Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 22 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Geen accountantscontrole op coronawinst ziekenhuizen’
Ziekenhuizen kunnen ‘coronawinst’ maken op de compensatieregeling voor covid zonder dat accountants aan de bel trekken. In de verpleging en verzorging kan dit niet. Het verschil tussen cure en care is opvallend, zegt accountant Chris van den Haak, partner bij BDO, tegen Zorgvisie.
Lees verder »
Telefoonbedrijven deden onvoldoende onderzoek naar klanten
Het Openbaar Ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek afgerond naar verschillende groothandels in telefoonkaarten en mobiele telefoons. De bestuurders van de bedrijven moeten naast een taakstraf ook in totaal 220.000 euro aan boetes betalen. Uit het strafrechtelijk onderzoek blijkt dat de bedrijven van 2012 tot en met 2016 onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar klanten en contante betalingen niet […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe digitaal zijn Nederlandse administratie- en accountantskantoren?

Nederlandse administratie- en accountantskantoren hebben bijna driekwart van hun bedrijfsprocessen gedigitaliseerd. Bij een derde zit digitalisering zelfs in de kern van hun organisatie. Het merendeel werkt in de cloud. Dit blijkt uit een online steekproef door Kien Onderzoek, in opdracht van Visma Software en accountancyplatform Accountancy Vanmorgen. De resultaten zijn nu beschikbaar in de Visma Digitaliseringsindex Accountancy 2021

Lees verder »
Financieel adviseur voelt zich ‘gepakt’ door AFM
Onlangs legde de AFM een financieel advieskantoor een last onder dwangsom op van 2000 euro per dag wegens niet voldoen aan de informatieplicht. Eigenaar Alex van Zanten zegt zich ‘gepakt’ te voelen.
Lees verder »
Belastingdienst opent eerste van tien steunpunten
In het stadhuis in Terneuzen is woensdag het eerste steunpunt van de Belastingdienst geopend. Bij zo’n steunpunt kunnen burgers vragen stellen over belastingzaken. Volgens de Belastingdienst is er veel behoefte aan persoonlijk contact.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hey accountant! Heb jij altijd TIJD te kort?

Boek tijdwinst als accountant en ga het najaar in met meer TIJD. In ons gratis magazine vind je o.a. 4 softwaretips voor accountants om minstens 8 uur p.w. te besparen. TIJD die je o.a. kunt besteden aan aandacht voor je klanten of groei van je kantoor.

Download TIJD magazine #2 gratis! »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Maak nog gebruik van de aftrek scholingsuitgaven
Heb je cliënten die van plan zijn om een dure studie te doen die kwalificeert voor de huidige aftrek scholingsuitgaven. Attendeer hen erop dat deze…
Lees verder »
Pensioenfondsen hoeven waarschijnlijk niet te korten
De kans dat grote pensioenfondsen als ABP, PME en PFZW komend jaar de pensioenen moeten korten, is aanzienlijk kleiner geworden.  Toch blijven de fondsen voorzichtig.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Volledig digitaal een BV oprichten!

Op 31 juli 2019 is de EU-richtlijn ‘Gebruik van digitale instrumenten en processen in het kader van het vennootschapsrecht’ (RI. (EU) 2019/1151) in werking getreden. Als gevolg hiervan kan er vanaf uiterlijk 21 augustus 2021 volledig digitaal een BV worden opgericht.

Lees verder »
Onvrede over RA na verkoopdeal uitzendbureau, maar uitblijven contact niet tuchtrechtelijk verwijtbaar
Persoonlijk contact met de klant is in principe wel nodig als de accountant de jaarrekening van die klant samenstelt. Maar is het ontbreken daarvan ook altijd tuchtrechtelijk verwijtbaar? Over die vraag boog de Accountantskamer zich onlangs.
Lees verder »
Gepensioneerd echtpaar betaalt veelvuldig met Zwitserse bankpas, fiscus ontdekt belastingontduiking
Het Openbaar Ministerie heeft een strafbeschikking van ruim 1 miljoen euro opgelegd aan een gepensioneerde man uit Eindhoven. Het OM verwijt hem belastingontduiking, door in strijd met de werkelijkheid namens hem en zijn echtgenote aangifte te doen als buitenlands ingezetenen.
Lees verder »
Accountant Belastingdienst spant zaak aan over mobiliteitstoeslag, rechter geeft fiscus gelijk
Een bij de Belastingdienst werkzame accountant/fiscalist vindt dat ze recht heeft op mobiliteitstoeslag, nadat ze van het kantoor Breda naar Utrecht verhuisde. Haar werkgever was het daar niet mee eens, waarop de vrouw er een zaak over aanspande bij de rechtbank Midden-Nederland.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
STAP-budget aanvragen kan pas vanaf 1 maart 2022, eerst proefperiode
Shell gaat in beroep in klimaatzaak
OPLEIDINGEN
Risicogericht samenstellen; iets voor jou?
Fiscount
9 september 2021
Cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 november 2021
Wwft
Register Belastingadviseurs
28 september 2021
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Ondernemende Belastingadviseur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Partner & Externe Accountant
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN