking van wettelijk fiscaal verschoningsrecht. In een brief aan staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) schrijft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) dat de beperking van het verschoningsrecht onnodig en disproportioneel is.
Lees verder »
Veel meer stoppers, maar ook meer starters
Meer dan 16.000 ondernemers hebben in oktober hun bedrijf gestaakt. Dat is 45% meer dan in oktober 2019. Maar het aantal nieuwe starters is hoger dan een jaar geleden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Steunmaatregelen corona: we zitten inmiddels al op pakket 3.1 en een derde, vierde en vijfde tranche.

Naast de TOZO en TOFA hebben we de TOA (time-out regeling) en uitbreiding van de TVL. Hoe gaat het ook alweer met het uitstel? Krijgt uw klant automatisch een betalingsregeling ? Zo ja, hoe zit dat dan in elkaar? En dat ontslag bij de NOW regeling, mag dat in pakket 3.0 nu wel of niet en wat kost dat dan? Laat je bijpraten op 18 november a.s.

Informatie en aanmelden »
Fiscus zet alle informatie over verlenging uitstel van belastingbetaling online
Het kabinet maakte woensdag bekend dat ondernemers nog tot 1 januari 2021 uitstel van belastingbetaling kunnen krijgen. Lees hier alle informatie die de fiscus over de verlenging op een rij heeft gezet.
Lees verder »
Ook hof vindt Wwft-boetes goudhandel Heerhugowaard terecht
Na jarenlange procedures zijn de grote goudhandelaren Hollandgold en Goudstandaard uit Heerhugowaard ook in hoger beroep veroordeeld tot boetes vanwege het overtreden van de Wwft.
Lees verder »
FIU-meldingen leiden tot doorzoeking in witwasonderzoek
De FIOD heeft dinsdag een woning in Delft doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
Curator modeketens onderzoekt mogelijke dubbelrol accountant
Curator Kees van de Meent gaat onderzoek doen naar de rol die accountant Tim Everts heeft gespeeld in de afwikkeling van het faillissement van de Belgische modeketens Miss Etam, Steps en Claudia Sträter.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Met innovatie naar een stevige klantrelatie

Welke software heb ik nodig om een succesvol advieskantoor te zijn? Die keuze wordt bemoeilijkt door een wirwar aan systemen. Moderne accountantskantoren, zoals Simonse en Geus, vertellen je graag welke ICT-straat hun accountantskantoor succesvol maakt. Laat je inspireren!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitale transformatie: een kwestie van nu of nooit

Tijdens Fast Forward spraken we met een uitgebreid panel van experts uit de financiële dienstverlening en de techonologie- en accountingsector. In deze blog spreken we met Silverfin co-CEO Joris Van Der Gucht over zijn visie op de toekomst van accountancy.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tweede Kamer stuurt aan op uitbreiding noodsteun
CROP accountants & adviseurs voegt interim services aan dienstverlening toe
‘Accountant Grant Thornton voerde schijnonderzoek uit’
OPLEIDINGEN
Actualiteiten btw – deel 1
Register Belastingadviseurs
5 november 2020
Stap voor stap je kantoor digitaliseren – begin vandaag!
Fiscount
10 november 2020
Webinar Workshop NLP
NBA Opleidingen
12 november 2020
VACATURES
Payroll professional
CROP
Director assurance / externe accountant
CROP
Senior tax manager
CROP
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN