Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 7 juli 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Delft zegt geen sorry voor oplichting door gemeentelijke ‘boekhouder’
Het Delftse stadsbestuur voelt zich niet verantwoordelijk voor de oplichtingspraktijken van een ex-medewerker. Die zou een Delftse vrouw 170.000 euro afhandig hebben gemaakt door zich voor te doen als boekhouder van de gemeente. 
Lees verder »
Koopkracht niet omhoog door ICT-problemen fiscus
Het lukt niet de koopkracht van grote groepen Nederlanders dit jaar nog te versterken. Belangrijke reden is dat de computers van de Belastingdienst dit niet aankunnen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Met welke opleiding start jij in september?

De HAN in Arnhem is dé plek voor accountancy en control opleidingen in deeltijd. Wil jij je Accountancy-diploma halen? Of je AA-titel? Een snelcursus CSRD? Of zoek je een kort programma om door te stromen naar een opleiding voor AA of controlling? Bekijk het aanbod en start september!

Bekijk het aanbod »
Alfa Accountants brengt regionale kantoren samen in Zwolle
De ongeveer 30 medewerkers van Alfa Accountants en Adviseurs uit Meppel verhuizen naar Zwolle. Er komen 75 medewerkers te werken, waarmee Zwolle een van de grotere vestigingen van Alfa wordt.
Lees verder »
Subsidie voor elektrische auto’s is alweer op
Het subsidiebudget voor de Subsidieregeling voor Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is voor de categorie gebruikte auto’s op 5 juli 2022 overtekend. Dat betekent dat er voor meer geld is aangevraagd dan dat er dit jaar beschikbaar is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 22 september de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Commissaris blijft stoeien met werkgeversrol en cultuur
Talentmanagement, een cultuuraudit en de werkgeversrol verdienen meer aandacht van de raad van commissarissen. Dit blijkt uit het jaarlijkse benchmarkonderzoek commissarissen van Grant Thornton.
Lees verder »
Beroepsverbod en voorwaardelijke celstraf voor frauderende belastingadviseur
Een belastingadviseur is door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf van 180 uur voor het meermalen plegen van belastingfraude en valsheid in geschrifte. Ook is de man gedurende 3 jaar ontzet uit het recht om op te treden als belastingadviseur.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Do’s en don’ts bij het werven van personeel

Voor de meeste accountantskantoren geldt dat groei afhankelijk is van het aantal beschikbare werknemers. Dat blijkt ook uit de meest recente top 50 accountantskantoren: de grootste stijgers groeiden het sterkst in medewerkers. Wat kunnen we van deze kantoren leren? En welke tips hebben recruiters voor accountantskantoren? In dit blog lees je de belangrijkste do’s en […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe Rijkse Accountants & Adviseurs zichzelf en ondernemers helpt met WeFact

Rijkse Accountants & Adviseurs is opgericht in 1955 en al meer dan 60 jaar actief en effectief in de Zeeuwse markt. Sinds de start van Rijkse accountants & adviseurs hebben zij zich gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies, bedrijfsadvies, personeels-en IT-advies. In 2014 is het bedrijf gestart met Rijkse Connect, een set van online diensten en pakketten […]

Lees verder »
BonsenReuling Accountants & Adviseurs verhoogt salarissen met € 2.400
BonsenReuling Accountants & Adviseurs verhoogt de salarissen van medewerkers met € 2.400 op jaarbasis. Het accountantskantoor met vestigingen in Lichtenvoorde, Eibergen, Elst, Doetinchem en Deventer vindt het belangrijk om medewerkers te compenseren voor de gestegen kosten voor levensonderhoud.
Lees verder »
Baker Tilly tikt gemeente De Bilt op de vingers
De gemeente De Bilt sluit de jaarrekening 2021 af met een voordelig saldo van ruim €2,0 miljoen. Wel ziet controlerend accountant Baker Tilly aanleiding om een afkeurend oordeel te geven met betrekking tot de rechtmatigheid. De Utrechtse gemeente toont zich schuldbewust en laat in een verklaring weten dat er de komende jaren aandacht nodig is voor het […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemer aangehouden vanwege 2,6 miljoen euro onttrekking in faillissement
ABAB op de stoep bij branchegenoten met campagne ‘Voel jij je thuis?’
Meerderheid Kamer voor extra uitstel tot 7 jaar voor belastingschuld door corona
OPLEIDINGEN
Projectontwikkelaars op jacht naar landbouwgrond
Fiscount
7 september 2022
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
12 september 2022
Cursus Samenwerken financiële- en salarisadministratie
Accountancy Vanmorgen
12 september 2022
VACATURES
Assistent Accountant (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Zelfstandig assistent accountant samenstel
SNP Adviseurs
Twello
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN