Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 26 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Exact: accountants zagen omzet dalen, cijfers sluiten aan bij verwachting recessie
Nederlandse mkb-bedrijven realiseerden in juli van dit jaar een gemiddelde omzetgroei van 2,92%. Het is de laagste groei in de afgelopen anderhalf jaar en een fikse daling ten opzichte van de maand ervoor, toen de gemiddelde omzetgroei nog 8,78% bedroeg. Ondernemers in de handel en accountancy hebben in juli te maken gehad met een omzetdaling […]
Lees verder »
Wwft: ING mocht bankrelatie Viruswaarheid opzeggen
ING was gerechtigd de bankrelatie met de stichting Viruswaarheid van oprichter Willem Engel op te zeggen, heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld. Het volgens de Wwft verplichte klantonderzoek kon de bank niet succesvol afronden en door de geconstateerde onregelmatigheden had ING het vertrouwen in de integriteit van Viruswaarheid verloren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leergang Externe Verslaggeving

Wil je diepgaande kennis van de voorschriften voor externe verslaggeving verkrijgen, omdat deze steeds belangrijker worden? Deze leergang verdiept en verbreedt je kennis op dit gebied en verhoogt daarmee je adviesvaardigheid.

Bekijk het programma »
Vermetten opent tweede vestiging in Tilburg
Per 1 november opent Vermetten een tweede vestiging in Tilburg, meldt het accountantskantoor op de eigen site. ‘Deze nieuwe locatie geeft ons de mogelijkheid om onze sterk groeiende Auditafdeling te kunnen huisvesten’, licht Vermetten toe.
Lees verder »
Depothouders geen zzp’ers: arbeidsovereenkomst met Mediahuis
De overeenkomst die een Amsterdamse depothouder – iemand die kranten verdeelt onder bezorgers die ze vervolgens naar de abonnees brengen – had met uitgever Mediahuis is een arbeidsovereenkomst. Datzelfde geldt voor 17 andere depothouders die ook procedeerden. Dat heeft de rechtbank Amsterdam bepaald.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De per 1 juli 2021 aangepaste btw-regels voor internetverkopen zijn niet eenvoudig

Naast de normale btw aangifte zijn er drie nieuwe rapportages bijgekomen: de invoerregeling, de Unieregeling en de niet-Unieregeling. In welke aangifte moet je wat rapporteren? Marja van de Oetelaar vertelt op 2 november de do’s en don’ts en bespreekt de eerste ervaringen/problemen met het nieuwe systeem.

Lees verder »
AV3 2022 | Samen de dagelijkse praktijk overstijgen
Menig accountant is trusted advisor van ondernemers. Softwarehuis Visionplanner wil op zijn beurt trusted advisor zijn van MKB-accountants. Een interview met managing director Joris Joppe. ‘We vinden het belangrijk dat accountants minder gaan doen.‘
Lees verder »
Rechter: klant failliet energiebedrijf mag niet duurder uit zijn
Klanten die bij een faillissement van hun energiebedrijf massaal overgenomen worden door een andere aanbieder kunnen niet opeens worden verplicht tot het aangaan van een veel duurder energiecontract. Hun nieuwe energieleverancier moet dan de voorwaarden uit het oude contract volgen, heeft de kantonrechter in Amsterdam bepaald.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Tips om de informatieveiligheid te verbeteren binnen je accountantskantoor  

Voor accountantskantoren is het lastig om nieuwe medewerkers te vinden. De arbeidsmarkt is krap terwijl er meer dan voldoende werk ligt te wachten. Aandacht voor informatieveiligheid, AVG en privacy verschuift wat meer naar de achtergrond. En dat is best begrijpelijk. Toch kan met een paar relatief eenvoudige ingrepen veiliger en efficiënter gewerkt worden.  

Lees verder »
Qconcepts opent kantoor in Malaga, medewerkers kunnen op workation
Qconcepts opent begin 2023 een kantoor in Malaga en zoekt ondernemende accountants die willen helpen om dit kantoor op te starten, meldt het accountantskantoor op de eigen site.
Lees verder »
Accountantskantoor niet aansprakelijk voor uitgebleven jaarlijkse verrekening
Een accountantskantoor maakte vermogensopstellingen voor een fysio- en manueeltherapeut en zijn vrouw op grond van de aangegane huwelijkse voorwaarden. Daarin was ook overeengekomen dat er jaarlijks zou worden verrekend, maar dat gebeurde in de praktijk niet. De therapeut vond dat het accountantskantoor daarvoor aansprakelijk was
Lees verder »
OOK INTERESSANT
SRA roept op te wachten met verzoek ambtshalve vermindering box 3 
Personalia | Baker Tilly benoemt Daniëlle Schuur tot lid Raad van Commissarissen
Studiekostenvergoeding terugbetalen aan werkgever en gerichte vrijstelling
Roosendaalse oppositie betaalt zelf accountant voor second opinion
OPLEIDINGEN
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
NVKS, toelichtingen en je kwaliteitssysteem
Fiscount
3 november 2022
Grenzen stellen (aan veeleisende mensen/collega’s)
NBA Opleidingen
7 november 2022
VACATURES
Consultant Corporate Finance – Nieuwegein
CROP
Nieuwegein
Belastingadviseur BTW – Venlo
Flynth
Venlo
Intern Controller/ Auditor – Heerde
Gemeente Heerde
Heerde
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN