Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 15 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Eerste niet-accountant treedt toe tot NBA-bestuur
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is Christel Deckers door de leden gekozen als nieuw bestuurslid. Zij is de eerste niet-accountant die bestuurslid wordt van de NBA en haar rechtsvoorgangers.
Lees verder »
Kamervragen over fraude bij Pels Rijcken, kritiek op Mazars
Kamerleden Van Nispen en Leijten (beiden SP) hebben een serie vragen aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gesteld over de fraudezaak bij Pels Rijcken. Daarbij worden ook kritische vragen gesteld over de rol van controlerend accountant Mazars, dat ook op andere manieren nauw samenwerkte met het kantoor.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hey accountant, hoe communiceer jij met klanten?

In het webinar ‘Hey accountant, hoe communiceer jij met klanten?’ op 6 juli gaan Wilbert Geijtenbeek (hoofdredacteur Accountancy Vanmorgen) en Michel Jongboer (Strategisch adviseur accountancy
, Accountancy Gemak) in gesprek over o.a. het belang van communicatie in accountancy, klantcommunicatie op afstand en ze geven praktische tips. Meld je aan!

Lees verder »
Belastingdienst controleert werknemersverzekeringen
De Belastingdienst heeft tijdens een controle van de gegevens voor de werknemersverzekeringen in de aangiften loonheffingen verschillen geconstateerd bij een aantal werkgevers. De gegevens in deze aangiften wijken af van de informatie die bij de Belastingdienst bekend is. Deze werkgevers ontvangen 17 juni een brief hierover, meldt de fiscus.
Lees verder »
Loketten voor aanvraag zorgbonus geopend, wat zijn de voorwaarden?
De aanvraagloketten voor de zorgbonus 2021 zijn vanaf 15 juni geopend, meldt het ministerie van VWS. Zorgaanbieders en pgb-budgethouders kunnen voor hun zorgprofessionals een bonus aanvragen. Het kabinet heeft voor 2021 € 720 miljoen ter beschikking gesteld voor bonussen aan zorgprofessionals.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Hoe overtuig je je cliënt van de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Wat zijn de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkom je ruzies tussen kinderen en welke voorzorgsmaatregelen kun je treffen? Jeroen Knol praat je bij op 24 juni. Hij helpt je om de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
BLOG | Accountants en fraude: waakhond en bloedhond tegelijk
Nooit werd er in Nederland zoveel gesproken over accountancy en fraude als in de afgelopen anderhalf jaar. Bij de Big Four werken controlerend accountants al vrijwillig samen met fraude-experts. De middelgrote accountantsorganisaties beginnen er deze zomer mee. Vele kleinere kantoren oriënteren zich nog. Maar het fraudetaboe is doorbroken: de accountant is waakhond én bloedhond tegelijk.
Lees verder »
ING: krachtig herstel flexmarkt in 2021 
De flexbranche laat dit jaar een krachtig herstel zien na de sterke volumedaling in 2020. Met de groei van de economie en een minder snel oplopende werkloosheid, dankzij de NOW-regeling, keert ook de krapte op de arbeidsmarkt weer terug. Eén op de drie ondernemers in de flexbranche geeft nu aan een tekort aan arbeidskrachten als […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 praktische tips voor accountants om morgen nog te starten met de transitie naar proactief advies

Zoals de ING stelt in een thema-update accountancy: de vraag naar adviesdiensten trekt in 2021 weer aan! Tijd dus voor de transitie naar proactief advies. Maar hoe? We delen in dit blog 3 praktische tips met je om zelf en morgen nog te starten met de transitie van jouw kantoor.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
MKB-kredietcoach krijgt accreditatie Stichting MKB-financiering

MKB-kredietcoach is door Stichting MKB-financiering geaccrediteerd als erkend opleider voor accountants, MKB-adviseurs en financieringsspecialisten voor opleidingen, trainingen en cursussen op het terrein van financiering, bedrijfsvoering en ondernemerschap.

Lees verder »
Klacht tegen accountant pensioenfonds DNB snel afgedaan
EY heeft de post ‘technische voorzieningen’ in de jaarrekening van het pensioenfonds van De Nederlandsche Bank niet 1 miljard euro te hoog gesteld. Tot die conclusie kwam de Accountantskamer vrijdag.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Veroordeelde controller maakt app tegen gokverslaving
Flow accountants ziet positieve cijfers bij AGF-winkels
‘Verdwenen’ toeslagenmemo gedeeld met PwC
WAB werkt (nog) niet: meer flexbanen dan voor crisis
OPLEIDINGEN
Verkort schakelprogramma naar Post HBO AA MKB
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Yuki Expert Sessions met Arjen Banach: Over het succes van innovatie en werkgeluk
Yuki
17 juni 2021
Online cursus Overzicht en actualiteiten btw-compensatiefonds
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 juli 2021
VACATURES
Ondernemende Belastingadviseur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Werken als Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN