Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 24 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Druk om accountantsrapport IKL openbaar te maken neemt toe
In Limburg groeit de onvrede met het besluit het forensisch onderzoek naar landschapsinstelling IKL niet openbaar te maken. Zo blijft de geur van fraude rondom de affaire hangen, schrijft De Limburger vandaag in zijn hoofdredactioneel commentaar.
Lees verder »
Exact-CEO Paul Ramakers: ‘We richten ons op organische groei en versterking van ons portfolio’
Kort na de overname van Unit4 Bedrijfssoftware door Exact, werd Paul Ramakers de nieuwe CEO van het softwarebedrijf. Ramakers vertelt over de integratie van het in 2020 overgenomen Unit4 Bedrijfssoftware-portfolio – tegenwoordig Accountancy Gemak en Software Gemak geheten – en geeft zijn visie op de toekomst. ‘Wij kiezen voor diepe integratie, voor één suite voor […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe gaat u om met continuïteitsvraagstukken na corona?

Het zijn roerige tijden en de economie staat onder druk. Misschien is de continuïteit van uw cliënten wel in gevaar. Hoe bieden uw cliënten de schuldenlast, als gevolg van de noodmaatregelen, het hoofd? Zijn de ondernemingen van uw cliënten nog wel levensvatbaar? Eén ding is zeker: er komt veel werk af op u als accountant. Wees goed voorbereid met deze whitepaper over continuïteitsanalyses!

Download de whitepaper gratis! »
Parlementaire enquête fraudeaanpak gaat dieper dan commisie-Van Dam
De Tweede Kamer gaat de fraudeaanpak van uitvoeringsinstanties als de Belastingdienst en het UWV aan een parlementaire enquête onderwerpen. De enquête gaat dieper dan het parlementaire onderzoek naar de toeslagenaffaire. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder »
Van der Vegte: ‘Accountantsberoep nog steeds black box’
Dinsdag was scheidend NBA-voorzitter Marco van der Vegte te gast bij het programma zakendoen van BNR. Hoewel de accountantsorganisatie in zwaar weer zit, ging Van der Vegte moeilijke vragen niet uit de weg.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Einde aanvraagtermijn NOW vijfde tranche nadert
Momenteel loopt de aanvraagtermijn van de vijfde tranche van de NOW-regeling. Attendeer je klant erop dat het loket nog tot en met 30 juni 2021…
Lees verder »
Tata Steel moet NOW-steun terugstorten
Tata Steel Nederland betaalt 45 miljoen euro aan noodsteun terug. Het staalbedrijf kreeg twee keer NOW-subsidie, maar voldoet niet aan de eis van omzetverlies.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
Leren is een kwestie van variëren

Voor veel accountants betekent leren kennis vergaren. En dan het liefst nieuwe kennis. Maar leren kan op zo veel meer manieren dan alleen kennisleren. Gelukkig biedt het nieuwe stelsel van permanente educatie daarvoor volop ruimte. In dit artikel benader ik het begrip leren vanuit verschillende invalshoeken.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat goede ketenoptimalisatie oplevert voor accountants

Een accountantskantoor zit in een vreemde ‘keten’. De klant is namelijk tegelijkertijd ook toeleverancier. De klant levert immers gegevens aan, die de accountant vervolgens bewerkt. Hij voegt waarde toe door deze gegevens te ordenen, analyseren en beoordelen tot een eindproduct. Een vreemde situatie, die je in weinig ketens tegenkomt. Maar wat als je de klant […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Software aanschaffen? Vraag een demonstratie op maat aan

Wanneer je hebt besloten om nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie aan te schaffen, is het goed om een wensen- en eisenlijst te hebben. Deze stuur je als pakketselectievragenlijst naar verschillende aanbieders. Wanneer je potentiële leveranciers hebt geselecteerd op basis van de ontvangen informatie, is het verstandig om demonstraties op maat aan te vragen.

Lees verder »
Accountantsrapport en oud-minister Hillen centraal in langslepend arbeidsconflict beroepsofficier
Een voormalige beroepsofficier die al sinds de jaren negentig in een arbeidsconflict is verwikkeld met het ministerie van Defensie behaalde in 2015 een succesje bij de Accountantskamer, maar dat blijkt nu bij het gerechtshof Den Haag een pyrrusoverwinning.
Lees verder »
Geen goedgekeurde jaarrekening, toch huurverlaging vanwege gevolgen corona
Een evenementen- en congrescentrum heeft toch recht op tijdelijke huurverlaging, ook al kwam de onderneming niet met een door een accountant goedgekeurde jaarrekening op de proppen. De kantonrechter overweegt dat, zeker nu de cijfers niet door een accountant zijn geaccordeerd, weliswaar niet met zekerheid is vast te stellen of de door de horecaonderneming opgegeven omzetcijfers […]
Lees verder »
Familiebedrijven gaan vaak beter om met crisisperiodes
Familiebedrijven zijn tijdens een crisis strategisch koersvaster dan niet-familiebedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Erasmus Centre for Family Business (ECFB), BDO en Rabobank. Hoewel nagenoeg alle organisaties in crisissituaties bezuinigen, investeren familiebedrijven vooral in het interne bedrijfsbelang, blijkt uit het rapport.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Verdere versoepeling btw-regels voor eigenaren zonnepanelen
Toch nog drie maanden langer uitstel van belastingbetaling
OPLEIDINGEN
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
Herstructureren in het mkb – meerdaags
Register Belastingadviseurs
23 september 2021
Intervisie: meer bereiken door een collegiale blik
Fiscount
30 juni 2021
VACATURES
Partner & Externe Accountant
Coney
Haarlem of Rotterdam
(Junior) Manager audit Noord en Midden Nederland
mth accountants & adviseurs
Noord en Midden Nederland
Senior Assistent Accountant RA
Share Impact Accountants
Voorburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN