Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Flinke clash curatoren Imtech en KPMG’ers
Hebben de KPMG-accountants die de cijfers van Imtech controleerden hun rug recht gehouden of zijn ze ‘als kleine kinderen naar huis gestuurd’ nadat ze eind 2012 bij Imtech aan de bel trokken over mogelijke fraude bij het beursfonds?
Lees verder »
Kabinet wil af van vermogenstoets in Tozo
Premier Rutte had maandagavond tijdens de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen een flinke verrassing in petto: het kabinet wil bij nader inzien toch af van de vermogenstoets die per 1 oktober zou worden verbonden aan de Tozo-regeling voor zelfstandigen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
PEPPOL: juist nu elektronisch factureren!

Met PEPPOL kun je sneller, betrouwbaarder en goedkoper factureren. Via dit internationale netwerk is het namelijk mogelijk om elektronische facturen (digitale facturen) eenvoudig, snel en veilig uit te wisselen. In dit whitepaper lees je alles wat je moet weten over de voordelen van PEPPOL en e-factureren. Download de whitepaper!

Lees verder »
Nieuwe blogger Machiel Gosschalk: ‘Accountant kan meer doen voor het familiebedrijf’
Machiel Gosschalk is adviseur familiebedrijven bij EY én de zevende generatie uit een ondernemersfamilie. Zijn missie: zorgen dat meer familiebedrijven het langer volhouden. Goed advies van accountants en fiscalisten is daarbij volgens hem cruciaal. ‘Het gaat vaak over het bedrijf, maar het moet allereerst over de familie gaan.’ In een reeks blogs en vlogs op deze website neemt hij de lezer de komende maanden mee. Naar de ziel van het familiebedrijf.
Lees verder »
Machiel en de ziel van het familiebedrijf (1). Houvast in tijden van crisis
Mooi is dat. Ik sprak laatst een bevlogen ondernemer. Een echte inspirator die altijd kansen ziet en vol energie zijn familiebedrijf probeert klaar te stomen voor de volgende generatie. Hij had zichzelf op alle fronten ontwikkeld en overal wel een boek over gelezen. Maar nu moest ook hij toegeven dat niks of niemand hem had kunnen voorbereiden op de afgelopen maanden. Met de uitbraak van het coronavirus zijn de zorgen in veel gevallen fors toegenomen. Hoe redden onze familiebedrijven zich?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is een delicate kwestie! Kunt u uw cliënt voldoende adviseren?

Erfrecht is een delicate kwestie. Als je je cliënt verkeerd adviseert kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Erfrecht goeroe Bernard Schols praat je op 26 oktober bij over alles wat je moet weten over het erfrecht. Na deze cursus ben je in staat om je cliënt een zo optimaal mogelijk advies te geven, waarmee je cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Lees verder »
De aangescherpte coronamaatregelen: wat mag er nog wel en wat niet?
Tijdens een persconferentie van minister-president Rutte en minister de Jonge zijn maandagavond nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees hier welke maatregelen er worden genomen.
Lees verder »
Ruime verdubbeling elektrische kilometers
Het aantal kilometers dat in 2019 is afgelegd door volledig elektrische auto’s is meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het CBS. Nederlandse personenauto’s legden in 2019 opnieuw een record aantal kilometers af: ruim 122,5 miljard.
Lees verder »
SASB benoemt KPMG-partner Mark Vaessen in het bestuur
De Sustainability Accounting Standards Board (SASB) heeft Mark Vaessen van KPMG benoemd in het bestuur. De SASB is een onafhankelijke organisatie die standaarden vaststelt voor de verslaglegging van niet-financiële prestaties van ondernemingen.
Lees verder »
Hoekstra: audit only is voor het kabinet geen taboe
Over één ding lijkt iedereen het in de Tweede Kamer wel eens: met het in maart door het kabinet voorgestelde pakket aan maatregelen om (vooral de controlepraktijk in) de accountancy te hervormen wordt niet keihard ingegrepen, maar ook zeker niet niks gedaan. Of dat voor nu voldoende is of juist veel te weinig: daarover verschillen […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Dé perfecte ICT-straat bestaat niet: welke aanpak past bij jou?

Een succesvol advieskantoor kan niet zonder een passende ICT-straat. Het helpt om efficiënter samen te werken met je klanten, wendbaar te zijn en zo concurrentievoordeel te realiseren. Uit gesprekken met advieskantoren blijkt dat dé perfecte softwarestraat niet bestaat. Ze maken onderscheid tussen een klantgedreven, organisatiegedreven en hybride aanpak. In dit blog beschrijven we deze 3 […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA-stichting wees karrenvracht steunverzoeken terecht af
Jan Bouwens: ‘Verhalen over stijgende accountantskosten helpen ons niet vooruit’
PERSONALIA | Danny Istha en Steven van der Ven nieuwe partners Mazars
‘Technisch mankement’ dupeert flexbranche bij NOW-aanvraag
OPLEIDINGEN
Richtlijnen voor de jaarverslaggeving in het mkb *vernieuwd*
NBA Opleidingen
8 oktober 2020
Vaktechnische Actualiteiten (5)
Fiscount
12 oktober 2020
Post bachelor Controlling
HAN
29 oktober 2020
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN