Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 8 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Extra financieringsruimte voor klein MKB
De regering trekt nog eens € 750 miljoen uit ter ondersteuning van bedrijven die geraakt worden door de coronacrisis. Zij kunnen met deze  Klein Krediet Corona garantieregeling (KKC) makkelijker een overbruggingskrediet sluiten bij banken.
Lees verder »
Omzet Countus 3,5% hoger in 2019
Top 30-kantoor Countus Groep heeft vorig jaar een omzetstijging geboekt van 3,5%. De omzet kwam uit op € 47,5 (45,9) miljoen. De omzet per fte is toegenomen met 1,2% tot € 110.400.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
Corona | Aanmelden steunmaatregelen agrarische sector alvast mogelijk
Ondernemers uit de sierteeltsector, de voedingstuinbouw (gespecialiseerd in producten voor de horeca) en de fritesaardappelsector die schade oplopen door de coronacrisis kunnen zich nu alvast melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De steunregeling voor deze groep moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.
Lees verder »
Corona | SRA-kantoren rekenen op 11% minder liquiditeit
De SRA heeft een update gegeven van de eigen Corona Barometer. Daaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de aangesloten kantoren minimaal 20% direct omzetverlies verwacht bij klanten. De eigen liquiditeit zal in het tweede kwartaal gemiddeld met 10,8% afnemen, is de verwachting.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Ziekteverzuim hoogste sinds 2003
De ziekteverzuimcijfers zijn in het eerste kwartaal van dit jaar flink opgelopen, meldt het CBS. Het verzuim onder werknemers is gestegen tot 5,2%, het hoogste verzuim sinds het eerste kwartaal van 2003. Ook in de zakelijke dienstverlening piekt het aantal verzuimdagen.
Lees verder »
Stel dat coronacrisis in 2005 plaats vond
Geleidelijk aan mogen de teugels wat losser. Maar niemand heeft zicht op wanneer alle beperkende  maatregelen voorbij zijn. Op macro-economisch niveau kunnen we dit jaar een krimp verwachten van ruim 7%, gevolgd door in 2021 een herstel van 6%. Dat zou de schade bijna goed maken. Er worden vergelijkingen getrokken met 9 11, volgend jaar […]
Lees verder »
AV-enquête: Impact corona op accountancy en ondernemend Nederland
Wat is de impact van de coronacrisis op de ondernemers in verschillende branches  en op accountants- en administratiekantoren? De accountancybranche ziet als een van de eersten wat de coronacrisis financieel voor ondernemers betekent. Om hier zicht op te krijgen organiseren Accountancy Vanmorgen, Full•Finance en MKB-kredietcoach een onderzoek onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. De resultaten […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Jelmer Nieuwenweg (PinkWeb) over management in coronatijden

Er is een situatie ontstaan door het coronavirus COVID-19 die we nog nooit hebben meegemaakt. Dat vraagt veel van ons. Flexibiliteit, doorzettingsvermogen, mentale kracht… Dit geldt zeker voor mensen die een bedrijf moeten aansturen. Zij hebben ook nog zorgen voor klanten en werknemers. Een interview met Jelmer Nieuwenweg van PinkWeb over hoe hij deze periode […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Kappers blij, evenementenbranche vreest het ergste
Corona | Hoe komt de zorgaccountant uit deze crisis?
Accountants Trump zwaar onder vuur
Administrateur denkt dat opdracht is ingetrokken, fiscus beboet boze klant
OPLEIDINGEN
Webinar: The offer you can’t refuse
Yuki
20 mei 2020
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
1 juni 2020
ACCOUNTANCY DEELTIJD
HAN
1 september 2020
VACATURES
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN