Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 11 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boekhoudster verdacht van belastingfraude en oplichting
De politie en FIOD hebben dinsdag in een gezamenlijke actie een 39-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. De vrouw, eigenaar van een administratiekantoor, wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en belastingfraude.
Lees verder »
1 op 5 zzp’ers in zakelijke diensten kreeg Tozo-geld
Gemeenten hebben in 2020 aan 501 duizend mensen een Tozo-uitkering verstrekt. Dat is 31 procent van alle zzp’ers in Nederland. Relatief veel geld ging naar zelfstandigen in de zakelijke dienstverlening, onder wie boekhouders en belastingadviseurs. Dit blijkt uit definitieve cijfers, die het CBS heeft samengesteld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant dient jaarlijks een POP te maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig je voortgang kunt vastleggen. Maar belangrijker nog, in de tool tref je zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen. Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
Voorlopig geen fiscaal aantrekkelijke optieregeling voor start-ups
De aantrekkelijker optieregeling voor werknemers van start-ups en scale-ups, die per 1 januari in zou gaan, komt er voorlopig niet. Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën heeft de Kamer gevraagd de stemming over het wetsvoorstel uit te stellen.
Lees verder »
Weer vergeten: gisteren was internationale accountantsdag
Op 10 november 1494 werd in Venetië de Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita gepubliceerd, het eerste boek waarin het concept van dubbel boekhouden werd uitgelegd. Daarom is 10 november sinds 1972 de Internationale Dag van de Accountancy.
Lees verder »
ADVERTORIAL
IB aftrekposten voor de ondernemer: wat kan nog wel en wat niet?

Op welke aftrekposten kan je goed adviseren? Hoe zorg je voor maximaal voordeel bij de ondernemer? Kan je nog iets met de partner of kinderen? Hoe zit het met de werkruimte? Wanneer doteer je wel/niet aan de FOR? Tijdens deze cursus op 23 november komen de belangrijkste aftrekposten en jurisprudentie aan bod.

Lees verder »
Verdachte accountant blijft vast in Zeeuwse fraudezaak
De 64-jarige verdachte in een omvangrijke Zeeuws-Vlaamse fraudezaak blijft nog dertig dagen langer in voorarrest. Het onderzoek naar de voormalige accountant en medewerker van de Belastingdienst is nog niet afgerond.
Lees verder »
Accountant moet zich verantwoorden over goedkeurende verklaringen TravelBird
Reisorganisatie TravelBird ging eind 2018 failliet en maakte daarna met nieuwe eigenaren al snel een doorstart. De curator blijkt nog altijd druk te zijn met de afwikkeling van het faillissement en heeft de controlerend accountant aangeklaagd bij de Accountantskamer.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Focus op persoonlijke, financiële rust voor je klant’

Bij FinRust zijn we benieuwd naar de werkwijze van onze klanten. We interviewden Gerard van der Lelie, partner bij Worrell & Jetten Accountants & Adviseurs. Wat betekent het zijn van ‘Trusted Business Advisor’ voor hem en op welke manier maakt hij gebruik van FinRust? In het gesprek komt de proactieve aanpak, het bereiken van klanten […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nooit meer werkdruk voor accountants, iedere btw-maand

Hoe heb jij de werkdruk van de afgelopen btw-maand ervaren? 70% van de accountants geeft aan te veel werkdruk te ervaren tijdens de btw-maand. Dat is behoorlijk veel. Tijd dus om de volgende btw-maand de baas te zijn. Deze 5 tips gaan je helpen.

Lees verder »
Mannak en (voormalig) NBA-bestuur in december tegenover elkaar bij tuchtrechter
De Accountantskamer gaat zich volgende maand buigen over de Mannak-affaire. De zitting in de tuchtzaak die de voormalige NBA-directeur heeft aangespannen tegen vijf (voormalige) bestuurders van de NBA is ingepland op vrijdag 17 december, blijkt uit de zittingsagenda van de tuchtrechter.
Lees verder »
Denksportorganisaties vanaf 2022 btw-plichtig door uitspraak Hof van Justitie
Denksport is geen sport, oordeelde het Hof van Justitie al in 2017. Als gevolg van die uitspraak worden denksportorganisaties vanaf 1 januari 2022 btw-plichtig, meldt de Belastingdienst. De sportvrijstelling is dan niet meer te gebruiken door denksportorganisaties.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Curator start rechtszaak tegen bestuurders failliet Progress Accountants & Adviseurs
UWV in uitzonderlijke zaak teruggefloten over wetstoepassing
AP waarschuwt Eerste Kamer over persoonsgegevens in nieuwe fraudewet
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
15 november 2021
Nieuwe invorderingsfaciliteiten coronacrisis
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
Gebruikelijkheidscriterium in de werkkostenregeling
Extendum
1 december 2021
VACATURES
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Beginnend assistent-accountant samenstelafdeling
SMK Accountants
Enschede, Haaksbergen en Delden
Beginnend Assistent-Accountant 
KRC Van Elderen
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN