Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 26 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Instroom sociaal vangnet voor zelfstandigen blijft hoog
De instroom van nieuwe geldnoodmeldingen door ondernemers blijft ook in mei opvallend hoog. Dat concludeert het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) na eigen onderzoek.
Lees verder »
Deloitte ziet nog veel verbeterpunten cultuur Belastingdienst
Er moet nog heel wat veranderen aan de cultuur bij de Belastingdienst, constateert Deloitte. Medewerkers voelen bijvoorbeeld een sterke behoefte om meer gehoord te worden door de top van de organisatie en de politiek-bestuurlijke omgeving.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie: Ontslagaanvragen door de corona crisis

Biedt een eventuele verlenging van de NOW nog voldoende compensatie of moet er gereorganiseerd worden? Het UWV verwacht in elk geval een grote hoeveelheid ontslagaanvragen door de corona-crisis. Kirsten Roskam praat u bij op 29 mei van 12-13 uur over bedrijfseconomische redenen, afspiegeling, uitwisselbare functies en herplaatsingsverplichting.

Lees verder »
Corona | Vaststelling eerste NOW-subsidie aanvragen vanaf 7 september

Werkgevers die een aanvraag voor NOW 1.0 hebben ingediend, kunnen vaststelling van deze NOW-subsidie bij UWV aanvragen vanaf 7 september.

Lees verder »
Corona | Flynth pleit voor versoepeling Regeling Vervroegde Uittreding
Het kabinet zou er vanwege de coronacrisis goed aan doen om werkgevers snel de mogelijk te bieden om afspraken met oudere werknemers te maken over eerder stoppen met werken zonder dat daar een strafheffing over betaald moet worden. Daarvoor pleit Flynth adviseurs en accountants.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vpb-plicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties

Het belang om te signaleren of vpb-plicht kan spelen wordt groter. Wanneer is een vereniging of stichting vpb-plichtig? Wanneer is sprake van drijven van een onderneming? Welke tips en tricks zijn er om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter brengt u op de hoogte en geeft u praktische handvatten voor de praktijk.

Lees verder »
‘Nieuwe banken slordig met privacy’
Nieuwe banken zijn vaak onzorgvuldiger met online privacy dan banken die al langer meedraaien. Dat concludeert de Consumentenbond, die online bankieren bij 13 banken in Nederland onderwierp aan de Privacymeter.
Lees verder »
ICT & Kantoor
Automatisering jaagt adviesomzet en uitbreiding klantenkring aan

In 2010 startte Roel Hermans, na een periode als controller bij sierteeltbedrijven, zijn eigen administratiekantoor in het Limburgse Nederweert. Na tien jaar is Administratiekantoor Roel Hermans van eenpitter uitgegroeid tot een serviceverlener die met vergaande automatisering en een duidelijke prijsstelling klanten door het hele land weet te vinden en qua omzet volop groeit.

Lees verder »
Corona | Financieel kwetsbare groepen extra geraakt door coronacrisis
De coronacrisis raakt ons allemaal, maar het zijn vooral de financieel kwetsbare groepen die dit in hun portemonnee voelen. Circa twee derde van de laagbetaalde flexwerkers (62%) en laagbetaalde ZZP’ers (69%) zegt dat hun persoonlijk inkomen is gedaald door de coronacrisis.
Lees verder »
Naheffingsaanslag BTW-aangifte: aanvragen uitstel van betaling kan alsnog
De Belastingdienst stuurt deze week aan veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de BTW-aangifte. Uitstel kan dan alsnog worden aangevraagd, geeft de fiscus aan.
Lees verder »
‘Vijlbrief helpt vangnet zelfstandigen om zeep’
Zelfstandigenorganisaties hebben weinig op met de plannen voor een herziening van het belastingstelsel die staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) vorige week aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. ‘Rampzalig’, vinden ze. ‘Vijlbrief maakt het ZZP’ers vrijwel onmogelijk straks nog de financiële buffer op te bouwen die zij bitter hard nodig hebben.’
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zonder CRM je bedrijf laten groeien? Dat gaat niet.

Klantgerichtheid en klanttevredenheid zijn zo ongeveer de twee belangrijkste termen binnen het ondernemerschap. Want ‘klant is koning’, toch? Helaas laat deze uitspraak in sommige bedrijven nog wel eens te wensen over.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
AFM en BFT sluiten convenant gegevensuitwisseling
Structurele verruiming verliesverrekening nog niet aan de orde
Bezwaar maken tegen NOW-beslissing: hoe werkt dat?
Corona | Overheid vordert eerste onterechte TOGS-steun terug
OPLEIDINGEN
Lunch & learnsessie: Arbeidsrecht deel 1, De verschillende arbeidscontracten
Accountancy Vanmorgen
28 mei 2020
Webinar Workshop NLP
NBA Opleidingen
2 juni 2020
Online Open Avond 3 juni a.s.
HAN
3 juni 2020
VACATURES
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN