Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 28 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Grote onzekerheid bij branches over overlevingskansen bedrijven
Bedrijven die nog weinig effecten ervaren van de coronacrisis zijn bijna niet meer te vinden. Vooral de mogelijkheid tot uitstel van belastingen en de NOW worden als goede en passende steunmaatregelen gezien, maar in veel branches wordt betwijfeld of het huidige steunpakket voldoende is. Dat komt naar voren uit een enquête onder de leden van […]
Lees verder »
Eerste voorbeeldrapporten 2019 gepubliceerd
De NBA heeft de eerste voorbeeldrapporten 2019 gepubliceerd. Het gaat om de voorbeelden voor de inrichtingsjaarrekening voor de micro rechtspersoon, de kleine rechtspersoon en de middelgrote rechtspersoon.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kunt u uw cliënten in deze tijd optimaal ondersteunen?

Werken uw cliënten nog niet met cloudsoftware of werkt u nog niet online samen? Wij organiseren wekelijks een gratis webinar. Daarin helpen we u graag op weg en laten we zien hoe u deze digitale transitie snel kunt realiseren.
Meld u nu aan voor het gratis webinar>>

Lees verder »
Corona | Overbruggingskrediet voor startups en scale-ups
Vanaf 29 april kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL). Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. Dat meldt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK).
Lees verder »
Oude browserversie? Dan vanaf 1 mei mogelijk geen toegang meer tot websites fiscus
Vanaf 1 mei kan met sommige verouderde browsers geen bezoek meer worden gebracht aan de websites en portalen van de Belastingdienst, meldt de fiscus.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Fraude en geheimen

12 mei 2020 • PE 3 • 15.00-17.45 uur
In deze workshop leren we u over de psychologie van geheimen en tonen we hoe geheimen en frauduleus gedrag zich met elkaar verhouden. Als deelnemer krijgt u inzicht in de gedragskundige randvoorwaarden voor fraude.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Actualiteiten dga en loonheffingen

Tijdens de huidige coronatijd krijg ik veel vragen over de dga, bijvoorbeeld over het gebruikelijk loon maar ook over de NOW en de verzekeringsplicht. Na mijn artikel over de verzekeringsplicht van de DGA zijn over het laatste enkele relevante uitspraken gepubliceerd. Hoog tijd om je weer bij te praten. Om te beginnen bij actualiteiten ten […]

Lees verder »
Jacco Oudhof nieuwe partner bij BDO
BDO versterkt zijn Accountancy & Bedrijfsadvies-praktijk met Jacco Oudhof als nieuwe partner. Hij zal in die hoedanigheid de Accountancy & Bedrijfsadvies-praktijk in Oost-Nederland gaan versterken. Oudhof werkte tot 2014 als partner bij KPMG. In 2015 richtte hij softwarebedrijf Dapas op. 
Lees verder »
Sterkste prijsdaling motorbrandstoffen sinds 2008
De prijzen van motorbrandstoffen aan de pomp zijn over maart 2020, tijdens het begin van de coronacrisis in Nederland, gemiddeld met 6,1 procent gedaald ten opzichte februari 2020. Dat is de sterkste gemeten daling sinds november 2008, toen de brandstofprijzen ten tijde van de kredietcrisis op maandbasis met 9,4 procent daalden.
Lees verder »
Corona | Zes nieuwe fiscale steunmaatregelen
Het kabinet heeft vrijdag zes nieuwe (belasting)maatregelen aangekondigd om voornamelijk ondernemers te ondersteunen. Zo komt er een verlaging van het gebruikelijk loon bij omzetdaling, versoepeling van het urencriterium en een ruimere verliesverrekening. De vrije ruimte in de werkkostenregeling wordt eenmalig verhoogd, de inwerkingtreding van het wetsvoorstel Wet excessief lenen bij eigen vennootschap wordt uitgesteld en […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Minox kiest voor financieringsoplossing Finturi

Gebruikers van het online boekhoudpakket Minox kunnen vanaf nu binnen 24 uur hun facturen gefinancierd krijgen via het Finturi-platform.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Nieuwe RJ-uiting over impact coronavirus op jaarverslaggeving 2019
AFM vraagt minister kantoren verantwoordelijk te maken voor kwaliteit wettelijke controles
Corona | NBA werkt aan standaarden voor accountantsverklaring NOW-regeling
Corona | Werk zat: bootverkopers
OPLEIDINGEN
Webinar HR meets Marketing
Afas Software
4 mei 2020
Webinar: Customers the day after tomorrow
Yuki
6 mei 2020
Webinar: corona en privacy; do’s & don’ts rondom thuiswerken, opvragen van informatie en meer
Fiscount
11 mei 2020
VACATURES
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN