Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 18 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Deloitte Nederland schiet familie van 25 Oekraïnse medewerkers te hulp
Deloitte Nederland is nauw betrokken bij het lot van collega’s uit de Oekraïne. Geprobeerd wordt de familieleden van de circa 25 Oekraïners op het kantoor in veiligheid te brengen. Vandaag is er een grote fundraisingsactie. Daarover schrijft De Telegraaf.
Lees verder »
‘Forensische accountant moet geen groot rechtvaardigheidsgevoel hebben’
In de podcast Vitamine A van de NBA noemt Peter Schimmel de forensische accountancy een onvolwassen vak. Er is geen eigen vereniging en er zijn ook geen eigen gecertificeerde opleidingen. Hij vindt de accountant, niet alleen de forensische, veel meer moet weten over menselijk gedrag.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De fiscale aspecten van gemeentelijk vastgoed zijn complex en er leven veel vragen

Weet jij wat verhuur is en wanneer sprake is van ‘verhuur-plus’? Wanneer kun je opteren voor een met btw belaste huur of levering en hoe moet je de btw aftrek bepalen? Wat betekenen de btw en bcf herzieningsregels? Joep Swinkels geeft je op 11 maart een online update en beantwoord al je vragen.

Lees verder »
Thuiswerken leidt tot veel hypotheekoversluitingen
Ondanks de oververhitte woningmarkt is het totale aantal hypotheekaanvragen flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode vóór corona. Dit komt vooral door de explosieve stijging van het aantal aanvragen voor woningverbetering, blijkt uit cijfers De Hypotheker. Het aantal hypotheekaanvragen is met 23 procent gestegen in 2021. Opvallend is dat er heel veel aanvragen voor woningverbetering […]
Lees verder »
Fiscale regeling aandelenoptierechten binnenkort besproken in Kamer
Het wetsvoorstel Wet aanpassing fiscale regeling aandelenoptierechten wordt binnenkort opnieuw aangeboden aan de Tweede Kamer. Minister Adriaansens laat dit weten in antwoord op Kamervragen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij de belangrijkste btw en bcf aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf goed in kaart?

Wat zijn de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein? Hoe zit het met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Joep Swinkels geeft uitleg op 17 mei tijdens een online cursus van 13 tot 15 uur.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Bedrijfsoverdracht agrarische onderneming kent altijd dilemma’s

Veel agrarische bedrijven zullen de komende jaren worden overgedragen binnen de familie. Om deze trajecten in goede banen te leiden, is het belangrijk om goed naar de fiscale aspecten te kijken. Bij iedere bedrijfsoverdracht kunnen die voor dilemma’s zorgen. Een goede fiscale adviseur benoemt en duidt ze, en komt vervolgens met een helder stappenplan.

Lees verder »
Klaas Knot (DNB): krapper monetair beleid om inflatie te beteugelen
Zonder ingrijpen kan de tijdelijk hoge inflatie een permanent karakter krijgen. Daarvoor waarschuwt DNB-president Klaas Knot in het Financieele Dagblad.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe word je als accountant een vooruitstrevende adviseur?

De focus van de accountant verschuift steeds meer van beoordelen naar adviseren. Van de moderne accountant wordt verwacht dat ze klantgericht zijn, goed kunnen luisteren en commerciëler zijn ingesteld. Persoonlijk contact is steeds belangrijker om de ondernemer echt te leren kennen en persoonlijk advies te kunnen geven. Deze ontwikkeling is een gevolg van automatisering en digitalisering in combinatie […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Grensoverschrijdend gedrag van een bestuurder

In deze tijd wordt onze aandacht vol gericht op grensoverschrijdend gedrag. Waren we eerst vol aandacht voor alles rond Corona en wat daarbij toelaatbaar handelen is voor onszelf en onze naasten, daarna werd de focus vol gericht op mensen met een (beroepsmatige) machtspositie en misbruik daarvan om vervolgens geconfronteerd te worden met een oorlog in […]

Lees verder »
Fiscus probeert na 42 jaar van bijklussende ambtenaar af te komen, rechter wijst ontslagaanvraag af
De rechtbank Rotterdam heeft een verzoek van de Belastingdienst afgewezen om een ambtenaar te ontslaan die al sinds 1980 in dienst was. Terwijl hij nog in dienst was kluste de man bij als zelfstandige voor een bedrijf dat de administratie niet op orde had en verzweeg hij de nevenwerkzaamheden voor de fiscus.
Lees verder »
Geen uitstel van deadline voor UBO-registratie, pas ruim een kwart heeft zich ingeschreven
Het ministerie van Financiën is niet van plan om de deadline voor inschrijving in het UBO-register uit te stellen. Werkgeversorganisaties hadden daarom gevraagd en ook verschillende partijen in de Tweede Kamer voelen voor uitstel van de deadline.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kabinet kijkt voor compensatie spaarders ook naar box 2
CPB: oorlog Oekraïne kan ook in Nederland voor recessie zorgen
Verlaging brandstofaccijns gaat ook voor LPG en LNG gelden
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
28 maart 2022
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 mei 2022
Opbrengstverantwoording volgens de nieuwe RJ-richtlijnen
NBA Opleidingen
19 mei 2022
VACATURES
Assistent accountant in Breda
DRV
Breda
Supervisor Compilation
CROP
Arnhem
Professional – Medewerker accountancy
Van Oers
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN