Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 9 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Controle jaarcijfers in geding door tekort aan accountants
De wettelijke controle van de jaarrekening bij niet-beursgenoteerde bedrijven loopt de komende jaren gevaar door een oplopend tekort aan accountants, constateert ING. Een van de oorzaken daarvoor is het slechte imago van de bedrijfstak, aldus een studie van de bank.
Lees verder »
Oranje-fraude kost Pels Rijcken ruim 16 miljoen; nota accountant Mazars fors hoger
De jarenlange fraude door bestuursvoorzitter Frank Oranje kost advocatenkantoor Pels Rijcken zeker € 16,4 miljoen, zo meldt het bedrijf in het jaarverslag. Daaruit blijkt verder dat de kosten voor controlerend accountant Mazars  fors hoger zijn uitgepakt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Jouw oude HR- en salarissoftware is geld waard!

Overstappen van HR- en salarissoftware hoeft niet ingewikkeld te zijn. Loket.nl ondersteunt je in het gehele proces. En nog mooier: je oude software is nu ook nog eens geld waard. Ga naar de speciale inruiltool om direct jouw voordeel te berekenen.

Lees verder »
Huizenkoper krijgt inzicht in biedproces
Makelaars moeten gaan werken met een automatisch biedlogboek. Dat moet het proces van woningverkoop transparanter maken, laat minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) weten aan de Tweede Kamer. Ze werkt ook aan een verplicht voorbehoud van financiering.
Lees verder »
‘Coronacrisis heeft focus op digitalisering verzwakt’
De covid-pandemie en het daaraan gekoppelde thuiswerken heeft de digitalisering in het bedrijfsleven versneld, is de algemene indruk. Maar voor het mkb in de zakelijke dienstverlening gaat dat niet op, concludeert softwarebedrijf Teamleader aan de hand van de MKB Barometer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Crypto, veel uitdagingen én kansen voor accountants

De opmars van crypto zorgt voor veel veranderingen in de fiscale wereld! Hoe ga jij als accountant om met uitdagingen als waardering, beveiliging en het risico op witwassen? En, welke mogelijkheden bieden dit programmeerbaar geld je accountant eigenlijk? Crypto-expert Jacob Boersma vertelt je er meer over.

Lees het blog! »
Administratief medewerkster verduisterde met spookfacturen ruim zes ton
Tegen een vrouw uit Voorhout is een jaar cel geëist wegens het verduisteren van € 625.000 van haar werkgever, een woonwinkel waar zij op de administratie werkte. Ze maakte spookrekeningen aan die op haar eigen rekeningen werden betaald.
Lees verder »
Vaststelling TVL Q2 29 november van start
De vaststelling van de TVL-steun over het tweede kwartaal van 2021 begint op 29 november, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 63.000 ondernemers krijgen vanaf dan de vraag een vaststellingsverzoek in te dienen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
10 waardevolle lessen voor accountants uit de rechtspraak over factureren

Het komt bij elke accountant, administrateur of boekhouder wel eens voor: onenigheid over de factuur. Vaak gaat dat over niet nagekomen prijsafspraken, té lage indicaties, te veel nacalculatie of niet overeengekomen meerwerk. In het ergste geval besluit de klant om de factuur helemaal niet te betalen. The Legal Company heeft daarom 10 lessen over facturen […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Van een efficiënte backoffice naar datagedreven adviseren, hoe doe je dat?

De accountant van 2025 is een datagedreven adviseur. Wil je weten hoe jij de stap zet naar datagedreven adviseren? Welke vaardigheden en tools je hiervoor nodig hebt? Hoe je data ontsluit en presenteert? Lees alvast deze 7 tips en ontdek het in onze webinar.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Register NOW 5 online: de accountantskantoren op een rij
Thuiszorgbedrijf haalt bakzeil bij Raad van State over ontbrekende beoordelingsverklaring 
Wat verdient een registeraccountant?
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
15 november 2021
Herstructureren in het mkb – digitaal
Register Belastingadviseurs
18 november 2021
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy
Visma
25 november 2021
VACATURES
Senior Supervisor Assurance
CROP
Arnhem
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Fiscaal medewerker accountantspraktijk
Van der Vlugt Accountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN