Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Brussel wil fraude bestrijden met nieuw systeem voor btw-aangiften
De Europese Commissie wil het btw-systeem in Europa verder digitaliseren met een systeem van real-time elektronische facturering om fraude terug te dringen. In het nieuwe plan worden beheerders van online platforms voor passagiersvervoer en voor kort verblijf, zoals Airbnb en Uber, verantwoordelijk voor het innen en afdragen van btw van kleine bedrijfjes of individuele verhuurders […]
Lees verder »
OM eist 2,5 jaar celstraf tegen autohandelaar wegens btw-fraude
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een ondernemer van fraude met omzetbelasting bij de handel in auto’s. Het geschatte nadeel zou in totaal ruim 1,6 miljoen euro bedragen. De verdachte en zijn onderneming moesten zich deze week verantwoorden bij de rechtbank in Zwolle.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Tijdens deze masterclass op 8 december geven Marja van den Oetelaar en Patrick Wille je antwoord op de vraag wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Daarnaast worden de verschillen tussen de diverse EU-landen behandeld én hoor je hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen. Inclusief het European VAT Handbook.

Lees verder »
Wetsvoorstel moet volledig digitale algemene vergadering mogelijk maken
Het wordt voor rechtspersonen zoals NV’s, BV’s, verenigingen, coöperaties en VvE’s mogelijk om een volledig digitale algemene vergadering te houden. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Weerwind (Rechtsbescherming) dat deze week in consulatie is gegaan.
Lees verder »
Inspecteur weigert terecht aftrek lijfrentepremie stakende ondernemer
Het gerechtshof Den Bosch deed op 19 oktober 2022 uitspraak in een zaak waarbij in geschil was of de stakende ondernemer in kwestie recht kon doen gelden op aftrek van een bedrag onder de noemer van stakingslijfrentepremie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Welke belangrijke wetswijzigingen staan voor 2023 op stapel?

In deze cursus op 13 december ligt de focus op de wijzigingen die impact hebben op de fiscale positie van de ondernemer. Heleen Elbert vertelt hoe je daar voor je cliënten handig op kunt anticiperen en de belastingdruk kunt verlichten. Naast onderwerpen uit het Belastingplan 2023 komen ook andere fiscale wetswijzigingen en -voorstellen aan bod.

Lees verder »
AV-Top 50 | Geen tijd te verliezen
Zo, u heeft dus ook kennisgenomen van de AV-Top 50 van dit jaar en de verschuivingen die hebben plaatsgevonden. Misschien kunt u als kantoor trots zijn dat u enkele plaatsen bent gestegen. Leuk voor nu, maar dit wordt ook weer snel geschiedenis. Immers, 2021 was het tweede coronajaar en is dus te vergelijken met 2020. […]
Lees verder »
Kleine bedrijven innoveren minder vaak dan grote
Kleine bedrijven doen minder vaak aan innovatie dan grotere bedrijven. Naarmate de bedrijfsgrootte toeneemt, neemt ook het aandeel innovatieve bedrijven toe. Dat meldt het CBS op basis van eigen onderzoek.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiëntie voor accountants | Wat levert procesoptimalisatie je op?

Efficiënt staat voor doelmatig, met zo min mogelijk inspanning zo veel mogelijk resultaat behalen. Dat kun je interpreteren als een excuus om “er de kantjes vanaf te lopen”, maar in de wereld van accountants- en administratiekantoren gaat dit over manieren om bestaande uitdagingen als een krappe arbeidsmarkt, piekbelasting en hoge kwaliteitseisen succesvol het hoofd te […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels

Niet tevreden over je huidige boekhoudpakket? Dan kan de angst voor een overstap ervoor zorgen dat je je huidige pakket toch voor lief neemt. Misschien denk je ook dat een overstap tijdrovend is of te veel gedoe geeft, zelfs als je huidige pakket niet naar wens functioneert. Natuurlijk wil je efficiënter werken, meer of betere […]

Lees verder »
Wat hebben Jan Wolkers en Moore DRV met elkaar te maken?
Moore DRV werd in 1922 opgericht door de Goese boekhouder Anthonie de Roo. Nu het eeuwfeest wordt gevierd, is er speciale aandacht voor het levensverhaal van de oprichter, die in de oorlog een verzetsheld werd. Hij had ook een connectie met een van de grootste schrijvers van Nederland.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Man verdacht van belastingfraude met verbouwing eigen woning
Aantal faillissementen stijgt, vooral onder mkb’ers
Honderden effectenleasebeleggers krijgen volledige schade vergoed
Crowe Foederer neemt Wijs Accountants over
OPLEIDINGEN
Verbeterde rentabiliteitswaarde methode (module 2)
Extendum
31 december 2022
Online Excel training voor belastingadviseurs (verdieping)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
14 maart 2023
Register Tax Accountant (RTA)
Markus Verbeek Praehep
13 januari 2023
VACATURES
Relatiebeheerder Accountancy & Advies | 24-40 uur per week
CROP
Ede, Amersfoort
Zelfstandig assistent accountant
CROP
Ede, Hoofddorp en Nieuwegein/Utrecht
Opdrachtmanager Accountancy & Advies
Witlox van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Gemert, Valkenburg, Waalwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN