Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 20 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
TEK-regeling op hoofdlijnen uitgewerkt
Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) heeft de Tweede Kamer op hoofdlijnen geïnformeerd over de uitwerking van de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) die in oktober is aangekondigd. De TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale omzet.
Lees verder »
Blog | De oude dag van de dga: doorrekeningen in box I, II en III
Het pensioen in eigen beheer leidde teveel af van de essentie van pensioen. Dga’s moeten actief aan de slag met hun spaarpot. Wie niets heeft geregeld zal straks misschien op een houtje moeten bijten. In dit artikel drie doorrekeningen van pensioenopbouw in box I, II en III. Welke variant levert het meeste op?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hi accountant, ben jij klaar voor de overstap?

De TIJD vliegt voorbij! Nog even en we maken alweer de overstap naar een nieuw jaar. Ben jij al bezig met de jaarafsluiting en je doelen voor het nieuwe jaar? Ontdek in TIJD magazine alles wat jij moet weten voor een goede overstap!

Lees verder »
HET JAAR VAN (8) Jan-Willem Wits: ‘Woordvoerder zijn voor Remkes was een sprong in het diepe en een adembenemende rit in een achtbaan’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Jan-Willem Wits werkte eerder als woordvoerder voor EY en KPMG. Sinds 2014 is hij zelfstandig communicatieadviseur en werkt hij onder meer voor diverse opdrachtgevers in de zakelijke […]
Lees verder »
Personalia | Drie nieuwe partners en vijf nieuwe directeuren bij Moore DRV
Per 1 januari 2023 treden Kristian Aarnoutse, Danny Nieuwenhuijze en Rick Wiegmans toe tot de maatschap Moore DRV. Vier personen zijn benoemd tot directeur. Ook trok Moore DRV een directeur ESG aan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vind jij vastgoed en btw in de praktijk lastig en complex?

Wat zijn de btw gevolgen van de transacties en de gevolgen voor de ondernemer bij aankoop, verkoop, nieuwbouw, verbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Teunis van den Berg praat je op 7 februari in een middag helemaal bij. Hij bespreekt ook recente jurisprudentie en gaat in op enkele recent verschenen spraakmakende zaken.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Business spiritualiteit mag ook landen in accountancy

De woorden spiritualiteit en accountantskantoren komen niet vaak in een en dezelfde zin voor. En toch is juist business spiritualiteit een uiterst belangrijke kracht achter goede bedrijfsprestaties. Een bezield bedrijf is een krachtig bedrijf, waar vakmanschap, zingeving en verbinding in elkaar grijpen en elkaar versterken.

Lees verder »
AV-Top 50 | Qconcepts: Het snelst groeiende kleine kantoor
Uitblinker Qconcepts zag de omzet in 2021 met ruim 53 procent stijgen. De autonome groei kwam volgens partner en medeoprichter Cor Pijnenburg doordat het medewerkers centraal stelt in de strategie. ‘We willen groeien naar 250 medewerkers.’
Lees verder »
Borgstelling voor gezonde glastuinbouwbedrijven in liquiditeitsproblemen
De ministerraad heeft ingestemd met een borgstellingsregeling voor glastuinders die door de hoge gasprijzen op korte termijn in liquiditeitsproblemen komen. De regeling past in het steunpakket om de glastuinbouwsector door de huidige moeilijke periode te helpen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat staat er in een ICT-calamiteitenplan?

Wen maar aan het idee: vroeg of laat zullen cybercriminelen toch een keer binnen weten te dringen in jouw organisatie. Je doet er niets aan, maar je kunt je wel voorbereiden met een calamiteitenplan. Zo voorkom je paniek en beperk je de schade. In dit blog lees jij wat er in een  ICT-calamiteitenplan móet staan.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe maak je de werkdruk inzichtelijk met data?

80% van de bedrijfswaarde zit hem in immateriële activa: het personeel. Een flinke werk-overload brengt de vitaliteit van jou en collega’s in het geding. Om een hoge werkdruk te verminderen is het gebruik van data essentieel. Welke data heb je nodig? En hoe maak je deze data inzichtelijk? Dat lees je hier!

Lees verder »
HET JAAR VAN (7) Olaf ten Hoopen: ‘Regeren is vooruitzien. We worden al een tijd niet meer geregeerd’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2022 en wat wensen zij voor 2023? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Dit keer aan Olaf ten Hoopen, bestuursvoorzitter bij Moore MTH accountants & adviseurs.
Lees verder »
Accountant heeft gegevens niet paraat: cafetaria moet achterstallige huur coronaperiode betalen
Het viel te proberen als cafetaria-eigenaar: vanwege de coronamaatregelen een deel van de huur niet betalen en om huurverlaging vragen. Maar zonder financiële stukken wordt dat lastig, had ook de accountant moeten weten. De zaak kwam toch voor de rechter en de huurbazin won. De snackbar moet alsnog ruim 14.000 euro ophoesten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Teleurstelling bij zzp’ers over nieuwe regels schijnzelfstandigheid
Bentacera breidt uit in Groningen
Koepels zien geen noodzaak voor verzoeken ambtshalve vermindering niet-bezwaarmakers
HET JAAR VAN (6) Johan Berkouwer: ‘Ik wens dat we in 2023 onze blik weer meer naar buiten richten’
OPLEIDINGEN
Theorie inzake Bedrijfswaardering (module 1)
Extendum
31 december 2022
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
12 januari 2023
Cursus Vastgoed en BTW
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 februari 2023
VACATURES
Opdrachtmanager Accountancy & Advies
Witlox van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Gemert, Valkenburg, Waalwijk
Zelfstandig assistent accountant
CROP
Ede, Hoofddorp en Nieuwegein/Utrecht
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Putten
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN