Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 24 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Effectieve vennootschapsbelastingdruk afgelopen decennium fors gedaald
De effectieve belastingdruk voor grote bedrijven is in tien jaar met een kwart gedaald, meldt het CBS. Uit de cijfers blijkt dat grote bedrijven 17% belasting betalen over hun winst, terwijl dat tien jaar geleden nog 23% was en het nominale tarief vrijwel onveranderd bleef.
Lees verder »
Snel licht voorgenomen aanpassingen werkkostenregeling toe
Staatssecretaris Snel van Financiën is met een nadere toelichting gekomen over de vier aanpassingen in de werkkostenregeling zoals opgenomen in het Belastingplan 2020. Snel geeft antwoord op Kamervragen over de werkkostenregeling in de nota naar aanleiding van het verslag pakket Belastingplan 2020.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountant, wilt u een betere samenwerking met uw klant?

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancysoftware? Ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen. Schrijf u nu in voor de gratis demosessie en ontdek hoe slimme software u en uw cliënten meer overzicht geeft.

Lees verder »
Ouderen onderschatten baankansen
50-plussers verwachten dat ze er veel langer over doen om een baan vinden dan hun jongere collega’s. De werkelijke zoekduur is echter aanzienlijk korter. 51-55-jarigen doen er bijvoorbeeld net zo lang over als 41-45-jarigen. Dat komt naar voren in een gedragsonderzoek naar de arbeidsmarkt van de Intelligence Group.
Lees verder »
Ruim helft flexwerkers na jaar nog in flexibele schil
Van de 771 duizend werknemers die in 2016 begonnen in een flexibele baan zat 54 procent een jaar later nog steeds in de flexibele schil: zij hadden in 2017 een flexbaan of zaten korte tijd zonder werk tussen twee flexbanen in. Dit meldt het CBS op basis van de meest recente stroomcijfers over werknemers in […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nog drie gratis kaarten beschikbaar voor kennissessie AVG

Fiscount en Accountancy Vanmorgen nodig je graag uit voor gratis kennisochtend over AVG op 30 oktober. Wij gaan het hebben over stand van zaken, wanneer AVG van toepassing, personeel en AVG, datalekken, afspraken met derden en beveiliginsmaatregelen. Meld je aan
Locatie Veenendaal| NOAB 3 | NBA 3 | RB 3 fiscaal | NIRPA 30 punten

Lees verder »
Minder mensen van WW naar bijstand
Fors minder mensen stromen na afloop van een WW-uitkering door naar de bijstand, meldt het UWV. Het percentage doorstromers is van 4,6 procent in 2017 gedaald naar 3,8 procent in 2018.
Lees verder »
Britse hamsterwoede werkt door op Nederlandse export
Door de onzekerheid rondom brexit leggen Britse bedrijven en burgers extra voorraden aan. In aanloop naar de oorspronkelijke brexitdatum in maart steeg de Nederlandse uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk tot recordhoogte, om vervolgens in te zakken.
Lees verder »
Bedrog en achterhouden stukken door BDO niet aangetoond
BDO blijkt al jarenlang in een flink moddergevecht verwikkeld te zijn over beëindiging van de maatschapsovereenkomst met een voormalige vennoot die volledig arbeidsongeschikt raakte door een hernia en diens praktijkvennootschap.
Lees verder »
Verlaging zelfstandigenaftrek valt ongunstig uit voor goedverdienende ondernemers
De verlaging van de zelfstandigenaftrek die het kabinet in het Belastingplan 2020 voorstelt pakt voor ondernemers met een inkomen boven de 100.000 euro per saldo ongunstig uit. Dat antwoord staatssecretaris Snel van Financiën op vragen van de VVD over de inkomenseffecten van de maatregel
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, weet jij wat er van jouw accountants-of administratiekantoor wordt verwacht? 

Weet jij als accountant of boekhouder wat de nieuwe generatie ondernemers van jou verwacht? In deze blog lees je over drie verwachtingen die zij van jouw accountants – of administratiekantoor hebben.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus Werken met BTW
Fiscaal Vanmorgen
6 november 2019
Masterclass Concernproblematiek en BTW
Fiscaal Vanmorgen
4 december 2019
Maatschap, vof en cv: oud en vertrouwd maar zeker niet versleten
Fiscount
7 november 2019
VACATURES
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Belastingadviseur, 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN