Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 27 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fiscale wensen kabinet in gevaar door ICT-problemen fiscus
De ICT-systemen van de Belastingdienst piepen en kraken. Het duurt nog zeker tot 2026 voor die vervangen zijn. Btw-inning en inkomstenbelasting zijn het kwetsbaarst. Dat zei directeur informatievoorziening Koos Veefkind in een technische briefing voor de Vaste Kamercommissie van Financiën.
Lees verder »
Deadline gemist: ruim 4% moet NOW-1 terugbetalen
Bijna zesduizend werkgevers hebben niet voor 10 januari een verantwoording ingediend bij het UWV voor hun NOW-1 aanvraag. Zij moeten hun ontvangen voorschot nu terugbetalen. In totaal gaat het om zo’n 160 miljoen euro.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
ETL breidt weer uit, nu in de Randstad
ETL Nederland heeft ABC Accountants & Adviseurs met vestigingen in Barendrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam toegevoegd aan de groep.
Lees verder »
IMA: dit zijn de nieuwe vaardigheden van accountants
In een adviesrapport beschrijft IMA (Institute of Management Accountants) de managementaccountingvaardigheden die alle beginnende accounting- en corporate finance professionals moeten hebben om relevant en invloedrijk te zijn in het huidige digitale tijdperk. Het IMA roept hogescholen en universiteiten op om zowel een inleidende als een gevorderde managementaccountingcursus verplicht te stellen voor alle accountingstudenten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met RSM

Of je nu in de startblokken staat van jouw carrière of meer ervaren bent, voor jou is er volop ruimte om je te ontwikkelen en je eigen pad te bewandelen. Word de professional die jij wilt zijn! Bij RSM hebben we vacatures op het gebied van Audit, Tax en Consulting binnen onze 9 vestigingen. Maak kennis met RSM en maak tevens kans op jouw eigen gepersonaliseerde sneakers.

Lees meer over de wereld van RSM »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Zorg voor tijdige opgave uitbetaalde bedragen aan derden
Heb je cliënten die in 2020 bedragen hebben uitbetaald aan derden? Denk er dan aan dat zij hiervan uiterlijk 31 januari 2021 opgave doen bij…
Lees verder »
Dekkingsgraad pensioenfondsen hoger dan in jaren
Stevige beleggingswinsten in combinatie met een stijgende rente zorgen bij pensioenfondsen voor hoge dekkingsgraden. Bij ABP is die gestegen van 93,5% naar boven 110%, de hoogste stand in tien jaar. Maar indexatie komt er nog niet.
Lees verder »
CBb laat berisping Accountantskamer voor foutieve boeking aanspraken uittredend aandeelhouders in stand
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het bezwaar van een RA tegen een berisping door de Accountantskamer afgewezen. Die oordeelde terecht dat de RA zonder goede onderbouwing een vordering opnam als eigen vermogen in de jaarrekening van een organisatie van deurwaarders.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Chronisch ziek en werk: alle subsidies en regelingen op een rij

Accountant, heeft u klanten met een chronisch zieke medewerker in dienst? Of klanten die erover denken iemand met een chronische ziekte aan te nemen? Met deze subsidies en regelingen kan uw klant een chronisch zieke medewerker in dienst nemen of houden.

Lees verder »
Geen NOW-steun voor medewerker die nul euro verdient
Voor werknemers die volgens de loonaangifte een inkomen van € 0 hebben, kan geen NOW-steun worden aangevraagd. Dat oordeelt de Centrale Raad van Beroep over de steunaanvraag van een dga van een advocatenkantoor voor zijn dochter.
Lees verder »
Celstraf geëist voor vervalsen accountantsverklaring
Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, tegen een vrouw die onder meer wordt verdacht van subsidiefraude en het vervalsen van een accountantsverklaring.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Accountants moeten partnermodel op de schop nemen’
Dit vinden ondernemers van de versoepelingen
Definitieve versie RGS 3.4 gepubliceerd
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
16 februari 2022
Verslaggeving van kleine organisaties zonder winststreven en kleine fondsenwervende organisaties
Extendum
6 februari 2022
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2022
VACATURES
Ervaren assistent-accountant en afgestudeerde AA-er
WEA Accountants & Adviseurs
Gouda
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Staff Compilation
CROP
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN