Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 15 april 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY waarschuwt NAM over ‘vage rekeningen’
EY dreigt de jaarrekening van de NAM niet goed te keuren als het gasbedrijf niet inzichtelijk maakt wat er met het geld gebeurt dat op de rekening van het Rijk wordt gestort. De overheid gebruikt het NAM-geld om bevingsschade te vergoeden.
Lees verder »
TVL in Q1: dit zijn de aanpassingen
De TVL wordt ten aanzien van het eerste kwartaal van 2021 (derde openstelling van de regeling) op een aantal onderdelen gewijzigd. Omdat subsidiebedragen worden verhoogd, zullen er ook vaker accountants- en derdenverklaringen nodig zijn. De wijzigingen zijn woensdag in de Staatscourant gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant dient jaarlijks een POP te maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig je voortgang kunt vastleggen. Maar belangrijker nog, in de tool tref je zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen. Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
Werkgevers en werknemers willen noodsteun tot eind 2021
Vakbond FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW willen dat de coronasteunmaatregelen tot het einde van 2021 verlengd worden. Ze schrijven dit in een gezamenlijke brief aan informateur Tjeenk Willink, het demissionaire kabinet en de nieuwe Tweede Kamer.
Lees verder »
NOW-4: 74.000 aanvragen en 3,2 mrd aan steun
UWV heeft in totaal ruim 74.000 aanvragen toegekend voor de vierde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. De meeste toekenningen gaan naar de sectoren horeca en catering, detailhandel en overige commerciële dienstverlening.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Workshop “Breintraining: slimmer werken en effectiever herstellen”

PE voor accountants en belastingadviseurs richt zich meestal op vaktechniek. Deze workshop van MFAS heeft een heel andere insteek. Verkeerde gedragspatronen op het gebied van werk leiden tot stress en soms zelfs tot burn-out. Moderne inzichten over het brein kunnen je helpen gezonder, effectiever en fijner te leven en te werken.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Uitspraken Hoge Raad wijzen de weg bij re-integratie

Sinds de introductie van de Wet uitbreiding loondoorbetalingsplicht bij ziekte (WULB) heeft de werkgever met een reeks re-integratieverplichtingen te maken gekregen. In complexe situaties kan de wet behulpzaam zijn, maar de praktijk is vaak weerbarstig. In die gevallen kan jurisprudentie het gewenste houvast bieden.

Lees verder »
Grant Thornton breidt juridische dienstverlening uit
Legal Service van Grant Thornton introduceert een nieuw juridisch online product onder de naam Legal docs. Via de webshop kan iedereen juridische documenten opstellen en kopen zonder tussenkomst van een jurist.
Lees verder »
Uitspraken Hoge Raad wijzen de weg bij re-integratie
Sinds de introductie van de Wet uitbreiding loondoorbetalingsplicht bij ziekte (WULB) heeft de werkgever met een reeks re-integratieverplichtingen te maken gekregen. In complexe situaties kan de wet behulpzaam zijn, maar de praktijk is vaak weerbarstig. In die gevallen kan jurisprudentie het gewenste houvast bieden.
Lees verder »
Selectiecommissie NBA reageert: Verkade moest juist schoon schip maken bij Baker Tilly
Ted Verkade is als interim-voorzitter bij Baker Tilly juist gevraagd om daar orde op zaken te stellen en schoon schip te maken, na het gedwongen vertrek van zijn voorganger. Daar wijzen de leden van de selectiecommissie van de NBA op, die zich hebben beziggehouden met de voordracht van een nieuwe voorzitter.
Lees verder »
Vijlbrief werkt aan aanpassing erfbelasting voor schrijnende gevallen
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën wil met een wijziging in wet- en regelgeving voorkomen dat een kind dat zijn ouders verliest vanwege fiscale verplichtingen ook nog gedwongen wordt het huis van zijn of haar ouders te verkopen. Dat heeft Vijlbrief laten weten in antwoord op Kamervragen van de VVD over de erfbelasting.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Help je klanten de boekhouding aan de webshop te koppelen

Als jouw klanten een webshop hebben, is het verstandig om de boekhouding te automatiseren. Zo voorkom je fouten. Wil je klant zijn webshop graag koppelen met de boekhouding? Dan kan hij jouw hulp en advies bij deze 5 punten goed gebruiken.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA gaat in herziene handreiking nader in op NOW en de jaarrekeningcontrole
Personalia | Lindsey van Ginkel partner bij Yours
Kabinet presenteert openingsplan: dit zijn de stappen
‘Schadelijke schijnverkiezing NBA-voorzitter’
OPLEIDINGEN
Online cursus Detacheren zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
26 mei 2021
Afschrijving op vastgoed
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Mogelijkheden om kosten van zieke en arbeidsongeschikte werknemers te besparen met praktijkopdrachten
Fiscount
6 september 2021
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Middelgroot Accountantskantoor
Rousch
Accountant Internationaal, Doetinchem
Visser & Visser
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN