Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 15 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Aanvragen NOW 3 per direct weer mogelijk
Naar aanleiding van de maandagavond afgekondigde lockdown is het UWV-loket om een aanvraag in te dienen voor de derde periode van de NOW-regeling dinsdagochtend om 9.00 uur weer opengesteld.
Lees verder »
HET JAAR VAN (2) Jan Wietsma: ‘Van dichtbij meegemaakt hoe kwetsbaar de mens is’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Jan Wietsma is mede-eigenaar van MKB Kredietcoach en bestuurslid van de NBA.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 3 stappen inkomende facturen slimmer en sneller verwerken

Verwerken van inkomende facturen is een cruciaal onderdeel van je dienstverlening. Kost het je te veel tijd en levert het piekdrukte op, bv voor de BTW-aangifte? Dat kan slimmer! Begin 2021 goed met een efficiënt proces voor verwerken van inkomende facturen van je cliënten.

Ontdek hier deze 3 stappen »
2020 | JANUARI | Kritiek op branche komt hard aan
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Vandaag: januari, waarin twee kritische rapporten over het accountantsvak verschenen en het bij de Belastingdienst in de verte begon te donderen.
Lees verder »
Hoekstra: oob light-vergunning niet wenselijk
Differentiëren in accountantsorganisaties die oob’s mogen controleren is vanuit het oogpunt van kwaliteit en een gelijk speelveld met de oob-kantoren niet wenselijk. Dat schrijft minister Hoekstra van Financiën in een Kamerbrief
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je 6 keer per jaar in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Meld nu aan voor 6 interactieve bijeenkomsten en ontvang 1 sessie gratis. Met 12 PE punten.

Lees verder »
Strengere lockdown: de nieuwe maatregelen
Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe, meldde het kabinet maandagavond. De nieuwe maatregelen op een rij.
Lees verder »
Kabinet presenteert voorstellen voor hervormingen toeslagen
Een volgend kabinet zal een keuze moeten maken om het huidige toeslagenstelsel fundamenteel te hervormen. Dat schrijft staatssecretaris Van Huffelen van Financiën aan de Kamer. Van Huffelen presenteert het rapport ‘Alternatieven voor het toeslagenstelsel’, dat 3 scenario’s schetst om het stelsel te hervormen.
Lees verder »
Innovatiespecial
Investeren in innovatie brengt accountant en ondernemer dicht bij elkaar in tijden van afstand

Online is bezig met een snelle opmars in de markt, zeker nu het online werken door corona gemeengoed is geworden. Het is daarom essentieel dat je als accountant veel standaarddiensten automatiseert en voor je laat werken. Zo houd je meer tijd over om je toegevoegde waarde te (blijven) tonen.

Lees verder »
HET JAAR VAN (1) Jeroen Knol: ‘Stoppen met de fantasiebelasting van box 3’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Jeroen Knol is directeur en partner van O4 & Partners Private Office en hierin werkzaam als family officer en vermogensregisseur.
Lees verder »
EY neemt openlijk afstand van Centric
EY, voormalig accountant van ICT-bedrijf Centric, heeft zich in een brief openlijk gedistantieerd van het bedrijf, na herhaalde beschuldigingen dat gemanipuleerde jaarcijfers zouden zijn goedgekeurd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Mediation trekt pensioenkwesties vaak het snelste vlot

Bij een pensioenconflict zijn al gauw veel partijen betrokken. Dat aspect zorgt er mede voor dat pensioenconflicten vaak complex, langdurig en duur worden. Mediation is een effectief middel om weer beweging te krijgen in pensioenconflicten.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA-leden stemmen voor governanceplannen
Fiscus tipt: controleer voorlopige aanslag extra goed
‘Banken hebben witwasbeleid op orde, nu de rest van de samenleving nog’
NBA start werving nieuwe voorzitter
OPLEIDINGEN
Webinar Fraude in coronatijd
NBA Opleidingen
16 december 2020
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
17 december 2020
Webinar Belastingmaatregelen 2021
Fiscount
17 december 2020
VACATURES
Accountant MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Assistent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN