Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 3 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
FD: ‘NBA heeft nog lange weg te gaan’
In een hoofdredactioneel commentaar is het Financieele Dagblad niet mals voor de NBA. De krant concludeert dat de club die de wettelijke taak heeft ‘zorg te dragen voor de eer van de stand van de accountants’ de laatste jaren vooral het nieuws haalt met ‘onverkwikkelijke randzaken’.
Lees verder »
Gezocht: Big 4-talent (studieschuld geen bezwaar)
Steeds meer bedrijven, ook in het MKB, lokken financials weg bij Big 4-kantoren door hun studieschuld over te nemen. Dat constateert recruitmentorganisatie Robert Walters.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en de ontvanger van de subsidie? Welke btw(compensatiefonds) aspecten zijn belangrijk met het oog op subsidies? Wanneer is een subsidie belast met btw en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor o.a. citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen, SPUK en BOSA? Joep Swinkels praat je op 22 maart bij.

Lees verder »
Kamer wil spaarders ruimhartig compenseren voor ‘spaartaks’
Een Kamermeerderheid wil dat Nederlanders die in de jaren 2017-2020 meer dan 25- à 30 duizend euro spaargeld hadden een deel van hun betaalde Box 3-belasting terugkrijgen. Dat bleek woensdagavond in een debat met staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscale Zaken).
Lees verder »
Praat mee met Kwartiermakers over accountantsopleiding
Op 15 en 17 februari organiseren de Kwartiermakers Toekomst Accountancysector rondetafelbijeenkomsten over de huidige accountantsopleiding. Sluit die voldoende aan op maatschappelijke verwachtingen en de praktijk? Aanmelden moet voor 7 februari.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 17 maart van Marja van den Oetelaar hoe je btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat u als accountant moet weten over het UBO-register

Vanaf 27 september 2020 kunnen organisaties hun UBO verplicht inschrijven in het nieuwe UBO-register. Waarom moet dat eigenlijk? Wie moet dat doen? En hoe gaat inschrijving in het register praktisch in zijn werk? Hieronder een korte samenvatting van dit nieuwe register.

Lees verder »
Jurriaan Pouw wordt CFO van HEMA
Per 1 april wordt Jurriaan Pouw (45) de nieuwe financiële topman van retailer HEMA. Pouw, die accountancy en management accounting studeerde, volgt Joost de Beijer op. Die is na twee jaar toe aan een nieuwe uitdaging.
Lees verder »
Ziekteverzuim duurt weer korter
Het lange verzuim, dat sinds de komst van Covid-19 in 2020 aanzienlijk was opgelopen, maakt plaats voor kort verzuim. Dat constateert arbodienstverlener en re-integratiespecialist HCS op basis van eigen cijfers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nooit meer werkdruk voor accountants. Iedere BTW-maand.

Hoe heb jij de werkdruk van de afgelopen maand ervaren? 70% van de accountants geeft aan te veel werkdruk te ervaren tijdens de BTW-maand. Dat is behoorlijk. Tijd dus om de piekdrukte te voorkomen in de volgende BTW-maand. Deze 5 tips gaan je helpen.

Lees verder »
RA niet partijdig bij meningsverschil tussen klanten
Klanten die onderling een financieel geschil krijgen: accountants gaan regelmatig onderuit zodra ze tussen twee vuren komen te zitten. Een ondernemer met een mondhygiënepraktijk had in een samenwerkingsovereenkomst een gelijke kostenverdeling met een tandarts afgesproken, maar die raakte daar gaandeweg ontevreden over.
Lees verder »
Linkse oppositie komt met initiatiefvoorstel vermogensbelasting
PvdA, GroenLinks en SP mengen zich in de verhitte discussie over de box 3-heffing die ontstaan is na het kerstarrest van de Hoge Raad, door een initiatiefvoorstel aan te kondigen ‘om een eerlijke vermogensbelasting in te voeren.’
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ABN AMRO mocht bankrelatie met Odebrecht-verdachten beëindigen, registratie familie op risicolijst niet gepast
Douma: Van der Vegte wekte schijn van belangenverstrengeling
Loonkostensubsidie zorg opgeschort na verdenking miljoenenfraude
‘Circulaire economie vraagt om andere verslaggeving’
OPLEIDINGEN
Fiscale en civielrechtelijke aspecten van thuiswerken: alles op een rij (webinar):
Extendum
10 februari 2022
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
16 februari 2022
Fiscale toekomst in onrustige tijden
NBA
14 april 2022
VACATURES
Supervisor Assurance
CROP
Amersfoort
Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
(Zelfstandig) assistent-accountant
van de Kamp & van Gelder
Soest
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN