Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
COVID-19 heeft weinig impact op fusie & overnames in de accountancy
De impact van de coronalockdown op de transactiemarkt is zeer beperkt. Ook in 2020 wisselden weer veel accountantskantoren van eigenaar. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van fusies en overnames in de accountancy.
Lees verder »
Diana Clement nieuwe voorzitter SRA
De Algemene Ledenvergadering van SRA heeft dinsdagochtend ingestemd met de voordracht en benoeming van Diana Clement AA RA tot bestuursvoorzitter.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat wordt jouw route naar AA-accountant?

Wil jij de voordelen van 1 geïntegreerde opleiding waarin theorie en praktijk volledig op elkaar zijn afgestemd? Of focus je liever eerst op de theorie? Of zoek je een korte opleiding waarmee je kunt instromen in een post-hbo accountancyopleiding? De Hogeschool Arnhem Nijmegen is dé plek voor accountancy opleidingen. Start in september.

Bekijk het aanbod »
Overzicht fiscale maatregelen Belastingplan 2022
Welke fiscale maatregelen kunnen er verwacht worden in het Belastingplan 2022? Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën geeft alvast een inkijkje en heeft de Tweede Kamer een voorlopig overzicht van de voorgenomen fiscale maatregelen van het pakket Belastingplan 2022 gestuurd.
Lees verder »
Werkgevers willen dat fiscale regeling opvolging familiebedrijf op de schop gaat
De fiscale bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is van groot belang voor het voortbestaan van familiebedrijven, maar moet dringend verbeterd worden. Dat vinden werkgeversorganisatie VNO-NCW en het Familiebedrijven Beraad. De organisaties hebben onlangs aan voormalig informateur Mariëtte Hamer gevraagd om de BOR op te nemen in de besprekingen over een nieuw kabinet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar: communicatie, sleutel tot een professioneel kantoor

Wilbert Geijtenbeek, de hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen in gesprek met Roos Timmerman, strategisch adviseur van Accountancy Gemak. Wat is effectief communiceren met je klant? Een verkenning van de trends aangevuld met praktische tips en trucs.
Datum: 6 juli | Tijd: 12.00 – 13.00 uur | Online | NBA 1 bestedingsuur, NOAB en RB op aanvraag
Beperkt aantal plaatsen.

Schrijf je nu in »
Doe mee aan het benchmarkonderzoek salaris- en kantoorontwikkelingen 2021
Full Finance en Novak organiseren weer het ‘Benchmarkonderzoek salaris- en kantoorontwikkelingen’. Het onderzoek richt zich op de kantoor- en salarisontwikkelingen en verwachtingen binnen het administratie- en accountantskantoor.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
Meester en gezel (deel 2)

Assistent-accountant Ozzie Gommers volgt de geïntegreerde post-hbo-accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Omdat hij zo in drie jaar tijd de AA-titel kan behalen, studeert hij efficiënter. Zijn werkgever, Gerrit Boonzaaijer, is onder de indruk: ‘Studenten kunnen eerder als volwaardig accountant meedraaien.’

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Automatiseren is mensenwerk

Automatisering: hoe doe je dat als accountantskantoor? En hoe begeleid je je klanten daarbij? Of je nu intern of bij je klanten gaat automatiseren: het vergt veel aanpassingsvermogen van organisaties én van de mensen daarbinnen. Dat geldt voor zowel accountants als hun klanten, beaamt ook Jan van der Windt, Partner Assurance bij Ernst & Young. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Het allerbelangrijkste is dat je streeft naar tevreden klanten’

Van startende ondernemers tot aan kantoren met ruim 20 jaar ervaring. Inmiddels telt het netwerk van Finovion ruim 50 administratiekantoren, bedrijfsadviseurs en accountants specialisten. Daarmee combineren ze het beste van twee werelden. Namelijk: de persoonlijkheid en betrokkenheid van het kleinere kantoor en de professionaliteit en continuïteit van het grotere kantoor.

Lees verder »
Bestuurscrisis Flynth zorgt ook voor leegloop bij interne kwaliteitscommissie
Het conflict rondom een statutenwijziging bij accountantskantoor Flynth heeft er ook voor gezorgd dat de Commissie Kwaliteit en Maatschappelijk Belang (CKMB), die toezicht houdt op de kwaliteit van de dienstverlening, is ontmanteld. Naast de commissarissen hadden daarin twee externe leden zitting, maar die zijn vertrokken.
Lees verder »
Accountant moet bij werkzaamheden voor echtpaar contact onderhouden met beide echtelieden
Een accountant die voor een echtpaar werkt, doet er goed aan met beide echtelieden contact te houden en de communicatie niet via één persoon te laten verlopen. Dat oordeelt de Accountantskamer, die een AA heeft berispt die zonder toestemming van de vrouw IB-aangiften indiende.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Eerste dag nieuwe TVL-ronde levert 30% minder aanvragen op
PwC: minder financieel-economische criminaliteit in Nederland
Doorzoeking in Eindhoven wegens miljoenenfraude met btw
Omzet Crowe Foederer plust 2,6% in 2020, groeispurt in eerste kwartaal 2021
OPLEIDINGEN
Webinar: ‘Eenvoudig verzuim beheren voor mkb-bedrijven? Visma Verzuim helpt je hierbij!’
Visma Verzuim
8 juli 2021
Herstructureren in het mkb – meerdaags
Register Belastingadviseurs
23 september 2021
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
VACATURES
Accountant Internationaal
Visser & Visser
Amsterdam
Gevorderde assistent accountancy MKB- Beek -Maastricht
acconavm
Beek - Maastricht
Opdrachtleider met belangstelling om ook ITGC thema op te pakken
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN