Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 14 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Crematiekoning’ postuum vrijgepleit van fraude
Crematoriumondernemer Henry Keizer moest drie jaar geleden opstappen als VVD-voorzitter vanwege een omstreden zakendeal. Het Openbaar Ministerie concludeert na jarenlang onderzoek dat de inmiddels overleden Keizer en zijn zakenpartners strafrechtelijk niets te verwijten valt.
Lees verder »
Contant geld verder uit gratie door coronavirus
Contante betalingen aan de toonbank zijn in april ruwweg gehalveerd. Dat maakt Betaalvereniging Nederland op uit het aantal geldopnamen. Elektronisch betalen is hygiënischer. Daarnaast is er een sterke toename van online shoppen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In concrete stappen uw digitale samenwerking met cliënten versnellen?

Werken uw cliënten nog niet allemaal met cloudsoftware of werkt u nog niet online samen? Wij organiseren wekelijks een gratis webinar. Daarin helpen we u graag snel op weg en laten we zien hoe u deze digitale transitie snel kunt realiseren.
Meld u nu aan voor het gratis webinar>>

Lees verder »
Jaarrekening Onderzoeksraad voor Veiligheid nog steeds niet openbaar
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is nog altijd te weinig transparant. Zo zijn jaarrekening en het accountantsverslag over de jaarrekening niet algemeen verkrijgbaar. Dit is in tegenspraak met de Rijkswet.
Lees verder »
Corona | Kabinet wil flexwerkers 600 euro per maand geven
Het kabinet wil flexwerkers die door de coronacrisis hun baan hebben verloren tegemoetkomen met een uitkering van 600 euro per maand. Onzeker is of uitkeringsinstantie UWV zo’n maatregel kan uitvoeren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Vastgoed en BTW

Wat zijn btw gevolgen van transacties zoals aankoop, verkoop, verbouw, nieuwbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Wat zijn gevolgen voor de ondernemer? Teunis van den Berg en Joost Severs praten u bij op 18 mei en gaan ook in op de mogelijke gevolgen van de Corona-crisis m.b.t. leegstand, waardedaling, verhuren i.p.v. verkopen en inlenersaansprakelijkheid.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Resultaten tweede AV-enquête: Accountants kunnen meer met ICT, maar doen dat nog lang niet allemaal

Nog lang niet ieder kantoor heeft echt grip op de gegevens van zijn klanten, zo blijkt uit de tweede AV-enquête van begin dit jaar. Er is nog steeds een flinke groep die dashboards voor managementinformatie ten behoeve van de ondernemer niet aanbieden. Kortom: accountancy is een branche met kantoren die vooroplopen, maar er zijn ook […]

Lees verder »
Corona | Transportsector kraakt in voegen, maar vraagt (nog) geen steun
De transportsector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Maar liefst 70 procent van de leden van brancheorganisatie TLN ziet de omzet dalen. Toch maakt slechts 30% gebruik van steunmaatregelen.
Lees verder »
SMS belastingdienst is nep
Sinds gisteren wordt Nederland opnieuw overspoeld met nep sms’jes die zogenaamd van de belastingdienst afkomstig zouden zijn. Maar de fiscus verstuurt geen aanmaningen via SMS.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Welke schaduw werpt het pensioenakkoord vooruit?

In deze bijdrage bespreekt pensioenjurist Edwald de Voogd de nu bekende contouren van het pensioenakkoord, waarbij hij ook enkele kanttekeningen plaatst. Daarna illustreert hij aan de hand van een voorbeeld de mogelijke impact voor werknemers.

Lees verder »
Accountant vervalst gegevens bij hypotheekaanvraag, klaagt vervolgens bank aan
Een accountant heeft een vervalst fiscaal overzicht aan ABN AMRO verstrekt om in aanmerking te komen voor een hypothecaire lening. De actie van de bank om de vrouw vervolgens acht jaar op te nemen in het Incidenten Register (IR) en het Externe Verwijzigingsregister (EVR) is niet onredelijk, heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld.
Lees verder »
AV-enquête: Impact corona op accountancy en ondernemend Nederland
Wat is de impact van de coronacrisis op de ondernemers in verschillende branches  en op accountants- en administratiekantoren? De accountancybranche ziet als een van de eersten wat de coronacrisis financieel voor ondernemers betekent. Om hier zicht op te krijgen organiseren Accountancy Vanmorgen, Full•Finance en MKB-kredietcoach een onderzoek onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. De resultaten […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant die de CFO on demand wordt

Je stuurt ze misschien nog net geen bos bloemen, maar waarom ook eigenlijk niet? Als accountant is je relatie met je klanten ontzettend belangrijk. Dus hoe houd je ze blij? Grotendeels door in te spelen op hun veranderende behoeften. Langzaamaan zie ik dat er onder ondernemers naast de vraag naar een accountant, ook steeds meer […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Overzicht coronamaatregelen loonheffingen
Corona | Geen BTW op mondkapjes vanaf eind mei
Corona | AOW-partnertoeslag vervalt niet tijdens coronacrisis
Corona | Coalitie wil meer maatwerk bij nieuwe noodsteun, minister waarschuwt voor overbelasting
OPLEIDINGEN
Lunch & Learn: De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit (HERHALING)
Fiscaal Vanmorgen
14 mei 2020
Webinar: De 10 belangrijkste juridische post-corona crisis acties
The Legal Company
18 mei 2020
POST-HBO OPLEIDING CONTROLLING_
HAN
3 september 2020
VACATURES
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN