Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 11 mei 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CONTOUR Accountants bundelt krachten met Crowe Foederer
Het in Venlo en Venray gevestigde CONTOUR Accountants sluit zich aan bij accountants- & adviesorganisatie Crowe Foederer. CONTOUR Accountants zal met ingang van 11 mei verder gaan onder de naam Crowe Contour en wordt daarmee integraal onderdeel van Crowe Foederer. Hiermee bouwt Crowe Foederer haar werkgebied in Noord-Limburg en het Land van Cuijk stevig uit.
Lees verder »
Wat heeft de Wet toekomst pensioenen de DGA te bieden?
Op 30 maart 2022 is het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen aan de Tweede Kamer aangeboden. Veel aandacht voor een nieuw transparanter pensioenstelsel, nabestaandenpensioen en zzp’ers. Geen aandacht echter voor de DGA. Welke (nieuwe) mogelijkheden heeft een DGA voor het opbouwen van een oudedagsvoorziening binnen de nieuwe wet toekomst pensioenen?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 juni online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
Regelingen waarop het rechtsherstel box 3 effect heeft
Er zijn diverse (inkomensafhankelijke) regelingen waar doorwerking plaatsvindt bij aanpassing van het verzamelinkomen naar aanleiding van het rechtsherstel box 3. Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft op verzoek van Pieter Omtzigt een Kamerbrief verstuurd om te informeren over welke regelingen het tenminste gaat.
Lees verder »
Kamer fluit landbouwminister terug over vleesbelasting
De Tweede Kamer wil niet dat er een extra belasting komt op vlees. Een ruime meerderheid steunt een oproep van oppositiepartij PVV aan landbouwminister Henk Staghouwer om zo’n vleestaks niet in te voeren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn overwegingen om een IB-onderneming in de BV te brengen?

Ewoud de Ruiter behandelt op 15 juni zowel de variant van de geruisloze inbreng (zonder fiscaal afrekenen) als de ruisende inbreng (met fiscaal afrekenen). Hij bespreekt welke wijze van inbreng in de BV in een specifieke situatie de voorkeur verdient, waar je op moet letten en hoe je obstakels kunt oplossen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Waarom nog huwelijkse voorwaarden opstellen anno 2022?

Per 1 januari 2018 is de laatste (vierde) tranche van het huwelijksvermogensrecht ingevoerd. Voor mensen die op of na dat moment zijn gehuwd of geregistreerd, is een aantal zaken van rechtswege goed geregeld. Zo is een belangrijke verdienste dat ieders aanbrengst vanzelf buiten de gemeenschap van goederen blijft. Maar er is meer.

Lees verder »
Ploegman Award: wie wordt de beste Accountancy student van NHL Stenden? 
Op vrijdag 13 mei organiseert de opleiding Accountancy van NHL Stenden Hogeschool in samenwerking met diverse partners uit het accountancy werkveld de allereerste Ploegman Award. De Ploegman Award is in het leven geroepen na het overlijden van Eenje Ploegman, het boegbeeld van de opleiding.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountantskantoor, ken je QicsMilestones al?

Wat begon als maatwerk voor één enkele klant, groeide uit tot een volwassen SaaS-oplossing: QicsMilestones. In dit blog vertelt Marek Vaculciak, product manager bij Qics, hoe QicsMilestones is ontstaan, wat de ambities zijn en hoe accountantskantoren hiervan kunnen profiteren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom de moderne accountant investeert in cloud-accounting

Cloud-accounting heeft een enorme vlucht genomen en wordt inmiddels door zo’n 85 procent van de accountants- en administratiekantoren ingezet. En daar zijn verschillende redenen voor. Zo groeit de afhankelijkheid van technologie als gevolg van digitalisering en is de cloud een essentieel onderdeel van datagedreven werken en realtime inzicht krijgen. Bovendien biedt werken in de cloud serieuze […]

Lees verder »
Accountantsverklaringen NOW vaak ontoereikend, minister: teleurstellend
De Auditdienst Rijk (ADR) heeft een kleinschalige review uitgevoerd op accountantscontroles bij de NOW-regeling. Van de 25 reviews kwam de ADR in acht gevallen tot het oordeel ‘ontoereikend’. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat teleurstellend.
Lees verder »
Verklaringen BDO en Deloitte centraal in conflict Beverwijkse Bazaar over servicekosten
De Ondernemersvereniging De Bazaar krijgt niet de beschikking over de onderliggende stukken van de servicekosten die de huurders van De Bazaar betalen, heeft de kantonrechter bepaald. Gelet op controleverklaringen van BDO en een assuranceverklaring van Deloitte valt volgens de rechtbank niet in te zien welk belang de ondernemersvereniging heeft bij het verkrijgen van de onderliggende stukken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tegenslag voor ex-boekhouder: voorlopig geen herziening Deventer moordzaak
Onderzoek naar miljoenenfraude TVL met behulp van valse omzetgegevens
Personalia | Marcel van Capelle stapt over van accon avm naar V&A
Schriftelijke aanzegplicht niet onredelijk of onaanvaardbaar voor werkgever
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (exclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
2 juni 2022
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 mei 2022
Materiële vaste activa
Extendum
31 mei 2022
VACATURES
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Relatiebeheerder
Scab
Controleleider  
Scab
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN