Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 maart 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Boekhouding bedrijven niet berekend op eisen NOW’
Sommige ondernemers lopen NOW-steun mis door de ingewikkelde bewijslast die bij de steunregeling komt kijken, constateren verschillende adviseurs en belangenorganisaties. Een oordeelonthouding van de accountant heeft soms onevenredige gevolgen.
Lees verder »
Noodlijdende werkgever moet te laat betaalde assistent-accountant extra betalen
Een assistent-accountant heeft gedeeltelijk succes met haar vordering van een wettelijke verhoging wegens te laat betaald loon in de richting van haar voormalige werkgever, de rechtsopvolger van het Lijndense Accounting Experts.
Lees verder »
ADVERTORIAL
STOP! De grens aan het verzamelen van data door accountantskantoren

Veel kantoren starten met BI en data-analyse. Sommige kantoren zetten een ‘datawarehouse’ op met administratieve-, salaris- en fiscale gegevens. Maar van wie is de data eigenlijk? En hoever mag je als kantoor gaan in het combineren van data? Op het online Data & RPA congres (23 maart) gaat mr. Martijn Kortier hierop in! Ben je er ook bij?

Lees verder »
Minister Koolmees gaat in op gevolgen arrest Hoge Raad over arbeidsrelatie
Minister Koolmees is onlangs in een Kamerbrief ingegaan op de gevolgen van het arrest van de Hoge Raad waarin uitgesproken is dat de partijbedoeling niet relevant is bij de beoordeling of een afspraak over het verrichten van werkzaamheden een arbeidsovereenkomst is.
Lees verder »
Personalia | Exact benoemt Joep Hoeks tot Chief Product Officer
Joep Hoeks (43) is aangesteld als Chief Product Officer (CPO) bij softwarebedrijf Exact, waar hij verantwoordelijk is voor de strategische leiding over de diverse productlijnen. Met de invulling van deze belangrijke rol is het achtkoppige executive team van het Delftse bedrijf compleet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe digitaal is de accountancysector?

Welke processen zijn het meest gedigitaliseerd en welke nog nauwelijks? Is er verschil tussen de mate van digitalisatie binnen uw kantoor en in de samenwerking met cliënten? En wat zien kantoren als hun grootste uitdagingen bij de digitale transformatie? Vul de enquête in (5 minuten) en maak kans op een van de VVV-bonnen van 25 euro!

Lees verder »
Meer mensen aan het werk in bedrijfseconomische en administratieve beroepen
Eind vorig jaar waren er 38 duizend mensen minder met betaald werk dan eind 2019. De daling komt uitsluitend voor rekening van flexwerknemers, het aantal vaste krachten en zelfstandigen is wel gegroeid. Er waren eind 2020 vooral minder mensen werkzaam in dienstverlenende beroepen.
Lees verder »
Slechtziende AA: wel of niet arbeidsongeschikt?
Een accountantskantoor moet een slechtziende AA die twee jaar lang deels was ziekgemeld weer 100% van het salaris doorbetalen, heeft de kantonrechter bepaald. Het bedrijf heeft na de hersteldmelding verzuimd om een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige in te schakelen.
Lees verder »
AV-Peilstok
PEILSTOK | Trend 3. Corona betekent meer werk

De accountancy- en administratieprofessionals die aan de Accountancy Vanmorgen Peilstok deelnamen verwachten dat de coronacrisis zorgt voor een toename in werk. Over hun klanten zijn ze iets minder positief.

Lees verder »
Doorrekening verkiezingsprogramma’s: alle partijen verhogen lasten voor bedrijfsleven
Het Centraal Planbureau (CPB) heeft traditiegetrouw weer doorgerekend wat de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen in euro’s betekenen. Conclusie: het bedrijfsleven gaat bij iedereen meer betalen.
Lees verder »
‘Bedrijfsaccountant wintersportketen verdacht van fraude’
Het OM verdenkt drie personen en een bedrijf die betrokken waren bij wintersportketen De Skihut van btw-fraude, faillissementsfraude en overtredingen van de Wwft, meldt het FD. De bedrijfsaccountant is een van de verdachten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Firm24: ‘20% meer BV-aanvragen ná persconferenties coronacrisis’

Het is algemeen bekend dat ondernemers in Nederland hard worden getroffen door de coronacrisis en de ingevoerde maatregelen. Toch zien veel ondernemers ook kansen in deze roerige tijden. Bij Firm24 zien we zelfs het aantal BV-oprichtingen groeien tijdens de coronacrisis. In deze blog delen we de belangrijkste trends.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona heeft noodzaak tot verandering voor accountants blootgelegd! 5 redenen waarom

De accountant is de accountant niet meer. De afgelopen jaren zien we dat de rol van de accountant aan het veranderen is. Van het afvinken van jaarrekeningen naar realtime inzicht en proactief advies. De coronacrisis brengt met zich mee dat deze veranderingen het afgelopen jaar in een stroomversnelling plaats hebben gevonden. We hebben gemerkt dat […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Speciale commissie voor schrijnende gevallen TVL
Ondernemers in de knel met ABN Amro-krediet
Omzet accountancy plust ruim 2% in laatste kwartaal 2020
Belastingdienst houdt rekening met corona-effect bij aangifte
OPLEIDINGEN
Lunch & Learnsessie WHOA
Accountancy Vanmorgen
4 maart 2021
Vaktechnische Actualiteiten (25 locaties tussen 29 maart en 20 april 2021)
Fiscount
29 maart 2021
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
10 mei 2021
VACATURES
Assistent Accountancy AGRO 40 uur
acconavm
Barneveld
Adviseur MKB – Emmeloord
de Jong & Laan
Emmeloord
Assistent accountant
Rousch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN