Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 7 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Gesprekken gaande over kwijtschelding coronaschulden ondernemers
Het kabinet is terughoudend met kwijtschelding van coronaschulden bij ondernemers, maar lijkt wel bereid te zijn om samen met private schuldeisers naar oplossingen te zoeken voor problematische schulden. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën zit daarover de komende weken om de tafel met accountants, banken en andere private schuldeisers
Lees verder »
Haags administratiekantoor centraal in onderzoek naar belastingfraude met valse facturen
Een 45-jarige ondernemer met een administratiekantoor in  Den Haag is hoofdverdachte in een grote belastingfraudezaak, meldt de FIOD. Op 18 en 31 mei en 2 juni heeft de opsporingsdienst in totaal 13 personen aangehouden en verhoord. Zij worden verdacht van (gewoonte) witwassen, valsheid in geschrift, oplichting en belastingfraude.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat wordt jouw route naar AA-accountant?

Wil jij de voordelen van 1 geïntegreerde opleiding waarin theorie en praktijk volledig op elkaar zijn afgestemd? Of focus je liever eerst op de theorie? Of zoek je een korte opleiding waarmee je kunt instromen in een post-hbo accountancyopleiding? De Hogeschool Arnhem Nijmegen is dé plek voor accountancy opleidingen. Gratis adviesgesprek.

Bekijk het aanbod »
Vervanging fiscale aftrek scholingsuitgaven door STAP-budget waarschijnlijk per 1 januari 2022
Op dit moment is de inschatting dat het haalbaar is de Subsidieregeling STAP-budget begin 2022 op een verantwoorde wijze in te voeren ter vervanging van de fiscale aftrek scholingsuitgaven. Dat melden staatssecretaris Vijlbrief en minister Koolmees aan de Eerste en Tweede Kamer. Uiterlijk 2 juli 2021 moet duidelijkheid bestaan of de fiscale aftrek van scholingsuitgaven […]
Lees verder »
G7-landen bereiken historisch akkoord over vennootschapsbelasting
De G7-landen hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt over een wereldwijde minimumbelasting voor bedrijven. Daarmee krijgen Europese landen meer rechten om bijvoorbeeld Amerikaanse techondernemingen als Facebook en Amazon te belasten. Het akkoord legt ook een bodem onder de vennootschapsbelasting wereldwijd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Reisbureauregeling en BTW, inclusief de gevolgen van de corona crisis voor de reisbranche

Wat zijn de gevolgen van de HvJ EU arresten Alpenchalets en Skarpa Travel? Op wie is een reisbureauregeling van toepassing? Waarover is de ondernemer btw verschuldigd? Is btw op ingekochte reishandelingen nog volledig aftrekbaar? Wordt de marge-btw berekend per reis of per tijdvak? Wat zijn de gevolgen van de corona crisis voor de reisbranche (denk aan vouchers, kortingsbonnen etc.). Marco de Weerd praat je bij op 22 juni.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Pensioenfondsen richten zich ook op online platformbedrijven

De Hoge Raad oordeelde onlangs dat Booking.com een online reisagent is in de zin van het verplichtstellingsbesluit van het pensioenfonds voor de Reisbranche. Wat de gevolgen daarvan zijn voor de online reisreus en overige platformbedrijven? Het vizier van pensioenfondsen op ondernemingen die zich verplicht moeten aansluiten, richt zich nu ook op hen.

Lees verder »
KvK mag toegang tot handelsregister nog niet beperken
De Kamer van Koophandel mag voorlopig nog niet de toegang tot het handelsregister beperken. Dat heeft de Rechtbank Midden-Nederland uitgesproken in een kort geding dat was aangespannen door de Vereniging voor zakelijke B2B informatie (VVZBI), waarin zes grote aanbieders van bedrijfsinformatie zich hebben verenigd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bereid je voor op de nieuwe btw-regels voor webshops

Door de nieuwe Europese e-commerce regels voor btw per 1 juli is er werk aan de winkel. Voor accountants en voor ondernemers met een webwinkel. Zorg jij ervoor dat ook jouw klant goed is voorbereid? In dit blog van Twinfield lees je meer over de nieuwe regels.

Lees verder »
Zwartwerkende belastingadviseur hoeft van Hoge Raad niet achteraf administratie op te stellen
Een man die volgens de Belastingdienst duizenden aangiftes heeft verzorgd voor anderen zonder de inkomsten op te geven, hoeft niet meer achteraf een administratie op te stellen, zo oordeelt de Hoge Raad.
Lees verder »
Vijlbrief ziet geen box 2-lek
Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) is niet bang dat vermogende Nederlanders box 3-heffing ontvluchten door geld over te hevelen naar box 2 – het zogeheten box 2-lek. Hij antwoordt dat op Kamervragen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
RVO waarschuwt voor phishingmails rondom TVL-regeling
PERSONALIA: Voormalig officier van justitie Yolanda van Setten naar Deloitte
Een op zeven beslissers ziet geen graten in fraude zakenpartner
Booking.com buigt voor kritiek: staatssteun wordt terugbetaald
OPLEIDINGEN
Online lunchsessie: Thuiswerken; rechten en plichten 10 juni 2021
The Legal Company
10 juni 2021
Yuki Expert Sessions met Arjen Banach: Over het succes van innovatie en werkgeluk
Yuki
17 juni 2021
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
VACATURES
Gevorderde assistent accountancy MKB- Beek -Maastricht
acconavm
Beek - Maastricht
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Zelfstandig Assistent Accountant, Barendrecht
Visser & Visser
Barendrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN