Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 28 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
De steunmaatregelen op een rij: wat verandert er?
Het kabinet kondigde donderdag aan dat de bestaande steunmaatregelen ook in het derde kwartaal van dit jaar van kracht blijven. Daarnaast wordt ook een aantal – deels nieuwe – maatregelen genomen om de schuldenlast van bedrijven te verlichten en hun financiële positie te verbeteren. Welke maatregelen zijn dit?
Lees verder »
De belastingmaatregelen vanwege corona na 1 juli
Veel van de fiscale maatregelen die sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ingevoerd om bedrijven en burgers te ondersteunen worden verlengd tot en met 30 september 2021. De Belastingdienst heeft op een rij gezet welke precies wel en niet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Continuïteit gaat over technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA

Veel ondernemers zitten wegens corona in zwaar weer en de noodsteunregelingen duren niet eeuwig. Wil jij als accountant je klant optimaal bijstaan? Zorg dan dat je weet wat de (on)mogelijkheden zijn. Tijdens het congres op 30 juni krijg je veel informatie en praktische tips. Met 4 PE (verplicht leerdoel NBA).

Lees verder »
Hoekstra: verlenging dilemma voor kabinet, hopelijk is steun in vierde kwartaal niet meer nodig
Minister van Financiën Wopke Hoekstra ‘hoopt zeer’ dat steun aan bedrijven en zelfstandigen niet meer nodig is in de laatste maanden van het jaar. Aan het einde van het jaar moet de economie weer goeddeels op de eigen benen staan, is de wens het kabinet.
Lees verder »
Datum verantwoording bonus zorgprofessionals aangepast
Ontving je in 2020 € 125.000 of meer subsidie voor het uitkeren van bonussen aan zorgmedewerkers? En heb je deze bonussen volledig in 2020 uitgekeerd? De uiterste verantwoordingsdatum voor deze subsidie is in overleg met de NBA verzet naar 3 juni 2022.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Datalekken, AVG en hacken; snap jij het nog?

Als kantooreigenaar heb je te maken met een steeds verdergaande digitalisering. Bonnetjes worden niet meer in een schoenendoos bewaard, maar in de cloud. Klantgesprekken vinden steeds vaker online plaats in plaats van op kantoor, en ga zo maar door. Maar sta je voldoende stil bij de risico’s van al deze technieken, of staat jullie digitale […]

Lees verder »
Auto- en motorbranche herstelt zich nog niet
In het eerste kwartaal van dit jaar is de omzet in de auto- en motorbranche met 0,8 procent gedaald vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 was de daling met 2,8 procent groter.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Voor- en nadelen verschillende waarderingsmethodes

Accountants spelen als waarderingsdeskundige een belangrijke rol wanneer de waarde van een bedrijf bepaald moet worden voor bijvoorbeeld een investering. Het is namelijk van groot belang dat dit op juiste waarderingsmethoden is gebaseerd zodat er een eerlijke prijs wordt betaald.

Lees verder »
Hoogste ziekteverzuim in 17 jaar, verzuim in financiële dienstverlening het laagst
Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en overheid is in 2020 gestegen tot 4,7 procent, het hoogste sinds 2003. In 2019 was het verzuim nog 4,4 procent. Net als de twee jaren ervoor was het verzuim in de zorg het hoogst. Vooral in de financiële en de specialistische zakelijke dienstverlening is het verzuim juist relatief […]
Lees verder »
Tandarts knoeide met boekhouding, praatjes vullen geen gaatjes voor curator
Een tandarts met praktijken in Heino en Lemelerveld wordt aansprakelijk gesteld voor zijn betrokkenheid bij het faillissement van een keukenzaak in Zwolle. De curator verwijt hem onbehoorlijk bestuur en paulianeus handelen, en een slechte boekhouding.
Lees verder »
‘Snelgroeiende accountants besteden drie keer meer aan marketing’
Accountants en andere financiële dienstverleners die in 2020 hard groeiden, besteedden gemiddeld 15,5% van hun omzet aan marketing. Dat is bijna drie keer zoveel als kantoren die niet of nauwelijks groeiden. Om verkoop te bevorderen zetten accountants vooral social media en e-mailmarketing in, naast CRM.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kabinet verlengt coronasteun tot in derde kwartaal
ETL voegt Cinq toe
Huidige groei De Jong & Laan veel te laag voor ambitieus omzetdoel 2025
Fiscus weet vaak niet waarom burgers op zwarte lijst staan
OPLEIDINGEN
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 juni 2021
IB aspecten bij bouwkavels ruimte voor ruimteregels
Fiscount
22 juni 2021
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
VACATURES
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Ede
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN