Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boosheid in Tweede Kamer na uitspraak over eHerkenning
Een recente uitspraak waarin de rechtbank Gelderland constateert dat er geen wettelijke grondslag is voor eHerkenning heeft tot bijzonder kritische Kamervragen geleid van Kamerlid Pieter Omtzigt en coalitiepartij ChristenUnie. De vragenstellers willen weten of het kabinet bereid is om het onmiddellijk weer mogelijk te maken om aangifte te doen bij de Belastingdienst zonder eHerkenning.
Lees verder »
‘Trustbelastingdienst’ hoeft geen miljoenen uit te keren in verband met erfenis
De bestuursrechter is niet bevoegd om kennis te nemen van het beroep dat is ingesteld tegen het niet tijdig beslissen van de (Trust)belastingdienst. Omdat de Trustbelastingdienst geen bestaand bestuursorgaan is kan de rechtbank niet oordelen over het handelen van deze ‘dienst’. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland beslist in een bijzonder merkwaardige rechtszaak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 maart online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
Eerste Kamer niet akkoord met ontkoppeling AOW, neemt motie aan over Belastingdienst
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een motie die het kabinet verzoekt om af te zien van de voorgenomen gedeeltelijke ontkoppeling van de AOW. Het voorstel was onderdeel van in totaal veertien moties die tijdens het debat over de regeringsverklaring met het nieuwe kabinet een week eerder waren ingediend.
Lees verder »
FIOD en douane vermoeden accijns- en BTW-fraude bij scheepsbevoorrader
De FIOD heeft dinsdag twee verdachten aangehouden en doorzoekingen verricht in een gezamenlijk onderzoek met de douane naar accijnsfraude, valsheid in geschrift en onjuiste aangifte omzetbelasting.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 17 maart van Marja van den Oetelaar hoe je btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
Meer ondernemers positief over bedrijfsresultaat 2021 dan over 2020
Bijna 71 procent van de ondernemers verwacht een positief bedrijfsresultaat te hebben geboekt voor 2021. Een jaar geleden was dit voor 2020 ruim 62 procent. Binnen het grootbedrijf geven ondernemers vaker aan winst te hebben gemaakt dan binnen het MKB.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Persoonlijke aansprakelijkheid bestuurder bij selectieve betaling?

Bij een onderneming met liquiditeitsproblemen ontkomt de bestuurder van de vennootschap niet aan de volgende vraag. Welke schuldeisers worden betaald en welke schuldeisers (nog) niet? Meestal zullen eerst die schuldeisers worden voldaan, die goederen en diensten leveren die essentieel zijn voor de continuïteit van de onderneming. Of die schuldeisers die in een bijzondere relatie staan tot […]

Lees verder »
Pels Rijcken ontkent beschuldigingen over achterhouden fraudeonderzoeken Deloitte
Het OM probeert via de rechter af te dwingen dat Pels Rijcken informatie beschikbaar stelt uit onderzoeken door Deloitte en Van Doorne naar de miljoenenfraude door Frank Oranje, meldt NRC maandag. Volgens de krant zou dat nodig zijn omdat Pels Rijcken niet meewerkt. Zelf ontkent het advocatenkantoor juist stellig dat daar sprake van is. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Beroep administratiekantoor tegen aanwijzing en Wwft-boete door BFT ongegrond
‘Fiscale regels geen belemmering voor tempo energietransitie’
Belastingheffing over pensioenuitkeringen aan Belgisch ingezeten
Wanneer is kleding van werknemers onbelast?
OPLEIDINGEN
Webinar: De rol van de accountant in een zakelijk (Whoa-)schuldsaneringstraject
Fiscount
17 maart 2022
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers – 24 maart en 31 maart 2022
The Legal Company
24 maart 2022
Cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
6 april 2022
VACATURES
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Assistent accountant
Rikst
Senior Supervisor Assurance
CROP
Arnhem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN