Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 1 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CFO van NTS Group weg naar miljoenenfout in boekhouding
Financieel topman Frank Theuws van NTS-group uit Eindhoven treedt terug na ongeregeldheden in de boekhouding. Het zou gaan om een fout van miljoenen euro’s. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.
Lees verder »
12 van 55 partners Grant Thornton nu vrouw
Grant Thornton Nederland heeft met ingang van 1 juli 2021 Géraldine Grünberg-Otto en Linda van de Reep benoemd tot partner. Met deze benoemingen is het percentage vrouwen binnen de partnergroep gestegen tot een kleine 22 procent.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant dient jaarlijks een POP te maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig je voortgang kunt vastleggen. Maar belangrijker nog, in de tool tref je zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen. Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
Vijlbrief informeert Kamer over giftenaftrek en ANBI’s
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft de Kamer geïnformeerd over de giftenaftrek en de algemeen nut beogende instelling.
Lees verder »
46.000 aanvragen in vijfde periode NOW
Zo’n 46.000 werkgevers hebben uiteindelijk een aanvraag ingediend bij UWV voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Het loket sloot op woensdag 30 juni om middernacht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij weten wat de belangrijkste punten van het btw-compensatiefonds zijn?

Laat je op 7 juli bijpraten door Joep Swinkels. Hij vertelt je wat het btw-compensatiefonds is en hoe het werkt. Welke btw je kunt compenseren en welke uitsluitingsgronden er zijn. Daarnaast geeft hij je een overzicht van de belangrijkste uitspraken en de aandachtspunten die spelen bij de gemeentelijke praktijk.

Lees verder »
Vermetten | accountants en adviseurs neemt Accountenz+ over
Vanaf 1 juli sluit Accountenz+ zich aan bij het Brabantse accountancy- en advieskantoor Vermetten | accountants en adviseurs.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
Het verplichte PE-onderwerp: voor elke doelgroep een eigen accent

Continuïteit is in 2021 het verplichte PE-onderwerp voor accountants, met uitzondering van overheidsaccountants. Maar wat betekent de verplichting voor accountants? Hoe komt de keuze voor een verplicht onderwerp tot stand? En aan welke voorwaarden moet een geslaagd thema voldoen? Sandra Kroon, manager Lerend Beroep bij de NBA, vertelt erover. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom je nu extra back-up moet regelen voor Microsoft 365

Maakt jouw organisatie gebruik van Microsoft 365? Dan ga je er misschien wel vanuit dat Microsoft een back-up bewaart van alle data die je opslaat. Dit is niet het geval: Microsoft host de infrastructuur voor Microsoft 365, maar jij bent als organisatie zélf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de gegevens in de […]

Lees verder »
Opzeggen vertrouwen in RvC Flynth was onrechtmatig, vinden voormalige commissarissen
De voormalige leden van de raad van commissarissen (RvC) van Flynth hebben zich op het standpunt gesteld dat de opzegging van het vertrouwen in hen door de aandeelhouder niet rechtmatig is. De voormalige RvC-leden hebben het bestuur en de aandeelhouder van Flynth op 1 april 2021 laten weten dat zij zelf per direct ontslag hebben […]
Lees verder »
FIOD onderzoekt belastingfraude met sociale premies door uitzendbureau
De FIOD heeft woensdag een pand in Middelburg doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude en valsheid in geschrifte. Een 64-jarige man uit de Zeeuwse plaats wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven aan de verboden gedragingen van twee vennootschappen, waardoor te weinig premies sociale verzekeringen werden afgedragen aan de Belastingdienst.
Lees verder »
Beste Jos, beste Herman, waarom moest Flynth zonodig zijn governance verzwakken?
Terwijl de Commissie Toekomst Accountancy pleit voor kritische, krachtige en onafhankelijke raden van commissarissen, wordt bij Flynth de governance juist drastisch ingeperkt. Hoog tijd voor de huidige commissarissen, en governance-kenners Jos Nijhuis en Herman Hazewinkel om zich uit te spreken over hun visie op governance bij het kantoor, betoogt hoofdredacteur Wilbert Geijtenbeek.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
RvC Flynth wilde mogelijk bestuursvoorzitter Hidding ontslaan, Flynth ontkent
Fusies en overnames in de accountancy: de complete lijst van 2020 en 2021
OPLEIDINGEN
Mogelijkheden om kosten van zieke en arbeidsongeschikte werknemers te besparen met praktijkopdrachten
Fiscount
6 september 2021
Jaarrekening en externe verslaggeving – meerdaags
Register Belastingadviseurs
6 september 2021
Cursus Subsidies en btw, maak de juiste fiscale keuze
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
9 september 2021
VACATURES
Zelfstandig Assistent Accountant, Barendrecht
Visser & Visser
Barendrecht
Accountant – Vestigingsleider
Rousch
Boxmeer
Manager Accountancy & Advies
Lentink De Jonge
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN