Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 21 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
HET JAAR VAN (3) Kris Douma: ‘Ik zie aan alle kanten dat de sector zich bewust is van de noodzaak het vertrouwen in het beroep te herstellen’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Kris Douma, die onlangs werd verkozen tot nieuwe voorzitter van de NBA.
Lees verder »
Op de dag van de aandeelhoudersvergadering: de jarenlange neergang van Accon avm
Vandaag houdt Accon avm zijn aandeelhoudersvergadering. Als die volgens plan verloopt, en controlerend accountant Mazars de nieuwe jaarstukken ook goedkeurt, zal de nummer 10 van de AV-Top 50 de juiste jaarstukken over 2020 kunnen publiceren. Tijd voor een analyse: wat ging er de afgelopen jaren strategisch mis bij Accon avm?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gemeenten moeten in januari 2022 btw declareren bij het btw-compensatiefonds. De do’s en don’ts

Joep Swinkels behandelt op 18 januari de aandachtspunten over het recht op compensatie van btw bij het btw-compensatiefonds. Ook bespreken we de ORINCO-methode waarmee zonder dure hulpmiddelen op eenvoudige wijze het gemeentelijk mengpercentage kan worden bepaald. Win gratis een berekening over een jaar naar keuze.

Lees verder »
Waarom niet-OOB kantoren zich niet moeten laten verrassen door de Wta
De Wet toekomst accountancysector die in januari in werking treedt, heeft grondige impact op alle niet-OOB-kantoren. Een puur juridische aanpassing is onvoldoende, betogen ervaringsdeskundigen Arno Pouw en Erik van der Zee. ‘Om de werkwijzen en cultuur te veranderen en te borgen dat voldaan wordt aan veeleisende regelgeving, is meer inspanning nodig.’
Lees verder »
Gemeentebelastingen stijgen volgend jaar beperkt
Huiseigenaren betalen volgend jaar gemiddeld bijna € 851 aan onroerendezaakbelasting (ozb), afvalstoffen- en rioolheffing. Dat is 2,1% meer dan dit jaar, maar een minder grote stijging dan in voorgaande jaren. Zowel in 2020 als in 2021 stegen de gemeentelijke woonlasten twee keer zo hard, met gemiddeld 5%.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tijd om over te stappen van HR- en salarispakket?

Je bent de spin in het web van je klanten, je ontzorgt ze zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dat doe je door het leveren van een foutloze salarisadministratie, maar ook steeds vaker door het leveren van adviezen. Ondersteunt jouw pakket je volledig in deze rol of is het tijd om over te stappen?

Ontdek 6 signalen »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Voorkom bijbetaling vennootschapsbelasting met belastingrente
Maak een reële inschatting van de verschuldigde Vpb in 2022 voor je klanten en voorkom dat aan hun bv’s een te lage voorlopige Vpb-aanslag wordt…
Lees verder »
AFM ziet veel misgaan bij ‘finfluencers’
Finfluencers houden zich niet altijd aan de regels, bijvoorbeeld omdat ze onzorgvuldige aanbevelingen doen en beleggingsadvies geven. Ook worden risicovolle producten aangeprezen en zijn ze niet altijd transparant over hun eigen belangen en vergoedingen die ze krijgen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 ingrediënten voor een succesvol advieskantoor

Een goed eindproduct begint met een perfecte basis. Een smaakvol gerecht met een basisrecept en zo ook een waardevol advies met een efficiënte backoffice. Lees verder en ontdek welke ingrediënten nog meer de basis vormen voor het datagedreven advieskantoor.

Lees verder »
Twee jaar doorhaling voor AA die hertoetsing bleef uitstellen
Een AA die met de NBA jarenlang niet tot een afspraak kwam voor de hertoetsing van zijn kantoor, is door de Accountantskamer voor twee jaar doorgehaald. Er was sprake van onwil en de coronamaatregelen zijn onvoldoende excuus voor het herhaalde uitstel.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat zijn de activa van een accountant en wat is jouw waarde?

Voor iedereen in onze branche zijn de laatste weken van het jaar altijd razend druk. Allerlei zaken vragen om afronding voor het einde van het jaar en daarnaast willen we ook aandacht geven aan het kerstgevoel bij onze medewerkers en klanten. Alles bij elkaar een hele uitdaging! Wijzigende klantbehoefte We merken dat moderne ondernemers steeds […]

Lees verder »
Middelingsregeling IB verdwijnt
De nieuwe regering gaat de middelingsregeling voor de inkomstenbelasting per 2023 afschaffen: dat gaat de schatkist jaarlijks € 178 miljoen opleveren.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
HET JAAR VAN (2) Cor Pijnenburg: ‘Ik wens de accountancysector een periode zonder extra toevoegingen aan de werkdruk toe’
Hogere bijtelling voedt twijfel bij leaserijder over elektrische auto
Uitbreiding bij Visser & Visser-tak Arpentus
Regeerakkoord: bpm-vrijstelling bestelauto’s verdwijnt
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
1 maart 2022
Gratis legal lunchsessie: Uitsluiten of beperken van bedrijfsmatige aansprakelijkheid
The Legal Company
26 januari 2022
Online cursus loonheffingen en thuiswerken 2.0
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 februari 2022
VACATURES
Adviseur MKB Accountancy
NBA
Amsterdam
Assistent accountant
Rikst
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN