Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 9 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Europol waarschuwt voor ‘ondergronds financieel systeem’
In een rapport over de Pandora Papers waarschuwt Europol voor een ‘parallel ondergronds financieel systeem’, dat criminelen gebruiken om geld wit te wassen.
Lees verder »
‘Gemeenten vaag over vastgoed in begrotingen’
Gemeentebegrotingen geven te weinig inzicht in het gemeentelijke vastgoed. Daarmee voldoen gemeenten niet aan de vereisten uit het Besluit Begroting en Verantwoording. Ze rapporteren vooral over onderhoudskosten en niet over bijvoorbeeld kapitaallasten, beheer, verzekeringen, overige zakelijke lasten en risico’s die bij het exploiteren van vastgoed horen. Dat blijkt uit onderzoek van het platform Bouwstenen voor […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Haal in 2022 meer uit jouw TIJD

Veel werk en voldoende aandacht blijven geven aan je klanten? Als accountant heb je vaker tijd te kort, dan te veel. Download daarom TIJD magazine van Basecone en krijg hacks en tips van toonaangevende accountants.

Lees verder »
AFM positief over Intern KwaliteitsOnderzoek (IKO) bij OOB-accountants
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is overwegend positief over het inzicht dat het Intern KwaliteitsOnderzoek (IKO) bij OOB-accountantsorganisaties geeft in de kwaliteit van hun wettelijke controles. Dat blijkt uit onderzoek waarbij de AFM ook keek naar hoe deze organisaties hun IKO opzetten en uitvoeren.
Lees verder »
Ruim kwart meer finance vacatures dan jaar geleden
De vraag naar financiële professionals loopt sterk op. In november stonden er ruim een kwart meer finance vacatures open dan een jaar geleden. Deze krapte vertaalt zich naar een salarisstijging voor financials op junior- en mediorniveau, blijkt uit de nieuwe Salary Survey van recruitmentorganisatie Robert Walters.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe wordt jij een duurzame accountant: tips & inspiratie!

Hoe help je jouw klanten met verduurzaming, en waarom zou je als accountant zélf duurzaam moeten willen ondernemen? Wat zijn de meest aangevraagde subsidies en wat zijn do’s en don’ts hierbij? Lees praktische tips en luister naar de inspirerende podcast met Carl Drenth, bestuursvoorzitter Alfa Accountants Groningen/Assen.

Lees meer »
AA niet verantwoordelijk voor mogelijke fout kantoorgenoot bij uittreding visserijbedrijf
Een AA die de jaarrekening samenstelde van een vof waarmee een familie een visserijbedrijf exploiteerde valt tuchtrechtelijk niets te verwijten, heeft de Accountantskamer geoordeeld. De accountant was niet betrokken bij een mogelijk onjuiste waardering van het vermogen van de vof door een kantoorgenoot en er bestond geen aanleiding daar nader onderzoek naar te doen.
Lees verder »
Blok: dit jaar geen steunregeling voor starters
Er komt dit jaar geen steunregeling meer voor startende ondernemers die getroffen zijn door de aangescherpte coronamaatregelen. Demissionair minister Stef Blok (Economische Zaken) is op aandringen van de Tweede Kamer wel bereid te kijken wat hij voor deze groep kan betekenen, maar dat lukt zeker niet eerder dan in januari.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Procuratieschema Rode Kruis helpt tienduizenden vrijwilligers

Het Nederlandse Rode Kruis is dé noodhulporganisatie in het land. Het bestaat uit ruim 19.000 vrijwilligers, een burgerhulpnetwerk van meer dan 96.000 Ready2Helpers en 498.000 leden en donateurs. Zo’n 500 beroepskrachten ondersteunen hen in verschillende disciplines, waaronder financiën. Hun doel? Meer tijd en geld vrijmaken voor noodhulp in binnen- en buitenland. Zo biedt de organisatie […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Crypto: kansen en uitdagingen voor accountants

Cryptovaluta zijn niet langer alleen maar spannend, omdat ze risico’s met zich meebrengen. Ze bieden – naarmate steeds meer bedrijven er gebruik van gaan maken – ook steeds meer mogelijkheden. Als accountant kun jij je klanten helpen om op een veilige en verantwoorde manier om te gaan met dit nieuwe programmeerbare geld en zo grip […]

Lees verder »
Vergunning trustkantoor terecht ingetrokken
DNB mocht de vergunning intrekken van een trustkantoor omdat getwijfeld wordt aan de betrouwbaarheid van de enige bestuurder, die onder meer wordt verdacht van belastingfraude en witwassen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in hoger beroep geoordeeld.
Lees verder »
Investeerders Manifesto krijgen ‘een deel’ van hun geld terug
Investeerders in Manifesto zullen voorlopig even geduld moeten hebben als het gaat om de vraag hoeveel ze nog van hun investering terug zien. Ondernemers Erik Friedeberg en Monique Piet kondigden onlangs aan dat het accountantskantoor haar activiteiten staakt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Zzp’ers komen er in nieuw steunpakket opnieuw bekaaid af’
Procuratieschema Rode Kruis helpt tienduizenden vrijwilligers
Boete voor Belastingdienst wegens ernstige overtredingen AVG
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
14 december 2021
Webinar: Zo wordt de jaarafsluiting een makkelijke klus
Yuki
14 december 2021
Nieuwe invorderingsfaciliteiten coronacrisis
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
VACATURES
Accountmanager Accountant AGRO
acconavm
Drachten
Professional – Medewerker accountancy
Van Oers
Compliance officer vaktechneut (24-32 uur in overleg)
UNP accountants adviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN