Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 21 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Cadeaubonnen nog maar tot 50 euro te gebruiken door nieuwe anti-witwasrichtlijn
De vijfde anti-witwasrichtlijn die sinds mei van kracht is zit het gebruik van cadeaubonnen in de weg. Als gevolg van de implementatie van de nieuwe Europese anti-witwasregels kunnen zulke bonnen nog maar tot een maximum van €50,- per keer worden ingezet. De Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) is boos over de nieuwe regels en stelt dat er geen […]
Lees verder »
Accountantskamer: medewerker accountantskantoor was voldoende zorgvuldig bij aanvraag huurtoeslag
Twee erven die na het overlijden van hun (schoon)moeder met de fiscus moesten afrekenen vanwege onjuist aangevraagde huurtoeslag hebben bij de Accountantskamer geen succes met hun zaak tegen de accountant onder wiens verantwoordelijkheid de toeslagaanvraag was gedaan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
Betaalgedrag onder druk door coronamaatregelen
De snelheid waarmee zakelijke facturen in 2020 worden betaald stagneert, meldt Graydon. Waar sinds eind vorig jaar het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven elke maand verbeterde, is het in mei en juni juist verslechterd. De financiële gezondheid van bedrijven als gevolg van de coronamaatregelen speelt hierbij een rol.
Lees verder »
‘Thuiswerken en vergaderen op afstand zijn blijvertjes’
Nederlanders oordelen positiever over thuiswerken dan ze aan het begin van de crisis deden. Daarnaast verwachten ze vaker te blijven thuiswerken als de crisis voorbij is. Een deel verwacht structureel minder te gaan reizen met het ov. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zicht hebben op fiscale dilemma’s waar medewerkers van gemeenten mee worden geconfronteerd?

Volg dan het vaktechnisch overleg onder leiding van Joep Swinkels op 23 september. Hij bespreekt actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor gemeenten. Het VTO is een goede mix van theorie en praktijkcasussen in combinatie met heldere werkinstructies. En u kunt uw eigen casussen inbrengen.

Lees verder »
ING: ongekende volumekrimp in de zorg, uitgaven groeien
De coronacrisis laat diepe sporen na in de zorg. Na de massale uitval van vraag én aanbod in maart en april is het opstarten van de reguliere zorg nog volop gaande. Daarbij beperkt de anderhalvemeterrichtlijn de totale zorgcapaciteit. Een terugkeer naar volledige benutting van de zorgcapaciteit zal pas plaatsvinden wanneer een vaccin beschikbaar is.
Lees verder »
Hoe zit het nu met die nieuwe businessmodellen in accountancy?
Het lijkt niet te lukken. Kantoren die het anders willen doen en accountancy op de kop willen zetten. De verhalen hebben een geschiedenis. Of eigenlijk ook niet. De meeste van die revoluties lijken niet echt stand te houden. Dat zagen we in het verleden al met bijvoorbeeld 216 en we zien het nu met Manifesto. 
Lees verder »
Manifesto maakt beloftes niet waar, schetst ondanks financiële malaise positief beeld aan nieuwe investeerders
Accountantskantoor Manifesto kondigde bij de start in 2015 aan alles anders te gaan doen en daarmee tegelijkertijd de ingedutte accountancysector wakker te schudden. Minder focus op cijfers en meer nadruk op de menselijke maat en coaching van de ondernemer, daar kwam het zo’n beetje op neer. Ruim vijf jaar later blijkt daar weinig van terechtgekomen. […]
Lees verder »
Echtpaar loopt tegen de lamp met box 3-uitpoetsactie
Niet als fiscaal partners aangifte doen, maar toch elkaars vermogen volledig aan de ander toerekenen: die vlieger ging voor een echtpaar niet op. De vergrijpboetes die de Belastingdienst oplegde wegens grove schuld blijven in stand, oordeelt de rechtbank Noord-Holland.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 tips om je accountantskantoor te laten groeien zonder extra personeel

Jouw manier van werken is net zo uniek als jouw relatie met de klant. Hoe definieer je dan succes? Voor sommigen betekent succes de groei van winstgevendheid. Terwijl dit voor anderen het vinden van een goede werk/privé balans is. Maar wat als je beide kan doen?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Agrarische accountant: ‘Minder jaarrekening, meer complex advies’
Ook MKB-accountants over naar PE nieuwe stijl
Bijklussende corrupte belastingambtenaar moet zes maanden brommen
Utrechtse Uithoflijn-kwestie leidt tot afboeking van € 4,8 miljoen
OPLEIDINGEN
Webinar DCF Bedrijfswaardering
NBA Opleidingen
28 juli 2020
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
Wanneer COS 4410 niet voldoet
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN