Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 27 september 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Deloitte is streng voor Smallingerland
De financiële administratie is wel in orde, maar de gemeente Smallingerland (56000 inwoners) is de mist ingegaan met Europese aanbestedingsregels. Huisaccountant Deloitte dreigt een afkeurende verklaring bij de jaarrekening te geven en neemt alle dossiers met aanbestedingen nog eens onder de loep.
Lees verder »
Blackstone lijdt ‘verlies’ en betaalt daarom geen belasting
Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone, dat op grote schaal woningen in Nederland opkoopt, betaalt dankzij een fiscale constructie geen belasting in Nederland. De opkoper maakt hierbij gebruik van de expertise van PwC en Deloitte. Daarover schrijft de Volkskrant.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Proactief meedenken met je klant doe je zo!

Jouw cliënten verwachten van jou dat je proactief met hen meedenkt en dat je inspeelt op ontwikkelingen in hun branche. Met de Fiscount eindklantproducten doe je meer dan dat. Je informeert niet alleen. Je attendeert jouw cliënten ook op risico’s en kansen met handige tips en actiepunten.

Lees verder »
Extra TVL voor nachtclubs en discotheken
Horecaondernemers die worden getroffen door de nachtsluiting die de overheid heeft afgekondigd kunnen in het vierde kwartaal van 2021 een TVL-subsidie krijgen.
Lees verder »
Aantal toeristen naar dieptepunt, sector 30 jaar teruggeworpen
Dit jaar komen er een kwart minder toeristen naar Nederland dan in 2020. En zelfs 73% minder dan in 2019. Daarvoor waarschuwt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Qua inkomsten zit de sector op het niveau van begin jaren negentig.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy door onze live demosessie te volgen!

Steeds meer accountants- en administratiekantoren zoeken een softwareoplossing waarmee de administratie en de business van hun cliënten efficiënt is aan te sturen met geautomatiseerde en slimme processen voor facturen, bonnetjes en betalingen. Wij laten u daarom graag gratis en vrijblijvend kennismaken met Visma eAccounting Accountancy, dé cloudoplossing voor kleine en middelgrote kantoren waarmee u uw kantoor eenvoudig optimaliseert en de samenwerking met uw cliënten verbetert.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Accountant: denk NOW nóg eens na

De NOW houdt accountants onverminderd bezig: voor het indienen van de vaststelling NOW 1.0 werd uitstel gevraagd en verkregen. En ook nu is er weer extra uitstel bedongen – voor de aanvraag tot vaststelling, mits die uiterlijk op 31 oktober 2021 wordt ingediend.

Lees verder »
Nieuw kredietfonds voor MKB met particulier geld
Financieringsplatform NLInvesteert komt met een nieuw kredietfonds voor het MKB. Via cofinanciering wordt 50 miljoen euro aan nieuwe financiering mogelijk.
Lees verder »
AV-Magazine
Bob Huisman: ‘De blik van de accountant richt zich veel meer op de toekomst’ 

De digitalisering van steeds meer processen in de accountantspraktijk creëert voor accountants kansen om een adviserende rol in te nemen. Realtime accounting maakt daarvoor de weg vrij, stelt Bob Huisman, die als productmanager bij Visma Software al meer dan twee decennia ervaring heeft in het vak. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Goed verandermanagement is key

Hoe zorg je dat je als kantoor over tien jaar nog relevant bent? Het is een vraag die veel accountants bezighoudt. Ook Bart Wijlaars, CIO bij HLB Witlox van den Boomen, kreeg dit vraagstuk een aantal jaren geleden op zijn bureau. Dit was het startsein voor een aantal grote verandertrajecten binnen het kantoor, waarbij hij vanuit […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Dit moet je weten over de Cloud in het accountantskantoor

Wekelijks komen we bij diverse accountantskantoren over de vloer. In veel gevallen staat de Cloud-transitie hoog op de agenda, maar we zien ook dat hierover nog veel onduidelijkheid bestaat. Want welke vormen van Cloud zijn er eigenlijk, wat betekent dat nu concreet en wat past het beste bij jouw kantoor? We zetten het voor je […]

Lees verder »
Sazas: ‘De verzuimverzekering hoort bij goed werkgeverschap’ 
Inkomensverzekeraar Sazas kijkt al bijna dertig jaar verder dan alleen premie en uitkering. ‘Bij ons staat de duurzame relatie met de klant voorop’, zegt productmanager René Pietersma. Daaraan geeft Sazas dit jaar onder meer invulling met de MKB-brede introductie van een nieuw product dat werknemers nog uitgebreider beschermt. 
Lees verder »
Deze accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren kregen forse TVL-steun
Bedrijven die vanaf € 100.000 TVL-steun ontvingen zijn vanaf vandaag te vinden op de website van de Europese Commissie. Accountancy Vanmorgen vroeg zich af of er ook accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren tussen zitten en dook in de database.
Lees verder »
Kabinet noemt kostenstijging toezicht accountancy fors, maar proportioneel
De stijging van de toezichtkosten voor de accountancysector van € 1,5 miljoen dit jaar tot € 5,1 miljoen in 2024 is zowel fors als proportioneel, vindt het kabinet. Dat blijkt uit de Nota van toelichting bij de wijziging van het Besluit bekostiging financieel toezicht 2019 in verband met uitbreiding van het accountantstoezicht door de AFM.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
NOW: alle belangrijke datums voor het aanvragen van de definitieve berekening
Stikstofbesluiten Utrechtse veehouderijen vernietigd
OPLEIDINGEN
Webinar: de accountant en financial professional als herstructureringsdeskundige
MKB-bedrijfscoach
5 oktober 2021
Scoren met data!
CaseWare
5 oktober 2021
De eerste 104 weken van ziekte: opvallende en complexe aandachtspunten
Fiscount
9 november 2021
VACATURES
Relatiebeheerder / Accountant
KRC Van Elderen
Wezep
Product Marketing Specialist Accountancy
Visma
Amsterdam
Assistent accountant samenstelpraktijk
Van der Vlugt Accountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN