Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 22 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoekstra wil uitvoering toezicht op niet-OOB’s per 2022 naar AFM, forse kritiek SRA
Minister Hoekstra van Financiën gaat voorlopig uit van een scenario waarin de AFM de uitvoering van het toezicht op de niet-OOB-accountants per 1 januari 2022 overneemt van NBA en SRA. Dat schrijft de minister in een Kamerbrief over de toezichtkosten van de AFM.
Lees verder »
Belastingplan 2021 en autobelastingen: wat valt er op?
Tja, je zou zeggen dat er over auto’s (en autobelastingen) altijd wat te doen is, toch? Dit jaar valt het reuze mee, hoewel er ook een flinke vereenvoudiging (mogelijk lastenverzwaring) in het Belastingplan verstopt zit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar! Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Vraag een proefnummer aan!

Lees verder »
Nihilaangifte meer dan 15 maanden – brief Belastingdienst volgt
Werkgevers die langer dan 15 maanden nihilaangiften loonheffingen hebben ingestuurd krijgen op 2 oktober een vragenbrief van de Belastingdienst, kondigt de fiscus aan.
Lees verder »
Empathie koppelen aan vaktechniek. Je kunt beiden verknallen!
Er zijn boeken vol geschreven over erfrecht en successieheffingen. Een goede adviseur weet precies hoe dat in elkaar zit. Maar net zo goed geldt: dichter bij een klant kun je niet komen! Als je zijn vertrouwen niet hebt of krijgt, dan word je nooit een goede adviseur.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Creëer rust op kantoor met Twinfield Samenwerken

Heb jij voldoende zicht op alle werkzaamheden binnen je kantoor? En zou je deze meer willen standaardiseren? Twinfield biedt nu een innovatieve oplossing: Twinfield Samenwerken. Hiermee plan je klantwerk efficiënter in en houd je zicht op de taakverdeling en status van werk. Dit zorgt voor rust – en het kunnen garanderen van tijdige en kwalitatieve output naar je klanten. Meld je aan voor een gratis demo.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Mediation ook effectief bij arbeidskwesties

Arbeidsrelaties bestaan er vandaag de dag in steeds meer soorten en maten. Van een vaste dienstbetrekking tot tal van soorten tijdelijke en flexcontracten, payrolling, overeenkomsten van opdracht, winstdelende partners en ga zo maar door.

Lees verder »
KvK: Nederlandse ondernemers vrij positief
Hoewel het beeld is dat er in Nederland momenteel een flink aantal ondernemers is dat het moeilijk heeft, laat nieuw onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK) zien dat het met een groot deel van de Nederlandse ondernemers goed gaat. Uit het onderzoek blijkt dat 4 van de 10 ondernemers de huidige bedrijfssituatie een 8 […]
Lees verder »
Berisping AA voor gebruiken boekhoudkoppeling na einde klantrelatie
Een AA die te laat dubbel gedeclareerde kosten heeft gecrediteerd en na het beëindigen van de klantrelatie nog bankgegevens van de klant heeft ingezien en gebruikt, heeft van de Accountantskamer een berisping gekregen.
Lees verder »
Hoorzitting toekomst accountancy: AFM wil kunnen handhaven op dossierniveau
Toezichthouder AFM wil meer mogelijkheden krijgen om bij accountants maatregelen te nemen als blijkt dat er op dossierniveau zaken niet op orde zijn. Dat bepleitte bestuurslid Hanzo van Beusekom maandag in de Tweede Kamer tijdens de hoorzitting over de rapporten over de toekomst van de accountancy.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Innoveren is als stoppen met roken

Aankomende maand is het stoptober. Een mooi moment om te stoppen met roken. Ook een mooi moment om te starten met innoveren. Wat deze twee zaken met elkaar te maken hebben leg ik graag uit aan de hand van mijn eigen ervaring met stoppen met roken.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Minister Hoekstra verduidelijkt positie ANBI-bestuurders in UBO-register
Werkgevers en bonden willen overgangsregime voor pensioenstelsel
GroenLinks: vertrekheffing dividendbelasting ook voor aandeelhouders kleinere bedrijven
ING hielp Russen miljarden wegsluizen
OPLEIDINGEN
Boekhouding kan slimmer, eenvoudiger en leuker (gratis)
Yuki
22 september 2020
Welk softwarepakket past bij mijn organisatie? (meerdere dagen en meerdere tijden)
Accountancy Vanmorgen
23 september 2020
Meer vertrouwen = meer snelheid + minder kosten
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN