Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 6 februari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Grant Thornton leurt met onderdelen Tata Steel Nederland’
Grant Thornton zoekt kopers voor onderdelen van Tata Steel Nederland zonder dat de Nederlandse directie en Nederlandse raad van commissarissen daarvan weten. Het accountantskantoor is ingehuurd door Tata Steel Europe.
Lees verder »
Patricia Paay versus administratiekantoor Osuro
TV-diva Patricia Paay heeft een kort geding aangespannen tegen administratiekantoor Osuro. Ze eist dat beslagleggingen op haar huis en twee uitbetalingen worden opgeheven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe procesdigitalisering het werken leuker maakt (en efficiënter)

Hoornwijck Groep is deelnemer aan het No hands Lab. Daar werken accountants en boekhouders samen met ontwikkelaars om de boekhoudsoftware van Exact te verbeteren. “Wij kunnen nu al 60% efficiënter werken en het werk wordt leuker.”

Lees alles over de leuke aspecten van No hands accounting

Lees verder »
NBA trapt community Planet Finance af  
Als vervolg op de ‘groene brigade’ van de NBA, waarin werd nagedacht over de rol van accountants en financials rondom duurzaamheid, is de community ‘Planet Finance’ van start gegaan.
Lees verder »
Steeds meer meldingen datalekken
In 2019 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens bijna 27.000 datalekmeldingen. Dat is een stijging van 29 procent ten opzichte van 2018.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU

Al jarenlang dé masterclass voor BTW specialisten. Vergroot op 11 februari uw praktijkkennis en discussieer mee over de belangrijkste BTW jurisprudentie en lopende procedures bij het HvJ EU. Herman van Kesteren, Wilbert Nieuwenhuizen en Redmar Wolf behandelen o.a. Ondernemerschap, Tarieven, Maatstaf van heffing, Vrijstellingen, Onroerende Zaken. Beoordeeld met een 8,3!

Lees verder »
Accounting en fiscale studies domineren ranglijst arbeidsmarktpositie
Studenten tandheelkunde hebben na hun studie de meeste kansen op een baan, maar daarna volgen afgestudeerden in Fiscale economie, Econometrie, Accounting en Fiscaal recht. Dat blijkt uit een door het UWV gepubliceerde ranglijst van hbo- en wo-opleidingen over de startpositie op de arbeidsmarkt.
Lees verder »
Verplicht gebruik eHerkenning wellicht ook voor burgers
Het is mogelijk dat burgers net als bedrijven in de toekomst moeten gaan betalen voor het doen van belastingaangifte. Dat heeft minister Knops van Binnenlandse Zaken woensdag in de Tweede Kamer gezegd naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over eHerkenning.
Lees verder »
Extra kosten door afkeurende accountantsverklaring inzet twist pensioenfonds en Centric
Het pensioenfonds Tandtechniek probeert extra kosten die zijn gemaakt door een afkeurende accountantsverklaring bij de pensioenafdeling van automatiseerder Centric te verhalen op dat bedrijf
Lees verder »
Hoogte dekking aov zzp’er strijdpunt sociale partners
Organisaties van werkgevers, werknemers en zzp’ers zijn dichtbij overeenstemming over de nieuwe verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp’ers. Dit weekend willen de betrokken partijen een akkoord sluiten, maar de hoogte van de uitkering en het moment waarop die ingaat is nog een strijdpunt.
Lees verder »
Mobiliteitsbudget: populair bij werkgever en werknemer?
Met een mobiliteitsbudget kan een werknemer zijn eigen mobiliteitskeuzes maken om zakelijke kilometers mee af te leggen. Is zo’n reiskostenbudget populair?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, wat is jouw adviesrol in webwinkelkoppelingen (1)

In het eerdere blog over webwinkelkoppelingen beschrijft Mark Harmsma van Twinfield over het belang van goed functionerende webwinkelkoppelingen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuwe wet Zelfstandigen in aantocht: de drie meest relevante vragen voor opdrachtgevers

Door de strengere regels voor flexibele arbeid in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is vanaf 1 januari 2020 een toenemende vlucht te verwachten van werkgevers naar de inhuur van (schijn)zelfstandigen. Hierdoor ontstaat tussen bedrijven onderling maar ook tussen werknemers oneigenlijke concurrentie op het vlak van arbeidsbeloning en voorwaarden. Minister Koolmees heeft daarom als prioriteit […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bijtelling betalen in 2020: ja of nee?
Systeem voor opsporen (belasting)fraude strijdig met privacy
Tante Agaath-regeling wellicht nieuw leven ingeblazen
OPLEIDINGEN
Webinar “Nieuws & tips voor de accountant”
Visma
12 februari 2020
Praktijkdiploma Assistent-Accountant
Markus Verbeek Praehep
17 februari 2020
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
2 maart 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Fiscalist / Product Manager
Exact
Delft
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN