Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 10 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Failliete projectontwikkelaar schuift zwarte piet naar De Jong & Laan
In 2016 ging het Twentse Megahome failliet. Dinsdag stond ondernemer Willy W. uit Zenderen voor de rechter. Hij legt de schuld voor het faillissement volledig bij de Rabobank. En dat hij zichzelf 18,5 miljoen aan dividend uitkeerde was op advies van accountant De Jong & Laan, aldus ‘Stille Willy’.
Lees verder »
Rotterdamse fracties moeten beter op bonnetjes letten
Voor de tweede keer heeft PwC haar onderzoek naar fractievergoedingen in de gemeente Rotterdam openbaar gemaakt. Hoewel de accountant tevreden is, krijgt een enkele fractie een waarschuwing. Ook een uitgave van 4 euro moet worden verantwoord met een bon.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Ambassadeurs op geheime fraudelijst Belastingdienst
Op de geheime fraudelijst van de Belastingdienst, waarop jarenlang de namen stonden van burgers die verdacht werden van belastingfraude, stonden ook twee buitenlandse ambassadeurs in Nederland. Zij zijn hier niet over geïnformeerd. De Belastingdienst is al weken in overleg met het ministerie van buitenlandse zaken over de vraag hoe ze moet handelen in deze precaire […]
Lees verder »
Rabobank steekt kwart miljard in verbeteren antiwitwasbeleid
Rabobank trekt vanwege aanwijzingen van De Nederlandsche Bank (DNB) 249 miljoen euro extra uit om zijn antiwitwasbeleid te verbeteren. Het geld gaat onder meer naar het wegwerken van achterstanden bij het klantenonderzoek en het in de gaten houden van transacties.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW! Fiscaal Journaal Gemeenten

Laat je in één uur bijpraten over actuele onderwerpen. Op 17 februari behandelt Joep Swinkels onder andere de aandachtspunten bij de aanvraag SPUK. Welke kosten kunnen gemeenten belastingvrij vergoeden? Wat houdt renseignering in en hoe organiseer je dit? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op btw, bcf en vennootschapsbelasting?

Lees verder »
Inflatie naar hoogste niveau in 40 jaar
De inflatie in Nederland is in januari verder gestegen naar 6,4 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is het hoogste inflatiecijfer sinds juni 1982. In december was de inflatie 5,7 procent.
Lees verder »
Boekhouder moet getuigen over miljoenenfraude KempenPlus
De hoofdverdachte in de miljoenenfraude bij sociale werkplaats KempenPlus in Bladel mag medeverdachte en boekhouder Patrick H. (50) oproepen als getuige in zijn strafzaak, heeft de rechtbank dinsdag bepaald. De boekhouder kon tussen 2014 en 2020 ongezien 4,5 miljoen euro overboeken op zijn eigen rekening.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Earn-out regeling en COVID-19

De earn-out regeling is een veel toegepast middel om het prijsverschil tussen koper en verkoper bij overdracht van een onderneming te overbruggen. Het is de smeerolie in de deal. Zeker in de situatie waarin deze price gap veroorzaakt wordt door verschillen van inzicht tussen koper en verkoper over de toekomstige verdiencapaciteit van de onderneming.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de accountancybranche

De openbaringen over The Voice of Holland en de vlucht naar voren van AJAX rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn nog maar het begin. De door mannen gedomineerde sectoren, zoals de accountancybranche, zullen extra alert moeten zijn. Dat dit geen overbodige luxe is, blijkt wel uit de in 2018 hoog opgelopen zaak waarin, na onderzoek van […]

Lees verder »
Klant moet accountant betalen, beroep op ontbinding, wanprestatie, verrekening en opschorting afgewezen
Wanneer je als klant ontevreden bent over de door de accountant uitgevoerde (fiscale) werkzaamheden en besluit om de facturen niet te betalen, moet je bij de rechtbank wel met een degelijke onderbouwing komen van de gestelde gebreken en daarmee samenhangende extra kosten. De rechtbank Limburg oordeelde onlangs dat een ondernemer alsnog de onbetaalde facturen van […]
Lees verder »
Definitieve berekening vierde en vijfde aanvraagperiode NOW aanvragen
Een definitieve berekening van de tegemoetkoming NOW voor de vierde en vijfde aanvraagperiode is nu aan te vragen bij UWV. Hiervoor is tijd tot 22 februari 2023.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kabinet wil eind deze maand van meeste coronamaatregelen af
Kamer wil zo snel mogelijk spaartaks op basis van werkelijk rendement, stelt grenzen aan dekking
Aantal gebruikers nieuwe KOR zoals verwacht, aandacht nodig voor zonnepaneelhouders
OPLEIDINGEN
Grip op uw accountantskantoor met kengetallen
Extendum
16 februari 2022
Online cursus Horizontaal Toezicht en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 maart 2022
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers – 24 maart en 31 maart 2022
The Legal Company
24 maart 2022
VACATURES
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Senior Assistent Accountant Samenstel​praktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Apeldoorn
Senior Assistant Accountant RA – Alkmaar, Amsterdam, Hoofddorp, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Heerlen
RSM
Alkmaar, Amsterdam, Hoofddorp, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Heerlen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN