Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 11 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
DeGiro wil na mediaberichtgeving van Panama Papers-fiscalist af
Beleggingsplatform DeGiro mag de cliëntrelatie met een zelfstandig fiscalist beëindigen, maar moet hem wel meer tijd geven om zijn omvangrijke beleggingsportefeuille elders onder te brengen. Dat heeft het Gerechtshof Amsterdam bepaald in een kort geding dat de fiscalist had aangespannen.
Lees verder »
Reizen tussen camping en werkplek aan te merken als woon-werkkilometers?
Een werknemer verblijft tijdens de zomervakantie drie maanden op een camping buiten zijn woonplaats. Hij reist elke dag met de auto vanaf de camping naar zijn werkplek. Mag dit worden aangemerkt als woon-werkverkeer?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dagelijkse administratie en btw – benut kansen en voorkom correcties achteraf

29 september 2020 • Houten • PE 4
De verwerking van de facturen in btw aangifte staat in deze cursus centraal. De docent gaat in op veel voorkomende fouten, geeft praktische tips en eenvoudige handreikingen die de kwaliteit van de btw-administratie verhogen. Meld u nu aan!

Lees verder »
Betalingsachterstanden op crowdfundingleningen nemen toe
Investeerders in crowdfundingleningen wachten steeds langer op hun geld. Bij projecten met een betalingsachterstand wacht een derde van investeerders langer dan 1 jaar op de afgesproken aflossing van de lening. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2 jaar geleden.
Lees verder »
AV-WEEK. Het MKB ná corona: liquiditeit, continuïteit, krimp en ontslag
Ondernemers worden stevig geraakt door de coronacrisis. Dat betekent veel prangende vragen van ondernemers. Wat zijn hun kansen? Welke mogelijkheden zijn er? En wat kan jij als accountant betekenen? De antwoorden op deze vragen weten? Volg dit boeiende vijfluik tijdens de online AV-week van 21 tm 25 september.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zicht hebben op fiscale dilemma’s waar medewerkers van gemeenten mee worden geconfronteerd?

Volg dan het vaktechnisch overleg onder leiding van Joep Swinkels op 23 september. Hij bespreekt actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor gemeenten. Het VTO is een goede mix van theorie en praktijkcasussen in combinatie met heldere werkinstructies. En u kunt uw eigen casussen inbrengen.

Lees verder »
Fiscus moet schade door weigeren betalingsregeling vergoeden
De Belastingdienst moet van de bestuursrechter van de rechtbank Limburg de schade vergoeden die een alleenstaande vrouw met vier schoolgaande kinderen heeft geleden doordat de fiscus is blijven weigeren om haar een persoonlijke betalingsregeling toe te kennen voor de jaren 2012, 2013 en 2014 voor ten onrechte ontvangen kinderopvangtoeslag.
Lees verder »
Compensatie transitievergoeding bij einde bedrijf en langdurige ziekte
UWV verzorgt per 2021 de uitvoering van de compensatieregeling transitievergoeding bij ontslag wegens einde werkzaamheden van de onderneming. Deze regeling valt onder dezelfde wet als de compensatieregeling langdurig arbeidsongeschikten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Cijfers transformeren tot advies

Hoe ontwikkel je dienstverlening waarop ondernemers echt zitten te wachten? Dit gaat om de juiste IT, vooruitstrevende medewerkers, innovatieve vaardigheden en pro-actieve klantbenadering. Den Hartog & Hoogveld is hét kantoor van de toekomst en vindt daarin de samenwerking met Yuki essentieel. Laat je in deze gratis sessie bijpraten over klantkennis en digitalisering (1 PE).

Lees verder »
Het is geen pretje om accountant zijn
Al is de kans volgens sommigen aanzienlijk dat er achter de voorruit van een Bentley een accountant te zien is, de kans dat zijn of haar gezicht op onweer staat is minstens zo groot. Volgens banenwebsite Careerbliss staat de beroepsgroep op 1 in de lijst van ‘meest ongelukkige beroepen’.
Lees verder »
Unilever blaast vertrek af bij verhuisboete
Als Unilever bij het geplande vertrek naar het Verenigd Koninkrijk moet gaan afrekenen met de Nederlandse fiscus, gaat de verhuizing niet door. Dat meldt het concern in een prospectus ten behoeve van de komende aandeelhoudersvergadering.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Eindelijk: jaarrekening, fiscaal en communicatie vanuit één product

Het is alweer 20 jaar geleden dat ik bij een accountantskantoor begon. We werkten destijds op een AS400 de kolommenbalans uit en maakten de jaarrekening nog keurig in Word waarna we fysiek om een handtekening vroegen. Het aangiftebiljet typten we handmatig in met een typemachine waarbij we het biljet zorgvuldig op de juiste plek zetten […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
BTW terugvragen bij oninbare facturen. Hoe werkt dat?

Je hebt (meer dan) een jaar geleden een opdracht aangenomen voor een klant en vervolgens keihard gewerkt om de opdracht uit te voeren. Alles is netjes volgens afspraak uitgevoerd en de factuur is zoals afgesproken naar de klant gestuurd. Wat nou als je klant de factuur niet betaalt?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
VEB daagt EY voor Duitse rechter wegens koersmanipulatie in zaak-Wirecard
Hardnekkige zwartspaarder kan na 16 jaar geen beroep meer doen op inkeerregeling
Feuilleton Professional in de knel (28): Dress code en discriminatie
AA die verschillende rollen niet uit elkaar hield maand doorgehaald
OPLEIDINGEN
Webinar Workshop Kennistoets
NBA Opleidingen
17 september 2020
POST-HBO AA ORIËNTATIE ACCOUNTANCY MKB
HAN
4 september 2020
Wegwijs in de marge-, reisbureau- en KO-regeling
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN