Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 5 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Forse kritiek Raad van State op Wet toe­komst ac­coun­tan­cy­sec­tor
De Raad van State betwijfelt of Audit Quality Indicators (AQI’s) meer inzicht gaan geven in de kwaliteit van de wettelijke controles. Bovendien zet het adviesorgaan grote vraagtekens bij de in de nieuwe Wet toe­komst ac­coun­tan­cy­sec­tor opgenomen resultaatsverplichting, die stelt dat het kwaliteitsbeheersingssysteem van accountantsorganisaties ernstige tekortkomingen van individuele accountants in wettelijke controles zou moeten voorkomen.
Lees verder »
Celstraffen wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude in zaak Eurocommerce
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft hoofdverdachte Ger Visser in de Eurocommerce-zaak veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en drie maanden wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Het hof acht bewezen dat de oud-bestuurder huurovereenkomsten vervalste om daarmee financiering voor Eurocommerce los te krijgen. Ook onttrok Visser in het zicht van het faillissement vermogen aan Eurocommerce […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Basecone | Twee stappen vooruit, géén stap terug

Is overstappen moeilijk? Geeft het veel stress? Dat hoeft niet! Download onze whitepaper overstappen en lees 5 tips om overstappen eenvoudig te maken. Lees praktijkverhalen van andere accountants en zorg voor rust in de tent bij jouw overstap.

Lees verder »
Van Rij geeft update over invoering btw-nultarief op groente en fruit
Staatssecretaris Van Rij heeft gereageerd op een verzoek van de Tweede Kamer om toe te lichten hoe hij uitvoering wenst te geven aan de motie Koffeman c.s. In deze motie wordt verzocht om op een zo kort mogelijke termijn de btw op groente en fruit af te schaffen, te beginnen met onbewerkte groente en fruit, […]
Lees verder »
Strafproces in miljardenzwendel rond Wirecard gaat beginnen
Bijna tweeënhalf jaar na de ondergang van het Duitse fintechnedrijf Wirecard begint deze week het strafproces tegen de voormalig topman Markus Braun. Het openbaar ministerie beschuldigt de Oostenrijkse manager en twee medeverdachten, voormalig Wirecard-leidinggevenden, ervan banken en kredietverstrekkers in totaal 3,1 miljard euro te hebben ontfutseld met behulp van vervalste balansen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Tijdens deze masterclass op 8 december geven Marja van den Oetelaar en Patrick Wille je antwoord op de vraag wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Daarnaast worden de verschillen tussen de diverse EU-landen behandeld én hoor je hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen. Inclusief het European VAT Handbook.

Lees verder »
‘Schrap fiscale straf op arbeidsongeschiktheid’
Omdat arbeidsongeschikten geen gebruik mogen maken van de arbeidskorting krijgen zij netto een kwart minder geld binnen dan werkende mensen die hetzelfde brutoloon hebben. Zij betalen tot drie keer meer belasting over hun inkomen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarde toevoegen als accountant? Zet je sectorkennis in!

Hoe voeg je meer waarde toe voor je klanten? Uit het ondernemersonderzoek voor accountancydiensten 2022 blijkt dat er volop kansen liggen voor jou als accountant of administrateur. Een van die kansen is het inzetten van sectorspecifieke kennis bij klanten. Gemiddeld scoren accountants momenteel slechts een 6,5 voor het delen van deze kennis. Genoeg ruimte voor […]

Lees verder »
Belastingadviseur verzweeg inkomsten voor fiscus na verkoop aandeel accountantskantoor
De Belastingdienst heeft terecht een navorderingsaanslag IB/PVV en een forse vergrijpboete opgelegd aan een gepensioneerde belastingadviseur, oordeelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De man verkocht in 2012 zijn aandeel in een belastingadvies- en accountantskantoor en kreeg dat jaar onder meer drie ton voor de goodwill en ruim €45.000 winstaandeel op zijn rekening gestort.
Lees verder »
Kantonrechter weigert ontslagverzoek BDO, herplaatsing nog mogelijk
De rechtbank Den Haag heeft een verzoek van BDO afgewezen om de arbeidsovereenkomst van een Senior Policy Advisor te ontbinden. De vrouw kreeg het flink aan de stok met de collega waarmee ze de afdeling Regulatory and Public Policy Affairs vormde, volgens haar omdat hij haar dwarszat toen ze van haar ouderschapsverlof gebruik wilde maken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Mazars benoemt Erna Versteegden en Mariëtte Turkenburg in Raad van Commissarissen
Werkgever mocht overuren compenseren met niet-gewerkte uren
PwC: publieke sector moet nog flinke stappen zetten met ESG in jaarverslagen
Personalia | De novembertransfers in de accountancy
OPLEIDINGEN
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en ZZP’ers – 1 december 2022
The Legal Company
Cursus Tax & Technology: belastingcontrole, data-analyse en steekproeven
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
6 december 2022
Masterclass BTW verschillen in diverse EU-landen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 december 2022
VACATURES
Manager Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Nieuwegein/Utrecht
Fiscalist (24-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Manager Accountancy en Advies
HLB Witlox Van den Boomen
Waalre, Val;kenburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN