Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 30 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ex-boekhouder moet langer wachten op herziening Deventer moordzaak
Het onderzoek dat de Hoge Raad heeft ingesteld naar een mogelijke herziening van de Deventer moordzaak uit 1999 heeft vertraging opgelopen door het coronavirus.
Lees verder »
Corona | Recordomzet voor doe-het-zelf, keukens en vloeren in maart
Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren noteerden in maart de grootste omzetstijging sinds 2005. Ook supermarkten en drogisterijen deden goede zaken. Kleding- en schoenenwinkels leden een ongekend omzetverlies. Online werd bijna 29 procent meer omgezet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Corona | Thuiswerken het nieuwe normaal volgens kantoorinrichter Ahrend
Minder zakenreizen, het kantoor als sociale ontmoetingsplek en thuiswerken wordt normaal. Die visie op kantoorwerk na de coronacrisis presenteerde kantoorinrichter Koninklijke Ahrend bij de resultaten over 2019.
Lees verder »
Baker Tilly sluit roerig 2019 af met stabiele omzet
De omzet van Baker Tilly Netherlands heeft zich in 2019 gestabiliseerd op € 96 miljoen. Het kantoor leverde het afgelopen jaar haar OOB-vergunning in en focuste zich op auditopdrachten voor het midden- en kleinbedrijf, familiebedrijven en de publieke sector.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update WAB

Speciaal voor u organiseren wij een update van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) na het 1e kwartaal 2020. Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten met de WAB en welke vragen spelen er nog in de praktijk? Casper Mons praat u in één middag op 8 april helemaal bij. Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor uw eigen praktijkvragen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Geruisloze inbreng in BV: 5 vragen en antwoorden

Nu eens even niet uitgebreid over corona. Er zijn genoeg IB-ondernemingen die geen last hebben van de huidige crisis en sommige BV’s verdienen er zelfs goed aan. Als de winsten van die ‘gelukkige’ IB-ondernemingen stijgen, komt bij hen vaak de gedachte op: moeten wij niet de BV in?

Lees verder »
Corona | Voetbalclubs vragen NOW-steun
Voetbalclubs in de Eredivisie doen massaal een beroep op de NOW-regeling. Dat blijkt uit navraag van BNR bij alle achttien clubs. Ajax, PSV en AZ willen niet zeggen of ook zij gebruik maken van de tegemoetkoming.
Lees verder »
Administratiekantoren als kemphanen tegenover elkaar: bedreiging niet bewezen
Liet een ondernemer met een administratiekantoor zijn schadevordering richting een ander administratiekantoor vallen na bedreiging door de andere partij of verzon hij die bedreiging om onder zijn betalingsverplichtingen uit te komen? Over die vraag mocht de rechtbank Midden-Nederland zich onlangs buigen, nadat er onenigheid tussen beide administratiekantoren was ontstaan over de beëindigingsovereenkomst van hun samenwerkingsverband.
Lees verder »
Corona | Vrije ruimte WKR ook inzetbaar voor thuiswerkende werknemer
Een van de maatregelen die het kabinet op 24 april heeft aangekondigd is het eenmalig verhogen van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) van 1,7 naar 3 procent voor de eerste € 400.000 fiscaal loon. De verruiming is bedoeld om werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld door het geven van […]
Lees verder »
3 vragen en antwoorden over de impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit
Hoe beperk ik de financiële schade als mijn klant het financieel niet gaat redden? Bij welke ondernemingen moet je discontinuïteit als standaard hanteren? Hoe beperk ik het liquiditeitsbeslag van een onderneming?
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | NOW is niet alleen voor omzetdaling door coronacrisis
DNB: financiële positie pensioenfondsen verslechterd
Jubileumuitkering onbelast: hoe zit het precies?
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
30 april 2020
Webinar Invloed en betrokkenheid in 2 uur
NBA Opleidingen
1 mei 2020
Webinar: Beperk de schade! Aandachtspunten BTW in het corona-tijdperk
Fiscount
7 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN