Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 12 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Boze spaarders zonder box 3-compensatie klagen massaal bij fiscus
Er komen momenteel erg veel klachten en verzoeken bij de Belastingdienst binnen van ontevreden spaarders die niet gecompenseerd worden voor teveel betaalde box 3-heffing. Er zijn al 115.000 van zulke berichten binnengekomen bij de fiscus. Dat zegt staatssecretaris Van Rij van Financiën tegen RTL Z.
Lees verder »
Geen schending zorgplicht ING bij frauderende controller
Een controller maakte heimelijk meer dan acht ton over van de bedrijvengroep waar hij werk voor verrichtte naar zijn eigen zakelijke rekeningen bij ING. De gedupeerde bedrijvengroep vond dat het de bank had moeten opvallen dat er bij de controller ineens veel meer geld binnenkwam dan de gebruikelijke €2.000 per maand.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar budgetteren nu gratis online beschikbaar

Begrotingen en prognoses opstellen voor 2023 tijdrovend en ingewikkeld? Bekijk nu het gratis webinar van Speedbooks® rapportage software. Met de juiste tips & tricks en de handige budgetmodule voorspel je eenvoudig de financiële toekomst van je klant, en jezelf natuurlijk! In Microsoft Excel, wel zo makkelijk. Nu de budgetmodule de eerste 3 maanden gratis.

Gratis webinar budgetteren »
Afstorten na echtscheiding: creatieve oplossingen bij onvoldoende middelen in BV
De praktijk laat soms creatieve oplossingen zien als het gaat om het pensioen voor de ex-partner wanneer er onvoldoende middelen in de BV zijn. Zo laat een recente uitspraak zien dat een afstortingsverplichting voor de BV ook op termijn en onder voorwaarden overeengekomen kan worden.
Lees verder »
Wetsvoorstellen modernisering personenvennootschappen in consultatie
De ministeries van Financiën en Justitie en Veiligheid hebben hert wetsvoorstel in consultatie gebracht die het nieuwe moderne wettelijk kader geeft voor personenvennootschappen (maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap). Het betreft de civielrechtelijke regeling, fiscale maatregelen en enkele invoeringsbepalingen, waaronder overgangsrecht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis van het UBO-register en privacy-structuren.

Op 2 november vertelt Jeroen Knol de ins en outs van het UBO-register. Wat zijn de verplichtingen voor de onderneming en adviseur en wat doe je als er geen UBO te vinden is? Ook gaat Jeroen in op de mogelijke afschaffing van de Vpb plicht voor open CV’s en fondsen voor gemene rekening en de gevolgen voor bestaande privacy-structuren.

Lees verder »
AV3 2022 | ICT-compliance in de accountancy: 5 grootste valkuilen
Juist van accountants mag je verwachten dat ze zorgvuldig omgaan met de bescherming van gegevens. Toch is het slecht gesteld met de informatiebeveiliging in veel kantoren, zo weet Reindert Doorn. Hij deelt uit zijn ervaring met accountantskantoren de meest voorkomende missers.
Lees verder »
Credit Suisse onderzocht om hulp bij belastingontduiking
Justitie in de VS onderzoekt of Credit Suisse klanten geholpen heeft hun bezittingen te verbergen voor de autoriteiten om zo minder belasting te hoeven betalen. Mogelijk zijn daardoor bezittingen ter waarde van honderden miljoenen dollars uit het zicht van de fiscus gebleven.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
8 top-tips om als accountant beter naar je klant te luisteren

Hoe weet je als boekhouder of accountant wat je klant van je nodig heeft? Luisteren is één van de belangrijkste vaardigheden om goed te kunnen adviseren. Nu zoveel administratieve taken automatisch gaan, is advisering een interessante uitbreiding van je diensten. Leer als de beste te luisteren naar je klant met deze 8 tips.

Lees verder »
Schouten opent optie tweede pijlerpensioen voor zzp’ers
De komende Wet toekomst pensioenen voorziet niet in een verplichting voor zzp’ers om pensioen op te gaan bouwen, maar pensioenfondsen, verzekeraars en PPI’s mogen wel bij wijze van experiment volgend jaar een tweedepijlerpensioen gaan aanbieden aan zelfstandigen, heeft minister Schouten besloten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Witwasonderzoek OM te smalle basis: ING mocht relatie met coffeeshops niet opzeggen
‘EY liet witwassen en belastingontduiking toe bij dubieuze fintech’
BDO: beter rapportcijfer ziekenhuizen, maar rendement blijft flinterdun
Multinationals – en hun accountants – zwijgen in rapportages nog over klimaatrisico’s
OPLEIDINGEN
Cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
NVKS, toelichtingen en je kwaliteitssysteem
Fiscount
3 november 2022
VACATURES
Werkstudent accountancy MKB
Moore MTH
Veenendaal
Manger Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
Voorzitter en een lid Raad van Commissarissen Countus Groep B.V.
Countus Groep B.V.
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN