Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Douma: Van der Vegte wekte schijn van belangenverstrengeling
De vorige NBA-voorzitter Marco van der Vegte heeft vorig jaar bij het opstellen van een brief aan toenmalig minister Grapperhaus van Justitie de indruk gewekt van een één-tweetje met een collega bij Deloitte. Beiden hebben daarvoor excuses aangeboden.
Lees verder »
‘Circulaire economie vraagt om andere verslaggeving’
De huidige financiële verslaggeving is te beperkt, helpt circulaire bedrijven niet verder en werkt soms zelfs tegen. De werkelijke risico’s van deze bedrijven zijn namelijk meestal lager dan wat uit de jaarcijfers blijkt. Dat meldt ABN AMRO op basis van een nieuw rapport van de Coalitie Circulaire Accounting, een samenwerkingsverband van experts en wetenschappers op […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Drie specialisten praten je bij over de btw jurisprudentie HvJ EU

Laat je op 28 maart bijpraten over de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. Van Kesteren, Nieuwenhuizen en Wolf bespreken o.a. ondernemerschap, tarieven, maatstaf van heffing, vrijstellingen, onroerende zaken en nog veel meer! De betreffende zaken die worden besproken zijn actueel tot op het laatste moment.

Lees verder »
Update: beslissing kabinet over box 3-heffing opgeschoven
Staatssecretaris Van Rij van Financiën meldde nog maar pas dat hij aanstaande vrijdag duidelijkheid hoopt te kunnen geven over hoe het kabinet denkt om te gaan met de recente uitspraak van de Hoge Raad over de box 3-heffing in 2017 en 2018. Van Rij heeft nu echter laten weten dat er binnen het kabinet nog […]
Lees verder »
Omzet AFAS Software groeit met veertien procent naar 218 miljoen
AFAS Software heeft het 25-jarig jubileumjaar 2021 afgesloten met een omzet van 218 miljoen euro, een groei van 14 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst van de softwareleverancier bedroeg na belasting 83 miljoen euro.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2022: wat te doen met een miljoen?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil, talloze belastingtarieven wijzigen de komende jaren. In welke box houdt je cliënt voortaan zijn vermogen aan? Het box 2 tarief is in 2020 verhoogd en Vpb tarieven dalen. Welke fiscale afwegingen kun je maken? Jeroen Knol bespreekt op 16 maart de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Quickscan GBNED over innovatie en ontwikkeling in ICT accountancy
Onderzoeksbureau GBNED heeft een nieuwe versie van het rapport “ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie” uitgebracht. Het onderzoek is primair gericht op accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
4 tips hoe je omgaat met veranderende software en applicaties

Niet alleen jouw werk als accountant verandert, ook de software die je gebruikt, is continu in ontwikkeling. Kijk alleen al naar veelgebruikte applicaties in de accountancybranche: Unit4 Bedrijfssoftware werd overgenomen door Exact en Visma Software deed in een zeer korte tijd hetzelfde met Yuki, Cash Software, Visionplanner en Nmbrs. Merk jij ook dat online applicaties hierdoor […]

Lees verder »
Belastingdienst hoefde fiscalist niet te informeren over doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd
Een bij de Belastingdienst werkzame fiscalist wilde doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, maar sloeg een aanbod om accountancy-klussen te doen af omdat hij daarmee minder zou verdienen. De fiscalist en de Belastingdienst kwamen er daarna niet uit en stonden tegenover elkaar in de rechtbank. De rechter verklaart het beroep van de man […]
Lees verder »
Ondernemer start met accountancyopleiding, Tozo-aanvraag terecht afgewezen
Een ondernemer werd naar eigen zeggen flink getroffen door de coronamaatregelen en startte daarom als alternatief met een voltijdse Hbo bachelor accountancy aan de Hogeschool Utrecht. De gemeente Amsterdam wees zijn aanvraag van een Tozo 3-vergoeding af, waarna de ondernemer een rechtszaak aanspande.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | De januari-transfers in de accountancy
Overgang van onderneming en de gevolgen voor de loonheffingen
Zevende periode NOW drukker dan zesde, definitieve berekeningen volop gaande
Meer maatwerk bij ambtshalve IB-aangifte, Belastingdienst wil vooral inzetten op herstel van vertrouwen
OPLEIDINGEN
Webinar ‘Het nieuwe winkelen’
King Software
16 februari 2022
Tips en aandachtspunten aangifte inkomstenbelasting 2021
Fiscount
2 maart 2022
Online cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
9 maart 2022
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Manager bij Coney Accountancy & Analytics (min 32 uur)
Coney
Haarlem of Rotterdam
Accountant AA (24-40 uur) – Beverwijk
De Hooge Waerder
Beverwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN